Зареждане

Александър Емеляненко: Мирко Филипович ме превъзхождаше във всичко

Александър Емеляненко: Мирко Филипович ме превъзхождаше във всичко
Публикувано на: Ноември 29, 2022 в 00:00 ч
Александър Емеляненко сподели спомените си от битката с хърватина Мирко Филипович, която се проведе през август 2004 г. в Япония.

Тогава Емеляненко се качи на ринга за 4-ти път и загуби с нокаут в първия рунд. "Cro Cop" спечели след хай кик за 2 минути и 9 секунди. Една година по-късно Фьодор успя да отмъсти за брат си и победи Филипович с решение в бой за титлата на PRIDE.

Филипович успя да постигне много повече от Александър в спорта. Към днешна дата Емеляненко продължава да се бие, а 48-годишният Филипович е в пенсия. Мирко се оттегли от ММА през 2019 година, след като получи инсулт.

„Според мен това е четвъртата битка, която имах. Мирко беше добър, а аз нямах такъв опит. Отстъпвах му във всичко: в професионализъм, в техника, във физическа подготовка.

Филипович се подготви за тази битка. Ние отидохме на някакъв лагер „Дъга“, където тренирахме на паважа, на земята, на баскетболните игрища. Има много видеоклипове в социалните мрежи. 

А "Cro Cop" вече имаше професионален отбор, фитнес зала, треньор по борба, треньор по бокс и кикбокс, професионални спаринг партньори. 

Тогава ние нямахме нищо“, каза Емеляненко в интервю за YouTube канала на Kimchi MMA.

Емеляненко се завръща на 16 декември. Той ще мери сили с блогъра и боец Святослав Коваленко в бойния клуб REN TV.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес