Зареждане

21-ва Европейска титла за шихан Валери Димитров

21-ва Европейска титла за шихан Валери Димитров
Публикувано на: Април 3, 2022 в 16:02 ч
На 02.04.2022г в гр.Тарнов, Полша нашият каратека в кат.85кг при мъжете успя за поредна година да се наложи над своите съперници и да завоюва златния медал. Валери победи представител на домакините в първи кръг, на Испания във втори, на полуфинала преодоля Унгарец, а на финала се изправи срещу литовеца Juras Sokolovas. Очевидно бе, че младия 26 годишен литовец се бе подготвил доста добре за Валери. Използвайки заучени техники и комбинации се опитваше да наруши играта на Валери и с характерния за литовците актив в последните 30секунди се надяваше на победа. Опита на Валери, тактическия подход и  големия боен дух допринесоха за поредния приз на шихан Валери Димитров.

България спечели и бронзов медал в дисцплината ката отборно. Шихан Христо Терзиев, сенсей Лъчезар Димитров и сенпай Сияна Стратиева успяха да извоюват третото място.

Другите наши представители се представиха достойно, но не успяха да стигнат до призовата тройка.

  • Сияна Стратиева/кат.50кг/ – отпадна в първа среща от представителка на домакините.
  • Йоана Терзиева /кат.55кг/ – отпадна от Хърватка, която в последствие стана и вицеевропейска шампионка.
  • Иванка Попова /кат.65кг/ – победи в първа среща представителка на Белгия, но отпадна на 1/4 финал от унгарка / Berta Szalay/, която в последствие стана и  Европейска шампионка в кат.65кг.
  • Цветан Урумов / кат.75кг/ – победи представител на Латвия и Литва, но отпадна на 1/4 финал от грузинец.
  • Калоян Ташев / кат.85кг/ – побеждава първа среща каратека на Германия,но отпада на 1/4 финал от Азербайджан.
  • Борислав Байчев /кат.95кг/ – побеждава първа среща грузинец и отпада на 1/4 финал от унгарец, който става и вицеевропейски шампион в кат.95кг.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес