Зареждане

Пулев очи в очи с Фюри - битката е на 27-ми октмоври

Пулев очи в очи с Фюри - битката е на 27-ми октмоври
Публикувано на: Септември 3, 2018 в 19:32 ч
Кубрат Пулев (25 победи, 1 загуба, 13 нокаута) ще се изправи срещу шампиона на Великобритания Хюи Фюри (21 победи, 1 загуба, 11 нокаута) в исторически елиминационен мач на 27 октомври в зала „Арена Армеец“. Победителят от двубоя ще завоюва статута на официален претендент за световната титла, версия Международна боксова федерация (IBF). Боксовият спектакъл ще включва седем двубоя и у нас ще се предава по Diema Xtra и Play Diema Xtra. В стратегията на спортните канали, част от нова Броудкастинг Груп, е разпространението на първокласно и разнообразно спортно съдържание в HD качество.

В САЩ мачът ще се излъчва пряко по един от най-големите телевизионни канали - ESPN, а правата за излъчването във Великобритания се държат от промоутъра на Хюи Фюри - Мик Хенеси.
Пулев и Фюри отговориха на въпросите на близо 50 медии днес на специална пресконференция.

„Освен в България, САЩ и Великобритания, мачът ще се излъчва в поне още двадесет държави, като се надявам, че ще се гледа почти на всеки континент“, каза Ивайло Гоцев, новият промоутър на Кубрат Пулев по време на пресконференцията днес. 

Кубрат Пулев сподели, че няма търпение за двубоя и “едва се удържа с двата крака на спирачките”. „Радвам се, че този мач ще се проведе пред българска публика. Харесвам всички хора, но за мен българската публика е важна, защото имам българска кръв. Смятам, че противникът ми е много сериозен. Имам още два месеца, за да се подготвя. Той може да е бъдещето на бокса в тежка категория, но преди това трябва да мине през мен“, каза Пулев по време на пресконференцията днес.
 
 
Треньорът на Кубрат, Ули Вегнер посочи, че рядко е виждал в дългогодишната си кариера толкова целеустремен и всеотдаен човек като Кубрат. Вегнер каза, че застава изцяло зад него, защото Пулев иска да победи на всяка цена в името на българската публика.
 
„Кубрат е много добър, но аз съм тук, за да победя. Разполагам със силата и възможността да го направя и след това ме очаква Джошуа“, заяви Хюи Фюри. Той сподели, че е идвал преди 14 години у нас по семейна линия, но за първи път е тук в професионално качество.

Последният медалист за България в бокса от олимпийски игри, носителят на бронзово отличие от Лондон 2012 Тервел Пулев (11 победи с 11 нокаута) ще се боксира пред родна публика за най-престижния приз в професионалната си кариера - европейската титла в полутежка категория. Негов съперник ще бъде  Леонардо Брузесе (19 победи, 5 загуби, 6 победи с нокаут).

 
Тервел Пулев каза, че за разлика от други титли, той ще се боксира за европейската, която няма алтернатива и ще се радва тя да остане в България.
 
„Няма да се фокусирам върху противника, а върху подготовката си“, допълни още Тервел. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес