Зареждане

ЛУДОСТ! GLORY уволниха всички руснаци от лигата си

ЛУДОСТ! GLORY уволниха всички руснаци от лигата си
Публикувано на: Юни 18, 2022 в 01:00 ч
Най-голямата кикбокс лига в света / GLORY / уволниха всички свои състезатели, които са руснаци. Чистката не подмина и настоящия шампион в полутежка категория Артьом Вахитов. Така титлата в категорията вече е вакантна.

„Във връзка със специалната военна операция на Руската федерация в Украйна, която е осъдена от GLORY, организацията е изправена пред редица пречки. 

Тези пречки правят невъзможно за руските спортисти да се бият. Имаме логистични забрани, проблеми със сигурността, блокиране на парични преводи в контекста на глобалните финансови санкции срещу Русия. 

Има и нежелание на съперниците да се бият с руснаците“, се казва в прессъобщение на организацията. 

Малко по-късно изпълнителният вицепрезидент на Glory Скот Рудман също пусна изявление, което гласи:

„Бихме искали дълбоко да благодарим на руските спортисти в тези трудни времена за тяхното сътрудничество и историческо представяне в нашата лига. 

Ние ги ценим като спортисти, състезатели и приятели и тази злощастна ситуация не е тяхна вина, но не е и наша. Уважаваме техните кариери и отдаденост на спорта. 

Положихме много усилия, за да се опитаме да организираме различни битки за тях. 

Но предизвикателствата на реалния свят в настоящата среда са непреодолими“, каза изпълнителният вицепрезидент на Glory Скот Рудман. 

Как ще коментирате тази лудост ?







Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес