Зареждане

Кунг фу в НДК на 03.02.2014 г.

Кунг фу в НДК на 03.02.2014 г.
Публикувано на: Януари 14, 2014 в 20:02 ч

Школа към манастира Шаолин ще покаже нетрадиционни изпълнения на 3 февруари от 19.00 часа в зала 1.

Грандиозни китайски танци и движения, свързани с традиционните бойните изкуства ще можем да видим на 3 февруари от 19.00 часа в зала 1 на НДК. Поводът е Китайската нова година (Чун Дзие), която през 2014 е под знака на коня.

Танцовата трупа „Джънг-джоу” и кунг фу школата „Шаолин Тагоу” ще ни запознаят отблизо с красотата, енергията и мистиката на източната култура.

„Джънг-джоу” е създадена през 2004 г. и нарича себе си “най-жизнената и вдъхновяваща трупа”. Изпълнителийте й са носители на редица награди от конкурси в Китай. Смятат, че са най-добри в „умението си да „рисуват” красиво, пресъздаващо най-точно характеристиките на съвремието платно и носеното в кръвта на изкуството непресъхващо наследство на китайските малцинства”.

Школата „Шаолин Тагоу” е участвала над седемстотин пъти в различни знaчими у-шу (кунг фу) състезания вътре и извън страната. Общо е била наградена с над девет хиляди медала, сред които над четири хиляди златни. Нейните състезатели са печелили над триста пъти медали от олимпийски, световни и национални състезания.

Цени на билетите от 10-40 лв.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес