Зареждане

Треньорът на младите боксьори Бояджиев: Тръгваме на война

Треньорът на младите боксьори Бояджиев: Тръгваме на война
Публикувано на: Юни 22, 2012 в 11:00 ч

Източник: Gong.bg


Като на война, но на боксовия ринг се хвърлят българските национали на Европейското първенство по бокс за юноши, което ще се проведе в зала „Универсиада” в София от 23-ти до 30-ти юни. Цената на билетите за първенство е 10 лева, като се разпространяват и в мрежата на eventim.bg. В шампионата на Стария континент ще участват представители на 35 държави, като това включва над 260 боксьори и общо 400 души в делегациите.

Президентът на боксовата ни федерация Красимир Инински пък намека, че вече се мисли за евентуално кандидатстване за домакинство на Световното за младежи през 2014-та година, когато момчетата, които сега са 15/16-годишни ще бъдат в точната възраст. Това първенство пък ще е и квалификация за младежките Олимпийски игри.

“Не помня отбор в тази възраст отбор да е бил осигурен с такъв комфорт. Много сме благодарни на президента на федерацията Красимир Инински и на спонсорите. Имаме представители във всички категории. Всички тръгваме на война! Надяваме се на добър резултат. Вярваме в момчетата и в това, че ще успеят да се представят достойно. Това е отбор, който започваме да градим, за да постигнем резултати при мъжете”, коментира треньорът на юношите Борислав Бояджиев.

Отговорникът за националния тим по бокс за юноши Иван Иванов пък сподели в емоционално изказване, че иска лично да благодари на всички спонсори, които са помогнали на отбора и федерацията, както и на мениджърите на хотелите, където са настанени боксьорите. „Такова нещо не е правено досега. От 5 месеца тези момчета са на централизирана подготовка при отлични условия. Искаме да работим така, както се работи по света”, заяви Иванов.

Борислав Бояджиев добави, че целта при работата с юношеския ни тим е да се направи промяна в мисленето на състезателите, в обучението и спортно-техническия процес. “Момчетата знаят за какво играят. За 5 месеца израстнаха сериозно като мъже”, каза Бояджиев.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес