Зареждане

Mario Yamasaki след срещата на Shevchenko и Cachoeira: Позволих ѝ да бъде воин

Mario Yamasaki след срещата на Shevchenko и Cachoeira: Позволих ѝ да бъде воин
Публикувано на: Февруари 6, 2018 в 09:34 ч

Mario Yamasaki отнесе сериозна доза критика от президента на UFC, след като позволи на Valentina Shevchenko да продължи да бие Priscila Cachoeira повече от очакваното в изминалото UFC Fight Night 125.

Мнозина смятат, че срещата трябваше да бъде прекратена  много преди бразилката да се откаже във втория рунд, тъй като понесла прекалено много удари от "Bullet".

Yamasaki излезе с изявление, защитавайки своето решение:

"Във втория рунд давах сигнал на "Pedrita", че ако не се движи, ще спра сращата, и тя виняги се опитваше да избяга от ударите. Уви, не мога да контролирам броя на нанесените удари, а когато някой боец се опитва да избяга, все пак е в кондиция да продължи. Състезателите дават много от себе си, за да влязат в клетката. ММА е специфичен спорт и никой боец няма желание срещата да бъде спряна без да му се даде шанс да обърне резултата. Смятам, че дадох шанс на 'Pedrita' да бъде воин и да продължи да се бие. Можех да спра срещата на няколко пъти, но тя продължаваше да се движи. Осъзнавам, че можех да спра срещата няколко секунди по-рано. Но всеки има право на мнение."

Съдейки по думите на Shevchenko, тя също одобрява решението на Mario, тъй като смята, че всеки боец би се радвал на предоставена възможност да се върне обратно в битката.

Отборът на Priscila също са съгласни с постъпката. След срещата стана ясно, че Priscila се контузила още в началото на двубоя.

Dana White допълнително сподели, че е възможно в новата категория да стават повече такива грешки, тъй като не се знаело все още кой боец на какво точно е способен.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес