Зареждане

Тервел Пулев с критики към съдийството в мача на брат му с Чисора

Тервел Пулев с критики към съдийството в мача на брат му с Чисора
Публикувано на: Юли 13, 2022 в 08:18 ч
Тервел Пулев сподели анализа си на битката на своят брат, Кубрат Пулев, който излезе в мач-реванш срещу Дерек Чисора.

Чисора и Пулев се изправиха един срещу друг преди 6 години в битка, от която победител излезе българина.

Сега обаче Пулев загуби със съдийско решение, което според доста от зрителите беше най-малкото спорно.

Същото е и според Тервел:

"На 9 ти юли Кубрат изигра един силен изпълнен с много сблъсъци, кръв и домакински фактор мач.

Най-добрият български професионален боксьор в най-престижната тежка категория, 29 победи в тежка категория в света. Играл на абсолютно всички големи спортни форуми на планетата (Олимпиада, Световно п-во -бронзов медал, Европейски шампион, носител на купа Странджа и победител в редица турнири от клас- А в олимпийския бокс).

Загубил по точки, според страничните съдии, но очевадно и официално с повече нанесени чисти удари според статистиката!

Пред публиката на противника си в Лондон - сърцето на европейкия и световен боксов елит. В родината на бокса! Той се би мъжки и се противопостави успешно на трудния Дерек Чисора в 12 рунда по 3 минути. Това е профи бокс и се гледа колко от рундовете си спечелил, а Кубрат взе по-голямата част от тях! Взе ги, като надигра Чисора, адаптира се бързо в мача и контролираше случващото се в ринга.
Игра зрелищно, като не отстъпи дори за миг. Даже държеше англичанина на въжетата и в ъглите по 30 сек - минута. Като постоянно показваше, че е в играта с нелеки удари и акцентиращи, силни такива. Това е боксът!

Чисора разчиташе основно на удари в трупа и единични силни с дясната ръка в главата. Но Кубрат показа  спокойствие и че е разгадал стила на британеца, и му противодействаше.

Реферът оказа голяма роля за развоя на мача, защото позволяваше Чисора да използва много нечисти удари в клинча. И съответно спираше играта и предупреждаваше устно Кубрат при всяко негово замахване в близкия бой или при опит да натисне британеца надолу.
Също се видя, че ринговият съдия допусна в почивките да приема наставления от Тони Белю (личен приятел на Дерек Чисора).
Затова при цялата ми сдържаност, си позволих да кажа в очите на въпросния съдия след последния гонг, че това съдийство е престъпно слабо.

А когато Кубрат се доближи до мен и съдията, единственото, което се отрони от устата на българския боксьор беше "God sees everything!". В няколко различни боксови издания видях, че голяма част от английските, немските и др. фенове на бокса са на мнение, че българинът заслужаваше победата!

И преди, и след мача, Кубрат Пулев е бързо разпознаваем дори със слънчеви очила в заведение, или на улицата от местните в Лондон. Което автоматично води до струпване на хора да поздравят българина и да се снимат с него.

Не е сериозно да плюем по Кубрат и сега в този момент- "излагал България", "говорел много" и т.н .

Той беше ощетен в О2 арена!

Единственият български боксьор в тежка категория. 29 победи в тежка в света, два пъти претендент за световен шампион!  Дълго време ще чакаме втори като него. Благодаря от сърце на всички, независимо дали подкрепят или обиждат Кубрат. Респект, шампионе!"

0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес