Зареждане

Джудото ли е най-добрият боен спорт ?

Джудото ли е най-добрият боен спорт ?
Публикувано на: Ноември 25, 2023 в 10:00 ч
В света на бойните изкуства продължава дебат, за да се разбере коя дисциплина е най-ефективна.

Наскоро беше качено видео, което показва как Хабиб Нурмагомедов и известния коментатор Джо Роугън, говориха за превъзходството на джудото над други бойни спортове като кикбокс и смесени бойни изкуства ( MMA ).

Джудото набляга на използването на силата на противника срещу самия него. Това бойно изкуство, което произхожда от Япония, е дълбоко вкоренено в принципите на баланс, ефективност и контрол.

За разлика от кикбокса и ММА, които често се фокусират върху удари с ръце и крака, джудото се фокусира върху хвърляния, задържания и наземни техники. Хабиб и Джо подчертават, че джудото осигурява основа, която е от значение за всеки боец.

Докато кикбоксът и ММА са известни със своята експлозивна и често брутална сила, джудото предлага по-фин подход. Въпреки разликите, много практикуващи ММА и кикбокс признават стойността на техниките на джудо в своите тренировки.

Уменията, научени в джудото, като ефективно използване на хватки и контролиране на противника на земята, са от съществено значение в арсенала на всеки боен майстор. Това доведе до нарастващо оценяване на джудото в общностите на ММА и кикбокса.

Джудото ли е номер 1 ?



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес