Зареждане

Станислав Недков: От есента в НСА ще има специалност ММА

Станислав Недков: От есента в НСА ще има специалност ММА
Публикувано на: Април 27, 2016 в 08:23 ч
Източник: BIG5
"Всички във федерацията мечтаем за злато от Световното първенство в Лас Вегас и съм сигурен, че нашите бойци имат сили да постигнат големи успехи в САЩ."

Това заяви пред BIG5 президентът на родната федерация по смесени бойни изкуства Станислав Недков. През уикенда в Пловдив се проведе Държавното първенство, в което участие взеха над 350 състезатели.
 
„От видяното съм обнадежден за представянето ни в Америка, заяви Стъки. – На Държавното първенство определихме шампионите от 13-годишните до мъже и жени. По време на шампионата проведохме и Общо събрание на федерацията, на което приехме за членове нови 5 клуба. По този начин само за една година нашите състезатели са се увеличили двойно, което е показателно за работата ни. Колкото и разни хора да се опитват да ни пречат, не им се получава. Ние спечелихме доверието на хората и вървим в правилната посока. По време на Държавното първенство определихме и състава на националния ни отбор, който ще вземе участие на Световното в Лас Вегас.“

Тимът ни за Мондиала в САЩ ще е съставен от 8 мъже, а Александра Тончева ще ни представя при жените. Преди това обаче състезателите ни ще вземат участие на Балканското първенство в Алания. В Турция ще имаме по двама представители във всяка една категория, като това ще е генерална репетиция за Лас Вегас.
 
„Шампионатът в Алания ще е от отворен тип и участие ще вземат и три допълнителни държави. Заявки са подали отборите на Азербайджан, Кипър и Иран. Това ще направи Балканското още по-оспорвано и интересно. Аз съм сигурен, че България отново ще спечели отборната надпревара. Имаме силни състезатели, които са отлично подготвени“, сподели Станислав Недков.

Най-добрата ни състезателка при жените Александра Тончева не взе участие на Държавното първенство. Причината е, че от федерацията не успяха да й намерят достойна съперничка. Въпреки това Александра ще лети за Лас Вегас и е пределно амбицирана да се върне с медал от Световното.
 
„За Александра не успяхме да намерим подходяща съперничка, но тя е в отлична форма. В нейния клуб Десант Варна тя тренира с мъжете и треньорът й Николай Добруджански се грижи да е перфектно подготвена. Засега просто няма достойна съперничка и затова не участва на Държавното първенство. Александра обаче ще вземе участие на Балканското първенство и съм сигурен, че на Световното ще се представи достойно“, коментира Стъки.

Недков разкри, че вече е ясен специалистът от най-силната ММА организация в света – UFC, който ще подготвя състезателите ни за първенството в Лас Вегас. Той обаче пожела да запази неговото име в тайна, поне на този етап. 
 
„Всичко е уредени, билетите са купени, датите са ясни. Неговата молба обаче е да не разкриваме името му до другата седмица. Причината е, че има шанс да участва на UFC 200, което е по време на Световното първенство. Той се състезава в средна категория, за да може да е от полза на повечето ни бойци. В горните категории аз ще подготвя състезателите. Ако случайно стане така, че не може да пристигне, имаме и резервен вариант. При всички случай специалист от UFC ще се заеме с подготовката на състезателите ни“, допълни Станислав Недков.

Преди няколко дни легендата в бойното самбо и ММА Волк Хан заяви, че смесените бойни изкуства у нас се развиват много добре.
 
„Подобно мнение само може да ни радва. Но това не е само негово мнение за работата ни. Такива са и коментарите на Световната федерация по ММА. Всички ни поздравяват за перфектната работа, която сме свършили за година и половина. Това ни дава сили да продължаваме да се развиваме и да се целим в още по-големи успехи. По време на Държавното конкуренцията бе жестока. Само ще ви дам пример с Дориян Дерменджиев, който спечели сребро от Европейското първенство в Бирмингам. В Пловдив той завърши трети в своята категория. Имаше 4-5 момчета с изравнени качества и се получиха много оспорвани двубои“, каза още Стъки.

Той разкри и една новина от последните дни. От есента в Националната спортна академия ще бъде открита специалност по смесени бойни изкуства. Това е договорено наскоро по време на среща с ръководството на НСА.
 
„Аз и Георги Валентинов имахме среща с ръководството на Националната спортна академия. И мога да се похваля, че още от тази есен в НСА ще има профил ММА и ще се приемат студенти. Това е огромно признание за нашата федерация. За година и половина свършихме много работа, но и трябва да продължаваме в същия дух. Големите успехи тепърва предстоят“, сподели Стъки.

Той изказа благодарността си и към всички треньори и представители на клубове, които дават всички от себе си за развитието на ММА-я у нас.
 
„Без тях тези успехи нямаше да са възможни. Аз обикалям страната, но те са по места и следят изкъсо развитието на бойците. На тях се пада основната тежест при подготовката на състезателите“, завърши Станислав Недков.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес