Зареждане

Шкриел: Григор е опасен, но не е непобедим - аз съм по-добрият!

Шкриел: Григор е опасен, но не е непобедим - аз съм по-добрият!
Публикувано на: Ноември 30, 2022 в 11:00 ч
Докато българският боксьор Григор Саруханян се готви активно за предстоящия си шампионски двубой в галавечерта RBP: The Night of the Titles, същото прави и неговия опонент - Алмир Шкриел.

Двамата боксьори ще влязат в спор за титла на WBC на 17-ти декември в столичната зала "Универсиада".

Черногорският боксьор, който живее и тренира в Германия сподели за MMA.BG, че се чувства отлично и напълно подготвен за битката на чужда земя.

"Чувствам се страхотно преди двубоя. Повече от готов съм. Подготовката ми върви чудесно и съм голям късметлия, че имам възможността да трениран със страхотни спаринг партньори в Германия. Искам да благодаря на моите треньори Карло Рудео и Мадс Кирстенсен."


Двубоят между двамата е с голям залог и Алмир се е подготвил внимателно, изучавайки своя опонент, който е класиран като номер 1 в суперсредната категория на България.

"Гледах негови предишни двубои и смятам, че той е добър боксьор," сподели Шкриел. "Не го подценявам ни най-малко, но ако трябва да съм честен - аз съм по-добър от него.

Очаквам да направим атрактивна битка и накрая, разбира се, аз ще бъда с вдигната ръка.

По време на двубоя ще покажа тайното си оръжие. Опонентът ми е добър боксьор, но не е непобедим."

Вижте също: Dominator: Давай всичко от себе си! @ Григор Саруханян 

Шкриел започва да се занимава с бокс още в юношеска възраст и не е спирал, като по пътя си печели много титли и турнири. Натрупаният опит и стабилния подготвителен лагер му дават увереност, че ще вземе шампионския пояс в София.

"Боксовата ми кариера започна, когато бях на 12 години. Бях много успешен като юноша и при аматьорите. Спечелих много турнир като шампионата на Черна Гора и бях в националния отбор. През 2008-ма представях родината си на Европейското първенство в Англия.

Професионалната ми кариера започна когато се преместих в Германия. Загубих първите си две битки и си взех урока от тях. След този труден момент се запознах с моя мениджър, Даилбор Бан, който ми помогна да разбера колко много мога да подобря професионалната си кариера. С негова помощ станах световен шампион на UBF и за кратко време, отново благодарение на него, получавам възможност за двубой за титла на WBC."


Шкриел е добре запознат с българската боксова школа, тъй като следи внимателно спорта и е наблюдавал не само битките на Григор.

"Следя спорта по целия свят, включително и българските участия. Гледал съм много български боксьори, като в двубоя с Антъни Ярд в Англия, както и битката на Григор срещу Сафет Исуфи. Изпитвам огромно уважение към българските бойци.

Затова и искам да призова всички фенове на бокса да дойдат на галавечерта на 17-ти декември. Обещавам им зрелище и пожелавам на всички весели празници и всичко най-хубаво."

Билети за шоуто са налични в Eventim. Те са на цена от 40 лв., а организаторите пуснаха и промоционални пропуски по 30 лв.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес