Зареждане

Станимира Петрова донесе злато за България от Европейските игри

Станимира Петрова донесе злато за България от Европейските игри
Публикувано на: Юли 2, 2023 в 08:26 ч
БФ Бокс
България има своя първи златен медалист от Европейските игри в Краков. Дебютната титла за страната ни в третото издание на форума дойде от боксовия ринг. Шампион, по безапелационен начин, стана Станимира Петрова.

32-годишната ни националка ликува за втори път в кариерата си със злато от Европейски игри. Тя дублира успеха си от Минск 2019, след като стъпи на върха в Краков в категория до 54 килограма. Световната и двукратна европейска шампионка, както и 4-кратен носител на Купа „Странджа“ надигра в типичния си стил румънката Ленута Перийоц, бивша европейска шампионка и втора в света.

Под наставленията на Борислав Георгиев и Роман Цветков Станимира показа впечатляваща форма и разгърна големия потенциал, с който разполага. Тя проведе много умно срещата днес. Без да се притеснява от агресията на румънката, с много движение и разнообразни комбинации, Петрова поведе убедително в съдийските карти след първите два рунда и зарадва България с прекрасна победа с 5:0 гласа. Успехът й е гарниран и с олимпийската квота за Париж, която тя спечели с достигането до полуфиналите.

Припомняме, че боксьорите ни имат още двама финалисти в Краков. Днес за злато ще боксират Светлана Каменова и Хавиер Ибаниес. С бронз пък се поздрави Йордан Морехон.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес