Зареждане

Кличко: Ще бъде страхотно да се качим на ринга пред 80 000 зрители на 'Уембли'

Кличко: Ще бъде страхотно да се качим на ринга пред 80 000 зрители на 'Уембли'
Публикувано на: Декември 7, 2016 в 08:37 ч
Източник: novsport.com
Владимир Кличко няма търпение да се изправи срещу Антъни Джошуа. Мениджърите на двамата вече преговарят за дългоочаквания сблъсък, като работният вариант е 29 април догодина на стадион "Уембли" в Лондон. Тази събота Джошуа трябва да защити световната си титла във версия Международна боксова федерация срещу Ерик Молина в събота в Манчестър, съобщава novsport.com.

Според специалистите британецът ще спечели безпроблемно и отсега е насочил вниманието си към сблъсъка с украинеца. Миналата година Кличко допусна първа загуба от 11 години - срещу Тайсън Фюри, който обаче по-късно оваканти поясите заради положителна проба за кокаин.
 
"Ще бъде страхотно да се качим на ринга пред 80 000 зрители на "Уембли" - коментира Владимир пред Sky Sports. - Досега съм се боксирал седем пъти на стадиони. Най-големият от тях бе в Гелзенкирхен, който е с капацитет 61 000 души. Така че сега ще имам ъпгрейд, което е супер".

Кличко е изиграл само един двубой на територията на Великобритания - победата над Монте Барет в Лондон през 2000 г.
 
"Оттогава не съм се качвал на ринга на Острова, така че вече е време. Не ми се иска да оставам пасивен твърде дълго. Мисля, че 29 април е перфектна дата".

Ако срещата бъде окончателно договорена, това означава, че Кубрат Пулев ще трябва да почака за нова атака на някоя от световните титли. С успеха си над Самуел Питър за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация той се превърна в претендент на Международната боксова федерация.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес