Зареждане

Националите ни по ММА стартираха с победи на световното

Националите ни по ММА стартираха с победи на световното
Публикувано на: Юли 6, 2016 в 08:37 ч
Автор: Николай Добруджански
Днешният първи ден на световното по ММА в Лас Вегас, САЩ, беше успешен за българския национален отбор, съобщава треньорът на тима, Николай Добруджански от варненския клуб "Десант".

Ники Ивайлов в най-леката категория "муха" при мъжете победи с ТКО (отказване след получена контузия от лоукик) унгарския състезател Виктор Лемак. Следващият му опонент е представителя на Бахрейн Фахад Абдулразак, който също победи с ТКО в първия си двубой.

В следващата категория "перо" Диян Минчев победи с единодушно решение след по-добра игра в стойка и клинч и събаряния в ключови моменти колумбиеца Маурисио Даза и утре се бие на осминафинал с Хюи О'Рурк от Ирландия.

В категория "лека" Фердун Османов победи с единодушно съдийско решение след пълна доминация на земя един от смятаните за фаворити за световната титла състезатели британецът Бо Гевин. Утре Ферди се бие с финландеца Нико Копонен за място на четвъртфинала в категорията.

В категория "77 кг." малко не достигна на Венцислав Иванов да преодолее унгарския си противник, след като срещата вървеше равностойно почти до края, когато Венци позволи ритника му да бъде хванат и след това да бъде съборен на земята и засипан с удари, което принуди рефера да прекрати двубоя.

Утре стартират световният вицешампион Тенчо Караенев, европейският Даниел Гълъбаров и "най-техничният състезател" от последното държавно първенство Валери Атанасов срещу състезатели от Канада, Нова Зеландия и Швеция.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес