Зареждане

Отборна титла за България на Балканското първенство по ММА

Отборна титла за България на Балканското първенство по ММА
Публикувано на: Май 16, 2017 в 17:25 ч
Източник: Sportal.bg
След спечелената отборна европейска титла на Европейското първенство през месец април, българският национален отбор по ММА успя да завоюва и балканската титла на проведеното през уикенда във Велико Търново Балканско първенство, съобщава Sportal.bg.

В препълнения Дворец на културата и спорта „Васил Левски“ българските национали във възрастовите групи до 14, до 16, до 18 и мъже и жени, успяха да завоюват 23 златни, 21 сребърни и 12 бронзови медалa, сред жестоката конкуренция на над 260 бойци от 7 балкански държави. След България в отборното класиране почетната тройка допълниха Албания и Турция.

По време на официалното откриване на първенството президентът на Балканската и Българската федерации по ММА, Станислав Недков, връчи благодарствен плакет за принос в развитието на ММА в България на кмета на старата столица – Даниел Панов.
 
„Поздравления за всички състезатели и треньори, които дадоха своя принос, за да успеем за трета поредна година да завоюваме Балканската отборна титла! Възхищавам се на мъжеството и усилията, които полагат да развиват спорта ММА в страната ни! За по-малко от 3 години една новоучредена федерация успя да се изкачи на първо място в Европа. Показахме, че работим правилно, и че когато сме задружни, можем да се справим с всякакви опоненти!“, сподели Станислав Недков – основната фигура, която стои зад устрема на този спорт в България и стремглавото му развитие през последните години.

Президентът на Българска федерация по ММА благодари на кмета Даниел Панов и Община Велико Търново за оказаното съдействие при отлично организираното Балканско първенство в старата столица.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес