Зареждане

Пейдж Ванзант срещу Ел Брук завърши със спорно равенство, реваншът вече е в ход

Пейдж Ванзант срещу Ел Брук завърши със спорно равенство, реваншът вече е в ход
Публикувано на: Май 26, 2024 в 05:00 ч
Бившата състезателка на UFC Пейдж Ванзант дебютира в професионалния бокс в събота вечер, като се изправи срещу действащата и защитаваща титлата си шампионка на Misfits Boxing в средна категория Ел Брук в MF & DAZN: X Series 15. 

След като изгради рекорд от 8-5 в смесените бойни изкуства, Ванзант премина към други бойни изкуства през 2021 г., като не успя да се справи в двубоите срещу Британия Харт и Рейчъл Остович. 

Сега "12 Gauge" ще изпробва силите си в сладката наука срещу звездата от филми с X-рейтинг и онлайн инфлуенсър Ел Брук.

Въпреки че е известна предимно с работата си в развлекателната индустрия за възрастни, Брук се е доказала като страшен противник на боксовия ринг, натрупвайки впечатляващ рекорд от 4-1, включително нокаут в третия рунд на Андреа-Джейн Бънкър през януари, за да вземе титлата на MF в средна категория .

От началния гонг Пейдж Ванзант излезе, за да наложи удара си и да използва предимството на обхвата си. Брук обаче свърши отлична работа, като се измъкна и разгърна дясната си ръка, която хвана PVZ чисто в края на първата част, поставяйки бившата звезда на UFC в легнало положение. 

ВанЗант отговори на отброяването на съдията, но нямаше достатъчно време Брук да нанесе повече щети преди края на рунда.

Излизайки за втория, Брук сякаш забави малко темпото, което позволи на Ванзант да си проправи път обратно в битката. "12 Gauge" не влагаше много в ударите си, но самият обем беше достатъчен, за да направи рунда много по-оспорван. Останалите рундове бяха доста оспорвани, като Брук получи ясно предимство в четвъртия с хубаво разнообразие от силови удари в сравнение с меките удари на ВанЗант. 

След пет рунда, изпълнени с контраатаки и много удари, се пристъпи към оценяване, при което съдиите почти гарантираха, че реваншът между двете ще се състои по-късно тази година. 

Официален резултат: Ел Брук срещу Пейдж Ванзант е обявена за равенство (48-46, 46-48, 47-47)

Вижте най-интересните моменти от мача между Paige VanZant и Elle Brooke на MF & DAZN: X Series 15:



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес