Зареждане

Дейвид Хей разкри каква тактика ще помогне на Джошуа за Усик

Дейвид Хей разкри каква тактика ще помогне на Джошуа за Усик
Публикувано на: Август 5, 2022 в 05:00 ч
41-годишният бивш световен шампион в две тегловни категории Дейвид Хей (28-4) вярва, че в реванша с шампиона на WBA, IBF и WBO в тежка категория Александър Усик (19-0), Антони Джошуа (26-2) трябва да бъде много агресивен. Бившият шампион от Великобритания трябва да играе на ръба на нарушенията.

Хей е първият британски боксьор, достигнал финал на Световното първенство по бокс за аматьори, където спечели сребърен медал през 2001 година. Той определено знае какво говори, когато стане дума за бокс. Ето какво смята Хей за втората битка между Усик и Джошуа:

„Отново ще заложи на Антъни Джошуа. В първата битка той би се по-различно, отколкото очаквах. Той използва вероятно най-лошата тактика, която може да се използва срещу левичар. 

Оставяше да го боксира от разстояние, действаше в близък бой. Джошуа има страхотен екип, който трябва да му втълпи в главата, че двубоят с Усик не е боксов мач, а истински двубой. 

В реванш той трябва да е близо до отнемане на точка или дисквалифициране. Ето колко агресивен трябва да бъде. Джошуа е страхотен боксьор като никой друг в тежката категория. 

Той е много по-атлетичен от другите. Вярвам, че той ще спечели реванша.“, цитираха думите на Хей от Boxing Scene. 

Реваншът между Усик и Джошуа ще се проведе на 20 август в град Джеда в Саудитска Арабия. В първата битка Усик победи Джошуа с еднодушно съдийско решение (117-112, 116-112, 115-113) на 25 септември 2021 г. на стадион Тотнъм Хотспър в Лондон, Обединеното кралство. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес