Зареждане

Тервел Пулев с критики към съдийството в мача на брат му с Чисора

Тервел Пулев с критики към съдийството в мача на брат му с Чисора
Публикувано на: Юли 13, 2022 в 08:18 ч
Тервел Пулев сподели анализа си на битката на своят брат, Кубрат Пулев, който излезе в мач-реванш срещу Дерек Чисора.

Чисора и Пулев се изправиха един срещу друг преди 6 години в битка, от която победител излезе българина.

Сега обаче Пулев загуби със съдийско решение, което според доста от зрителите беше най-малкото спорно.

Същото е и според Тервел:

"На 9 ти юли Кубрат изигра един силен изпълнен с много сблъсъци, кръв и домакински фактор мач.

Най-добрият български професионален боксьор в най-престижната тежка категория, 29 победи в тежка категория в света. Играл на абсолютно всички големи спортни форуми на планетата (Олимпиада, Световно п-во -бронзов медал, Европейски шампион, носител на купа Странджа и победител в редица турнири от клас- А в олимпийския бокс).

Загубил по точки, според страничните съдии, но очевадно и официално с повече нанесени чисти удари според статистиката!

Пред публиката на противника си в Лондон - сърцето на европейкия и световен боксов елит. В родината на бокса! Той се би мъжки и се противопостави успешно на трудния Дерек Чисора в 12 рунда по 3 минути. Това е профи бокс и се гледа колко от рундовете си спечелил, а Кубрат взе по-голямата част от тях! Взе ги, като надигра Чисора, адаптира се бързо в мача и контролираше случващото се в ринга.
Игра зрелищно, като не отстъпи дори за миг. Даже държеше англичанина на въжетата и в ъглите по 30 сек - минута. Като постоянно показваше, че е в играта с нелеки удари и акцентиращи, силни такива. Това е боксът!

Чисора разчиташе основно на удари в трупа и единични силни с дясната ръка в главата. Но Кубрат показа  спокойствие и че е разгадал стила на британеца, и му противодействаше.

Реферът оказа голяма роля за развоя на мача, защото позволяваше Чисора да използва много нечисти удари в клинча. И съответно спираше играта и предупреждаваше устно Кубрат при всяко негово замахване в близкия бой или при опит да натисне британеца надолу.
Също се видя, че ринговият съдия допусна в почивките да приема наставления от Тони Белю (личен приятел на Дерек Чисора).
Затова при цялата ми сдържаност, си позволих да кажа в очите на въпросния съдия след последния гонг, че това съдийство е престъпно слабо.

А когато Кубрат се доближи до мен и съдията, единственото, което се отрони от устата на българския боксьор беше "God sees everything!". В няколко различни боксови издания видях, че голяма част от английските, немските и др. фенове на бокса са на мнение, че българинът заслужаваше победата!

И преди, и след мача, Кубрат Пулев е бързо разпознаваем дори със слънчеви очила в заведение, или на улицата от местните в Лондон. Което автоматично води до струпване на хора да поздравят българина и да се снимат с него.

Не е сериозно да плюем по Кубрат и сега в този момент- "излагал България", "говорел много" и т.н .

Той беше ощетен в О2 арена!

Единственият български боксьор в тежка категория. 29 победи в тежка в света, два пъти претендент за световен шампион!  Дълго време ще чакаме втори като него. Благодаря от сърце на всички, независимо дали подкрепят или обиждат Кубрат. Респект, шампионе!"

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес