Най-големият сайт за бойни спортове

Бокс

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Бокс

0     Мнениеот m1sh0m3ss1 на 13 Ное 2010, 20:17

Здравейте,досега повече съм работил с крака,може ли някой да ми обясни движението на краката при бокса имаше нещо като:лява ръка-ляв крак напред и обратното?
Да бъдеш милостив и добър не е белег на слабост и отчаяние, а проява на сила и решителност.
Аватар
m1sh0m3ss1

Re: Бокс

0     Мнениеот newo на 13 Ное 2010, 20:34

Движенията, които ми показаха на тренировките са следните:

При движение напред т.е. към противника:
- лява ръка / ляво рамо напред / десен крак напред
- дясна ръка / дясно рамо напред / ляв крак напред

При движение назад т.е. отстъпване от противника:
- лява ръка / ляво рамо назад / ляв крак назад
- дясна ръка / дясно рамо назад / десен крак назад

Или просто запомни, че при атака ръката и крака са разноименни, а при отстъпление - едноименни.

ПС: Тези движения не са супер задължителни. Аз имам една теория, че с тях не се цели да станеш добър боксьор, а се цели да ти се изгради постоянство и дисциплина - т.е. научаваш се да притежаваш всякакви боксови умения, независимо дали ще ги използваш или не. ;)
"Keep your friends close, but your enemies closer!"
Аватар
newo

Град: Sofia

0     Мнениеот racko1 на 13 Ное 2010, 22:15

newo написа:Движенията, които ми показаха на тренировките са следните:

При движение напред т.е. към противника:
- лява ръка / ляво рамо напред / десен крак напред
- дясна ръка / дясно рамо напред / ляв крак напред

При движение назад т.е. отстъпване от противника:
- лява ръка / ляво рамо назад / ляв крак назад
- дясна ръка / дясно рамо назад / десен крак назад

Или просто запомни, че при атака ръката и крака са разноименни, а при отстъпление - едноименни.

ПС: Тези движения не са супер задължителни. Аз имам една теория, че с тях не се цели да станеш добър боксьор, а се цели да ти се изгради постоянство и дисциплина - т.е. научаваш се да притежаваш всякакви боксови умения, независимо дали ще ги използваш или не. ;)

Ооо човек това изобщо не е вярно! Не знам какъв е тоя треньор дето ти го е казал това, но определено е много МНОГО грешно! При ляв прав, левият крак седи напред. При десен прав, десният крак седи назад!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Запомни това и повече не ходи при тоя треньор!! Също така при отстъпване на зад положението е същото - ляв прав и ляв крак напред!!!!!
Аватар
racko1

0     Мнениеот newo на 13 Ное 2010, 22:50

Честно казано не знам дали е вярно или не. Никога не съм се запитвал. Иначе ето визитката на треньора. Едва ли е някой самозванец. ;)

Цачо Петров Андрейковски
1974, 1976, 1978, 1979 година - Носител на купата "Странджда".
Европейски шампион за юноши от Киев '74.
1988 г .- Помощник треньор на националният юношески отбор. 1991 г. - треньор и съдия по бокс, кикбокс, и свободни двубои.
През 2008 г. - Рефер и съдия на годината на Професионалната лига по бокс.
Старши треньор в Сдружение спортен клуб „НАЦИОНАЛ”, за начинаещи, напреднали и професионалисти.
Аватар
newo

0     Мнениеот savag3 на 13 Ное 2010, 23:01

m1sh0m3ss1,
Винаги когато стъпваш се придвижвай на пръсти! Никога не стъпвай здраво на краката си, защото когато те ударят силно се губи много лесно равновесие и веднага се озоваваш на земята!

До сега това, което ми е казвал за краката е да ги движа винаги първо левия при предвижване. Друго относно краката не ме е учил!

Не мога да кажа, че е голям бокьор! Не е ходил на състезания по бокс, но ми е казвал, че е тринирал! Иначе е бил шампион по Дао Дао lol lol lol (за неразбралите!Смея се защото Дао Дао-то и Бокса са коренно различни :DD )
savag3
savag3

Град: Крумовград

0     Мнениеот m1sh0m3ss1 на 13 Ное 2010, 23:05

savag3 написа:m1sh0m3ss1,
Винаги когато стъпваш се придвижвай на пръсти! Никога не стъпвай здраво на краката си, защото когато те ударят силно се губи много лесно равновесие и веднага се озоваваш на земята!

До сега това, което ми е казвал за краката е да ги движа винаги първо левия при предвижване. Друго относно краката не ме е учил!

Не мога да кажа, че е голям бокьор! Не е ходил на състезания по бокс, но ми е казвал, че е тринирал! Иначе е бил шампион по Дао Дао lol lol lol (за неразбралите!Смея се защото Дао Дао-то и Бокса са коренно различни :DD )

Благодаря на всички,да това за ходенето на пръсти и първо с левия крак,то си идва от стойката, но комбинацията ръка-крак усилва силата на удара.
Да бъдеш милостив и добър не е белег на слабост и отчаяние, а проява на сила и решителност.
Аватар
m1sh0m3ss1

0     Мнениеот Skoidats на 13 Ное 2010, 23:06

newo написа:Честно казано не знам дали е вярно или не. Никога не съм се запитвал. Иначе ето визитката на треньора. Едва ли е някой самозванец. ;)

Цачо Петров Андрейковски
1988 г .- Помощник треньор на националният юношески отбор. 1991 г. - треньор и съдия по бокс, кикбокс, и свободни двубои.
Старши треньор в Сдружение спортен клуб „НАЦИОНАЛ”, за начинаещи, напреднали и професионалисти.

Моля, без излишни глупости.

newo, това, което го обесняваш не си го разбрал. Тренирал съм 6-7 месеца при Цачо и такива неща не ги говори.

Когато има загрявка и като правим упражнения, напред се стъпва с разноименен крак .... пример, стъпваш с левия крак.. нанасяш прав десен, когато се дърпаш назад става с едноименен крак.... пример стъпваш назад с десен крак отправяш десен прав. Говорим за упражнение напред и назад, без да си в гард т.е. водещият ти крак да е напред и ръка също.newo, прави разлика при упражнения и спаринг ингра :!: :!: :!:

Става ли да не замесвате имената в някакви гупави спорове в който единия недоразбрал и по този начин опетнявате името на един велик човек и боксьор Цачо Андрейковски
Последна промяна Skoidats на 13 Ное 2010, 23:10, променена общо 1 път
Skoidats
Skoidats

Град: София

0     Мнениеот newo на 13 Ное 2010, 23:10

Хубави съвети, но бих те коригирал за частта със стъпването с цял крак. Това си има предимства и недостатъци. Обратното е, когато си стъпил с цял крак и широк разкрач имаш повече допирна площ и си по-стабилен, също така и удряш по-силно, но когато си на пръсти си по-мобилен, придвижваш се по-бързо и естествено е по-хубаво да бягаш от противника на пръсти, защото си в пъти по-бърз. Обърни внимание как при солидна размяна на удари и двамата боксьори винаги са здраво стъпили на земята, защото така по-трудно падаш от някой изненадващ удар. ;)
Аватар
newo

0     Мнениеот newo на 13 Ное 2010, 23:14

Skoidats написа:
newo написа:Честно казано не знам дали е вярно или не. Никога не съм се запитвал. Иначе ето визитката на треньора. Едва ли е някой самозванец. ;)

Цачо Петров Андрейковски

Моля, без излишни глупости.

newo, това, което го обесняваш не си го разбрал. Тренирал съм 6-7 месеца при Цачо и такива неща не ги говори.

Когато има загрявка и като правим упражнения, напред се стъпва с разноименен крак .... пример, стъпваш с левия крак.. нанасяш прав десен, когато се дърпаш назад става с едноименен крак.... пример стъпваш назад с десен крак отправяш десен прав. Говорим за упражнение напред и назад, без да си в гард т.е. водещият ти крак да е напред и ръка също.newo, прави разлика при упражнения и спаринг ингра :!: :!: :!:

Става ли да не замесвате имената в някакви гупави спорове в който единия недоразбрал и по този начин опетнявате името на един велик човек и боксьор Цачо Андрейковски

Нямах за цел да опетнявам името на никого, камо ли на Цачо Андрейковски. И аз много го уважавам като човек и като спортист, просто и ти в поста си написал как тренирате. Явно съм останал с грешни впечатления, но и ти не оставай с такива, че опетнявам човек като него. ;)

ПС: Извинения за двойния пост. :)
Аватар
newo

0     Мнениеот Skoidats на 13 Ное 2010, 23:16

newo написа:

Хубави съвети, но бих те коригирал за частта със стъпването с цял крак. Това си има предимства и недостатъци. Обратното е, когато си стъпил с цял крак и широк разкрач имаш повече допирна площ и си по-стабилен, също така и удряш по-силно, но когато си на пръсти си по-мобилен, придвижваш се по-бързо и естествено е по-хубаво да бягаш от противника на пръсти, защото си в пъти по-бърз. Обърни внимание как при солидна размяна на удари и двамата боксьори винаги са здраво стъпили на земята, защото така по-трудно падаш от някой изненадващ удар. ;)

Това пък са пълни глупости, когато си на пръсти оттам идва и силата на удара, при едно добре завъртване на крака и бърза и малка крачка удара става много по-силен. Удар плюс крачка едновременно изпълнение. Освен това боксьорите в близка дистанция трябва да са горе-долу с успоредни крака, за да има сила при изпълнение на удари за близка дистанция - куршета и ъпъркти.

Другото предимство е, че така си по-мобилен (това, което си написал)... айде моля Ви се .. стига сте обърквали децата, който иска да се учи да ходи да тренира в залата, а не във форума ->

п.п. при Цачо съм тренирал преди време, сега не тренирам бокс.
Skoidats
Skoidats

Град: София

Следваща

Назад към Бокс и кик-бокс