Зареждане

Дана Уайт с висока оценка за Power Slap: Изграждаме нов боен спорт

Дана Уайт с висока оценка за Power Slap: Изграждаме нов боен спорт
Публикувано на: Януари 5, 2024 в 19:32 ч
Главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт вече мисли в  дългосрочен план за успеха на Power Slap, който започна в началото на 2023 г.

Уайт говори пред Sports Illustrated за мигновения растеж на лигата и нейния вайръл характер в социалните медии. Въпреки противоречията, които предизвиква в целия пейзаж на бойните спортове, Уайт заяви, че тя поставя началото на нова революция.

"Изграждаме още един нов боен спорт, както направихме с UFC", каза Дана Уайт. "Това е само първата година. Скоростта на растеж и размерът на влечението в бизнеса са забележителни."

Толкова много, че Уайт посочи два клипа, които са привлекли милиони погледи, включително Slap с участието на Евиан Скот.

"Хората казват, че Slap е само за нокаути, но два от най-популярните клипове, включително този, не са нокаути", каза Дана Уайт пред SI. "Този спорт се разгаря. Това е най-бързо развиващият се спорт на планетата." 


Уайт, който е начело на UFC от 2001 г. насам, заяви, че бавното и стабилно изкачване прави влагането на енергия в нов спорт удовлетворяващо на този етап от кариерата му.

"Това е различно", каза Уайт. "В PFL тези момчета се опитват да съберат пари, за да останат живи и значими. Ние имаме малка, сплотена група от собственици без външни инвеститори. Висока печалба с висока конверсия на парите. Този спорт става глобален."

Дана Уайт сравни възхода му с ранните дни на UFC, когато санкционирането е било по-трудно.

"Това ми напомня за времето, когато започнахме с UFC през 2001 г. Но разликата е, че 23 години по-късно аз съм много по-умен."

Според Уайт през 2024 г. спортът ще премине от провеждане на събития извън Лас Вегас към места като Масачузетс.

"Смятахме, че това ще бъде привлекателно за много хора", каза Уайт. "И много повече щати ще дойдат."

Какво мислите за плановете на Дана Уайт за Power Slap?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес