Най-големият сайт за бойни спортове

Страх от удари с крака

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Страх от удари с крака

0     Мнениеот Jcrusher на 11 Яну 2011, 22:08

Здравейте, от около 6 месеца тренирам кик-бокс и наскоро получих странен проблем, в началото наблягахме на ръце, но наскоро треньора ми включи и крака, което ми беше непознато, и на една тренировка едно от момчетата с които, правехме спаринг ме нацели в слабините и почуствах ужасна болка, оттогава всеки път като правя спаринг с някой се вцепенявам и чувствам страх да не бъда ударен пак на същото място.Та има ли някакв начин да се освободя от това чувство ?
Държа да кажа ,че когато сме само на ръце се чувствам много по-уверен, мога да избягам удари и да влизам в комбинации. Мерси предварително :)
Jcrusher
Jcrusher

Град: shumen

Re: Страх от удари с крака

0     Мнениеот Pacobg на 11 Яну 2011, 22:47

Пробвай с бандаж , поне ще чувстваш малко повече сигорност и защита :)) !
Pacobg
Pacobg

Град: Sofia

0     Мнениеот Jcrusher на 11 Яну 2011, 23:10

Pacobg написа:Пробвай с бандаж , поне ще чувстваш малко повече сигорност и защита :)) !

Бандаж ... хах ами сега да си призная за първи път чувам за него, току що проверих в нета и мисля, че ще свърши добра работа lol ;)
Jcrusher
Jcrusher

0     Мнениеот TheWolf на 12 Яну 2011, 00:10

Е ти щом си от Шумен , най-вероятно тренираш в Шуменска Крепост , което от своя страна показва , че ще станеш терминатор.
Колкото до страха ти , просто се опитай да приемеш факта , че могат да те ударят там , а и с времето се свикна на болката. Бандажа наистина е добър протектор за бижутата ти , но трябва да се научиш да се пазиш и без него , ще свикнеш щом до сега не си играл с крака , а само с ръце. Движи се повече.
За повече информация Ахмед , прякор Змията 8)
Има два вида бойци. Такива , които се бият за самочувствието си и такива , които се бият за живота си.
TheWolf
TheWolf

0     Мнениеот Skoidats на 12 Яну 2011, 13:00

Е няма, какво да се притесняваш... на спаринг се случват такива неща.

Мен дори и с бандаж са ме пукали къде съзнателоно, къде не.... по бижутата ми - да наистина до някаква степен бандажа предпазва, но просто, когато си на спаринг не се концетрирай и замисляй в/у това как да опазиш достйнството си... защото ще стане по-лошо :) винаги бъди с едно наум, а практиката ще те научи как да избягваш low-kicks, които да застрашават.... бижутата lol
Skoidats
Skoidats

Град: София

0     Мнениеот EDDIX на 12 Яну 2011, 15:31

Има си перфектен протектор (мида) ,за съжаление в Бг. са пласмасови.Но пак предпазват. Това което можеш да направиш 1во е : Когато тренираш и с крака просто да НЕ използвате вътрешен лоу кик( това е единствения кик с който те удрят по слабините и трудно се вижда). Просто превете всички кикове без този и готово.Като потренираш 1,2 седмици крака без да те малатнат по орехчетата ще ти изчезне страха.
И мене преди 2,3 дена ме закачиха по съшия начин.Случва се :(
А и още нещо.Ако блокираш киковете ,а НЕ се дъпраш назад.1во ще намалиш вероятноста да те ударят.И 2ро когато блокираш както трява ,партниора ти си наранява краката повече от теб.И след 2,3 неуспешни,блокнати лоу кика.Противникати го фаща страх да те рита :)

P.S. Когато си правиш спаринг,ходиш на турнир или се биеш на улицата.Атски е важна увереноста ти, трябва да си казваш (дори и да си изправен срещ много по техничен и опитен кикбоксиор) че можеш,да го победиш. Доминирал съм с психика хора които са тренирали 2но повече години от мен,по опитни и по тренирани.
Просто вярваи в теб.НО НИКОГА Не бъди АРОГАНТЕН.
Аватар
EDDIX

0     Мнениеот Jcrusher на 12 Яну 2011, 16:55

Полезни съвети, благодаря, ще си купя някакъв предпазител и ще пробвам да тренирам с него, поне докато придобия по-голям опит с краката, защото в момента съм много несинхронизиран :?
Jcrusher
Jcrusher

0     Мнениеот Jcrusher на 12 Яну 2011, 16:58

EDDIX написа: P.S. Когато си правиш спаринг,ходиш на турнир или се биеш на улицата.Атски е важна увереноста ти, трябва да си казваш (дори и да си изправен срещ много по техничен и опитен кикбоксиор) че можеш,да го победиш. Доминирал съм с психика хора които са тренирали 2но повече години от мен,по опитни и по тренирани.
Просто вярваи в теб.НО НИКОГА Не бъди АРОГАНТЕН.

Пич, мисля че увереността за която говориш се придобив с тренировките ! :)
Jcrusher
Jcrusher

0     Мнениеот Boro на 12 Яну 2011, 22:19

Пич няма смисал да даваш излишни пари за бандаж ,ако тренираш в Шуменска крепост в залата имаме такива ;]
Boro
Boro

Град: Шумен

0     Мнениеот katana на 13 Яну 2011, 14:56

има смисъл да даваш пари за бандаж,заедно с гумата и бинтовете това са предпазните средства ,които е добре да са индивидуални( всъщност добре е всички да са индивидуални) да не се окаже че един еб@л циганка на гарата,а целия отбор е със сифилис :)
да не говорим че един бандаж е от порядъка на 12-20 лева..пропускаш дискотеката в петък вечер и си готов
Аватар
katana

Град: Plovdiv

Следваща

Назад към Бокс и кик-бокс