Зареждане

Бадр Хари: Обмислям край на кариерата си!

Бадр Хари: Обмислям край на кариерата си!
Публикувано на: Октомври 10, 2022 в 11:00 ч
Легендарната 20-годишна кариера на Бадр Хари вероятно приключи след загубата от Алистър Овърийм.

„Златното момче“ на Мароко сподели ринга със своя съперник в трилогия, която феновете чакаха 13 години. Бадр водеше в картите на съдиите след първите 2 рунда. В третия Овърийм го прати два пъти на земята, което наклони везните в негова полза. Алистър спечели с единодушно съдийско решение.

"Наистина обмислям край на кариерата си. Ако не се видим отново, тогава ви благодаря за всичко!", каза Хари след загубата от Овърийм. 

Хари направи своя професионален дебют преди две десетилетия, състезавайки се предимно в Нидерландия, с периодични екскурзии до други части на Европа. 

Три години по-късно, Хари се присъединява към базираната в Япония K-1 FEG, където създаде името си като един от най-изтъкнатите състезатели в тежка категория на своето поколение по време на период, който сега се смята за златната ера на кикбокса. 

По време на деветгодишното си участие в промоцията, Хари ще спечели K-1 шампионата в тежка категория с нокаут в първия рунд над Юсуке Фуджимото и ще направи една успешна защита на титлата с нокаут в първия рунд на Глаубе Фейтоза.

Хари ще завърши два пъти като подгласник в K-1 World Grand Prix, претърпявайки загуби от Реми Боняски на финалите през 2008 г. и от Семи Шилт на финалите през 2009 г., като и двамата се считат за едни от най-големите величия.

Докато участва в K-1 събития, Хари също се състезаваше в „It's Showtime“, където също беше шампион в тежка категория. Най-голямото му постижение в промоцията и може би най-голямото постижение в кариерата му беше нокаута за 45 секунди над 4-кратният победител в K-1 Grand Prix Семи Шилт. 

За съжаление на Бадр, късметът му бързо се промени. Той претърпя контузия в двубой без титла с Рико Верховен в края на 2016 година. Ще му отнеме 15 месеца, преди да се бие отново и в първата си битка след завръщането си от контузия, той получи 19-месечно наказание заради забранени вещества в бой с Хесди Гергес.

В този момент за повечето фенове стана ясно, че старостта и амортизацията настигна Хари, но въпреки това той продължи да се бие още 5 пъти. Бадр опита да докаже, че все още може да мери сили с най-добрите, но за съжаление малко не му достигна.

Въпреки че беше конкурентен във всички тези двубои и водеше по точки, той все пак продължи да губи и навърза серия от 5 поредни загуби. Явно последната загуба от Овърийм го е убедила, че е време за окачване на ръкавиците.

Противоречива фигура както на ринга, така и извън него, Хари даде на феновете на кикбокса редица забавни битки. Въпреки лошата форма в последните му срещи, той все още е сред най-добрите историята на тежка категория.

Бадр Хари успя да запише внушителна статистика, която включва 106 победи и 17 загуби. В 92 от срещите си той спечели с нокаут.










Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес