Зареждане

Официално: Джейк Пол срещу Майк Тайсън на 20-ти юли

Официално: Джейк Пол срещу Майк Тайсън на 20-ти юли
Публикувано на: Март 7, 2024 в 19:01 ч
Джейк Пол (9-1 бокс) стана известен в бойните спортове, след като нокаутира бившия играч от НБА Нейт Робинсън. Това се случи в прелимите на демонстративния боксов мач на Майк Тайсън (50-6-2 бокс) с Рой Джоунс през 2020 година. Сега звездата от YouTube пак ще се срещне с Майк Тайсън, но този път като опоненти на ринга. 

Тайсън ще се изправи срещу Пол в боксов мач на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас. Битката им ще бъде главна за галавечер, която ще бъде излъчена по Netflix. Новината гръмна във всички медии и запали социалните мрежи.

„Джейк Пол срещу Майк Тайсън е мечтана среща веднъж в живота. Очакваме, че ще бъде най-гледаното боксово събитие в съвременната история на бокса.“, казаха хора от щаба на Пол в изявление.

Не е ясно как Тексаският отдел за лицензиране и регулиране, който санкционира и регулира бойните спортове в щата, ще подходи към това, което със сигурност ще бъде мач, който ще привлече много критики и внимание. Все още предстои да се определи дали ще бъде класифициран като професионална битка или показно.

Тайсън е един от най-великите и най-страховитите боксьори в тежка категория, живели някога. Но той ще бъде на 58 по време на битката. Пол, на 27 години, е с три десетилетия по-млад от него. Тайсън беше в добра форма, когато се би с Джоунс и стигна до равенство в демонстративен боксов мач на 28 ноември 2020 година.

Майк изглеждаше добре във видеоклипове, които показваше от тренировките си. Тайсън не е имал професионална битка от 2005 г. и беше спрян в две поредни битки, преди да окачи ръкавиците. Боксьорът, роден в Ню Йорк, беше безспорен шампион в тежка категория от 1987 до 1990 година.

Тайсън е с рекорд (50-6-2 в бокса, а Пол е с рекорд 9-1 в бокса. Майк има 44 нокаута, а Пол има 6 нокаута.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес