Най-големият сайт за бойни спортове

Бокс

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Re: Бокс

0     Мнениеот newo на 13 Ное 2010, 23:29

Щом си с успоредни крака на близка дистанция значи си самоубиец! :!:
Нали затова краката освен разкрачени се държат и по диагонал, защото като стоиш с успоредни крака и като те ударят с удар, който те тласка назад - прав, ъперкът, ще паднеш без особени усилия?!
Задният крак те пази точно от това нещо, да не загубиш равновесие!!! :!: :?:
За въртенето на крака съм съгласен, но не съм съгласен, че на пръсти нанасяш по-силни удари. Единствения начин да правиш това е ако удряш само с ръце. Когато включваш цялото си тяло и стъпиш дори и за момент на цели стъпала и после изтласкаш цялата тази сила и с бедрата си, тогава се получава силен удар, който може да повали противника без да е нужно да го изненадва.
Естествено, че ще бягаш от противника на пръсти, тогава ще си пък самоубиец, ако тръгнеш да се измъкваш на цели стъпала.

Към създателя на темата: От тези спорове може доста да научиш, защото всеки изказва своите си впечатления, но ще ти трябва практика, затова най-добре посети близката зала. ;)
"Keep your friends close, but your enemies closer!"
Аватар
newo

Град: Sofia

0     Мнениеот m1sh0m3ss1 на 13 Ное 2010, 23:37

newo написа:Щом си с успоредни крака на близка дистанция значи си самоубиец! :!:
Нали затова краката освен разкрачени се държат и по диагонал, защото като стоиш с успоредни крака и като те ударят с удар, който те тласка назад - прав, ъперкът, ще паднеш без особени усилия?!
За въртенето на крака съм съгласен, но не съм съгласен, че на пръсти нанасяш по-силни удари. Единствения начин да правиш това е ако удряш само с ръце. Когато включваш цялото си тяло и стъпиш дори и за момент на цели стъпала и после изтласкаш цялата тази сила и с бедрата си, тогава се получава силен удар, който може да повали противника без да е нужно да го изненадва.
Естествено, че ще бягаш от противника на пръсти, тогава ще си пък самоубиец, ако тръгнеш да се измъкваш на цели стъпала.

Към създателя на темата: От тези спорове може доста да научиш, защото всеки изказва своите си впечатления, но ще ти трябва практика, затова най-добре посети близката зала. ;)

Покрай мен няма зала,затова създадох темата! ;)
Да бъдеш милостив и добър не е белег на слабост и отчаяние, а проява на сила и решителност.
Аватар
m1sh0m3ss1

0     Мнениеот newo на 13 Ное 2010, 23:49

Много жалко, че няма зала. :(
Но пък ще ти помогна с едно видео, което открих наскоро из хилядите подобни в Youtube.
http://www.youtube.com/watch?v=lqqo9KzOaao
Този човек е бивш аматьор и настоящ треньор.
Занимавай се с краката около 2-3 месеца, докато научиш основите и после гледай клипчето. Има доста движения с крака, извадени от мачове и представени доста добре. Повечето са доста трудни и изискват първо да имаш основата, но пък ако ги усвоиш поне ще може малко да компенсираш липсата на зала. ;)
Движенията са уникални и много от тях са спасявали мачовете на тези, които са ги изпълнили. :)
Аватар
newo

0     Мнениеот Skoidats на 14 Ное 2010, 00:07

newo написа:Щом си с успоредни крака на близка дистанция значи си самоубиец! :!:

Момче, първо даваш грешни съвети.... второ, не четеш написах горе-долу успоредни. Треньорът ни казва нещо много готино: "Аман от youtube треньори", затова ще ти дам пример.. тъй като виждам, че гледаш youtube клипове - http://www.youtube.com/watch?v=S6Q0aMY8x30 гледай внимателно в близка дистанция как са краката на изпъняващия, независимо, че най-вероятно е муай-тай играч.

Не искам да ти ивземвам функциите на "треньор" във форума, нито имам опита, за да давам съвети, нито това самочувствие, нито се мисля за треньор. Споделям неща, които са ми ги казвали треньорите при които съм тренирал и тренирам и най-вече от практика в залата...

п.п. и запомни приятелю "компенсиране на зала" ... няма, когато си в залата треньора може да те наблюдава и да ти казва .. с какво грешиш, освен това в последствие има и хора, които са напреднали в залата и може да се учиш от тях, както да ги гледаш, така и да правиш спаринги в един по-късен етап, като си пред огледалото във вас... и си пуснал youtube клипа... това не ти помага...

п.п. може ли след време да ми покажеш, как се изпълнява, когато противниците са в близка дистанция... прав удар :!: :?: :!: това май ще създадеш революция в бокса :)))))
Skoidats
Skoidats

Град: София

0     Мнениеот newo на 14 Ное 2010, 02:24

Skoidats написа:

Момче, първо даваш грешни съвети.... второ, не четеш написах горе-долу успоредни. Треньорът ни казва нещо много готино: "Аман от youtube треньори", затова ще ти дам пример.. тъй като виждам, че гледаш youtube клипове - http://www.youtube.com/watch?v=S6Q0aMY8x30 гледай внимателно в близка дистанция как са краката на изпъняващия, независимо, че най-вероятно е муай-тай играч.

Не искам да ти ивземвам функциите на "треньор" във форума, нито имам опита, за да давам съвети, нито това самочувствие, нито се мисля за треньор. Споделям неща, които са ми ги казвали треньорите при които съм тренирал и тренирам и най-вече от практика в залата...

п.п. и запомни приятелю "компенсиране на зала" ... няма, когато си в залата треньора може да те наблюдава и да ти казва .. с какво грешиш, освен това в последствие има и хора, които са напреднали в залата и може да се учиш от тях, както да ги гледаш, така и да правиш спаринги в един по-късен етап, като си пред огледалото във вас... и си пуснал youtube клипа... това не ти помага...

п.п. може ли след време да ми покажеш, как се изпълнява, когато противниците са в близка дистанция... прав удар :!: :?: :!: това май ще създадеш революция в бокса :)))))

Виж какво не ми се спори с теб, а и не съм претендирал, че изпълнявам функции на треньор. Изказах собственото си мнение и убеждение, точно както ти изказа своето, но с малката разлика, че целта ми не беше да се заяждам.
1. Не гледам клипове, за да се уча. Познаваш ли ме въобще, за да ми казваш какво гледам? Просто дадох на момчето нещо, което ми е харесало.
2. Момчето няма зала, която да използва. Според теб няма компенсиране на зала. Айде тогава да изгоним момчето, щото се е видяло, че от тея проклети клипове нищо няма да научи. Тея които имат зала - ок, другите - кучета ги яли. Опитах се да му помогна, а ти критикуваш това, така ли?
3. За правия удар от близка дистанция... Тайсън има един подобен нокдаун - Тайсън - Рейзър Ръдък II. Освен това ти май не си чувал/гледал Ивендър Холифийлд. Особено когато прилага така наречената тактика всичко или нищо срещу Тайсън, срещу Боу, срещу Форман. Дали когато се опитват да избегнат крошетата му и отстъпят леко назад не получават къс десен прав, дали Тайсън не губи първата битка с Холифийлд именно след такъв къс десен прав и после рефера спира мача?! Спри да се заяждаш с мен. Съгласих се с някои от твърденията ти, които наистина са прави, но преди да изкарваш комплекси върху мен, моля разрови се и погледай малко мачове по бокс.
Аватар
newo

0     Мнениеот Skoidats на 14 Ное 2010, 09:50

Виж приятел, Ивендър Холифийлд и Тайсън са велики боксьори, те имат уникален за тях стил и могат да правят неща, които ние не можем - това е и разликата... при изпълнението им на удари (ако схващаш какво имам предвид), ако беше толкова талантлив ти или аз до сега да сме нагоре по стълбицата в профимачовете :roll:

Имам предвид те могат да си ни пример, но това не означава, че нещата, които те правят.... всеки дори професионален боксьор може да ги прави... ниво, класа... разлика...

Разбирам стремежа да помогнеш на момчето, но като няма зала до него... почти няма никакъв шанс... да се научи, като хората.

Успехи и до скоро :)
Skoidats
Skoidats

0     Мнениеот newo на 14 Ное 2010, 10:26

Абе не се знае. Стават всякакви аномалии. :DD Важното е да не се отказваш и да се стремиш да постигнеш нещо. Във всеки боен спорт няма правилно и грешно има само ефективно и неефективно. Постоянство и търпение.
Успех и на теб. ;)
Аватар
newo

0     Мнениеот m1sh0m3ss1 на 14 Ное 2010, 16:15

Благодаря на всички,Skoidats много ли си сигурен,че нищо няма за излезне 100% съм
сигурен,че имам по-голямо желание от теб,но уви няма зала.Благодаря ти newo.
Да бъдеш милостив и добър не е белег на слабост и отчаяние, а проява на сила и решителност.
Аватар
m1sh0m3ss1

0     Мнениеот Skoidats на 14 Ное 2010, 22:06

m1sh0m3ss1 написа:Благодаря на всички,Skoidats много ли си сигурен,че нищо няма за излезне 100% съм

Виж, аз не го казвам, за да се заяждам :). Желая висчко най-добро на хората, които имат желанието да се занимават с бойни спортове, защото по-хубаво от това няма .. във всеки аспект.

Реалист съм по-отношение, че ако можеше от youtube да научиш всичко.. всеки от нас щеше вече да е "про" ;)

Успех и само напред ! :)
Skoidats
Skoidats

0     Мнениеот m1sh0m3ss1 на 15 Ное 2010, 18:00

Skoidats написа:
m1sh0m3ss1 написа:Благодаря на всички,Skoidats много ли си сигурен,че нищо няма за излезне 100% съм

Виж, аз не го казвам, за да се заяждам :). Желая висчко най-добро на хората, които имат желанието да се занимават с бойни спортове, защото по-хубаво от това няма .. във всеки аспект.

Реалист съм по-отношение, че ако можеше от youtube да научиш всичко.. всеки от нас щеше вече да е "про" ;)

Успех и само напред ! :)

Никой не е казал,че от youtube може да се научиш,просто даваме клипове, за да гледаме и да го правим.Нали от някъде трябва да го видя,за да го правя,като нямам треньор.
Успех и на теб! :)
Аватар
m1sh0m3ss1

ПредишнаСледваща

Назад към Бокс и кик-бокс