Зареждане

WBC президентът разкри специалния пояс за срещата на Canelo и Golovkin

WBC президентът разкри специалния пояс за срещата на Canelo и Golovkin
Публикувано на: Август 24, 2018 в 08:02 ч
Президентът на World Boxing Council, Mauricio Sulaiman представи специално изработения пояс за срещата на Gennady Golovkin и Saul Alvarez, която ще се проведе на 15-ти септемвр.

Титлата е в чест на една от най-важните за мексиканците дати. В пояса са вплетени памучни нишки с различни отенъци на бялото, символизиращи броните на древните бойци.


Пръстените пък символизират обединението и верността на 12-те майски града. Отпред е изписано 'Majbanej-Maya', което в превод означава 'майски войн', заедно с инициалите на WBC и 'WORLD CHAMPION', гравиран в кехлибар и вкаменена смола на 25 и 40 милиона години.


Това ще бъде третата среща, спонсорирана от Interjet, в чиято сграда се случи и представянето, от 2017-та насам. Компанията има пръст в срещите между Julio César Chávez и Saul Alvarez, както и между Gennady Golvkin и Saul Alvarez.


Президентът на WBC е развълнуван, като споделя, че тази среща ще бъде изключително важна за мексиканския бокс. Mauricio също разкрива, че изработката на пояса е отнела цели три месеца.


Canelo и GGG ще се изправят един срещу друг година след първата им среща, като отново ще бъде заложена титлата на WBC в средна категория. Тя за момента все още е в ръцте на Gennady.
Бившите шампиони Humberto Gonzalez, Pipino Cuevas, Daniel Zaragoza, Lupe Pintor, Isaac Bustos, Rafael Limón, както и Rey Vargas и Esmeralda Moreno присъстваха на представянето.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес