Зареждане

Дюк Нуамеруе с купата за най-техничен състезател при мъжете

Дюк Нуамеруе с купата за най-техничен състезател при мъжете
Публикувано на: Август 4, 2015 в 09:55 ч

Състезатели на столичния "ABC Fight Club" при мъжете, жените, юношите и девойките се представиха успешно на открития турнир и Световното първенство за юноши и девойки по савате - френски бокс, които се проведоха в Пловдив от 30 юли до 2 август.

Световният и европейски шампион по таекуон-до и кик бокс Дюк Нумеруе от "ABC Fight Club" заслужи купата за най-техничен състезател при мъжете на открития турнир - World Open Savate Plovdiv 2015. Той спечели безапелационно и четирите си срещи, най-атрактивната от които беше срещу световния шампион по савате Джеймс Саутууд от Лондон, Великобритания, а останалите срещу състезатели от Сърбия и България. За Дюк Нуамеруе турнирът в Пловдив беше дебют на състезание по савате. Въпреки това, перфектната техника и опитът му си казаха думата и той стана абсолютен първенец при мъжете, като изпревари и фаворитите от родината на този боен стил - Франция.

Освен купата за най-техничен състезател, Дюк получи и признанието на французина Ален Тардиц, всепризнат посланик на савате по света, с чието име се свързват първите стъпки на савате в България преди повече от 20 години.

Паралелно с открития турнир, в Пловдив се проведе и Световно първенство за юноши и девойки по савате. Там Николай Петков от "ABC Fight Club" спечели световната титла в категория над 85 килограма, като победи на финала в драматична среща състезателя от Франция, който е световен шампион от последните две години.

Мартин Костурков стана световен вицешампион в категорията до 70 кг. Той постигна последователно победи над състезатели от Франция, Италия, Словения, Русия, а на финала, въпреки явното си презвъходство над състезателя от Белгия, бе ощетен от съдиите и остана със сребърен медал.

Людмил Диков остана втори при юношите в категория до 57 кг, като изгуби финала от състезател от Франция. Валентина Тодорова стана трета при девойките в категория до 48 кг, като постигна две победи с атрактивна игра над състезателки от Словения и Русия и изгуби полуфинала от хърватка в оспорвана среща.

Радослав Костурков спечели бронзов медал в категория до 52 кг. Треньори на отбора на "ABC Fight Club" в Пловдив бяха Красимир Гергинов (VII дан таекуон-до ITF), Калин Мирчев (IV дан), Недялка Бачева (III дан).

В "ABC Fight Club" вече се е създала традиция в използването на най-доброто от различни бойни спортове. Това дава възможност на състезатели по таекуон-до, който е основният спорт на клуба, да се представят успешно и на състезания по други бойни стилове като кик бокс, муай тай, савате. Откритият турнир и Световното първенство за юноши и девойки в Пловдив са поредните престижни международни прояви по савате, в които състезателите на клуба записват успехи.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес