Зареждане

Mirko Cro Cop: Повечето бойци приключват кариерите си 'по принуда'

Mirko Cro Cop: Повечето бойци приключват кариерите си 'по принуда'
Публикувано на: Декември 1, 2015 в 16:00 ч

Mirko Filipovic сложи край на своята легендарна кариера в смесените бойни изкуства, като само няколко дни преди това обяви, че е получил контузия и няма да може да се бие с Anthony Hamilton в UFC Fight Night 79 в Сеул, Южна Корея.

И въпреки че той се оттегли, когато имаше три поредни победи, напускането му на бойните спортове не беше много тържествено.

За това допринесе новината, че "Cro Cop" се е провалил на предварителния допинг тест, който е показал, че Filipovic е използвал HGH, за да се възстанови по-бързо от контузията в рамото си.

"Cro Cop" също не отрече.

По време на неотдавнашното си интервю за "The MMA Hour ", Mirko коментира решението си да се оттегли, като каза, че повечето кариери на бойците приключват по един доста „насилствен“ начин, някак принудително.

"Виж, такъв е животът. Този спорт е наистина много тежък, именно затова повечето кариери приключват някак „насилствено“. Или се оттегляш заради някаква тежка контузия, или губиш 3-4 поредни двубоя и шефовете ти отказват да ти уреждат повече битки. Това е изтината за този спорт. Но такъв е редът в нашия спорт, това сме избрали да работим.  Разбира се, за мен беше най-добре, че се оттеглям след 3 поредни победи. След последната си битка, още в клетката си казах: „Това беше последния ми двубой. Никога повече няма да се бия.“, но някак не ми се получи. Не познавам човек, който да се е сбогувал по този начин. Повечето си тръгват, заради контузия или биват уволнени. Аз наистина извадих късмет, защото напускам UFC след голяма победа. Имам 13 двубоя и много победи, спечелих K-1 и се завърнах в UFC като победих Gonzaga. Тази битка беше много важна за мен. Пътувах до Япония и цели два пъти бях шампион там. Какво друго мога да искам да постигна?“

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес