Най-големият сайт за бойни спортове

въпрос :високо кръвно

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

въпрос :високо кръвно

0     Мнениеот brutallus на 20 Юли 2010, 16:30

възможно ли е от протеин и аминокиселини да дигам високо кръвно по принцип съм с високо..
brutallus
brutallus

Град: sofia

Re: въпрос :високо кръвно

0     Мнениеот alexelguapo на 20 Юли 2010, 19:28

Бойните спортове, а доколкото виждам ти тренираш един от тях, са свързани с тежки физически натоварвания. Дори и да имаш нормално кръвно налягане, по време на една тренировка то се вдига до значително високи стойности. Вдигането на тежести, което съпровожда бойните спортове също вдига стойностите на кръвното. Приемът на протеин под формата на хранителна добавка, особено в по-високи дози, води до натоварване на бъбречната функция и оттам до вдигане на кръвното налягане. Това ще ти го каже всеки лекар. След като имаш стойности над нормата на КН трябва да си по внимателен и да тренираш само кик бокс и то под умерена форма (без тренировки до отказ), без допълнителни натоварвания с тежести (или с по-леки такива). Използвай кик бокса като форма на аеробични упражнения, които ще са много полезни за сърдечната дейност. Консултирай се с личния си лекар, който може да ти изпише и хапове за високо кръвно, които ще поддържат стойностите му в нормални граници. Всичко това го казвам от личен опит с мои познати, които тренират активно и имат същия проблем. Между другото в последните години много висок процент от активните спортисти имат високо кръвно. Тежкия спорт и особено добавките, които се консумират в голямо количество (не само хранителни добавки, а и препарати на хормонална основа) водят до натоварване на организма и оттам до здравословни проблеми. В повечето случаи това се дължи на неинформираността на спортуващите по тези въпроси и хаотичния прием на препарати и липсата на контрол от треньорите.
Поздрави и вземи мерки за здравето си докато е време!
Аватар
alexelguapo

Град: Варна

0     Мнениеот brutallus на 20 Юли 2010, 19:49

благодаря че ми разясни нещата човек.Иначе другото ,което е аз съм доста едър 193 см ,95 кг и примерно пия по 1 мерителна лъжица нз колко е 30-40 гр някъде след тренировка и тогава ми се отразява това ,а и аминокиселините ги приемам в мн малки дози 2 хапа преди и 2 след трен.И още веднъж благодаря за помоща.
brutallus
brutallus

Град: sofia

0     Мнениеот nerozavar на 21 Юли 2010, 10:14

При теб важи правилото за умерено натоварване.
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот plamen9282 на 22 Юли 2010, 22:34

на мен пък ми е ниско кръвното не сам си го мерил след тренировка ама скоро на 2-3 пъти си го мерих и ми е ниско
plamen9282
plamen9282

Град: монтана

0     Мнениеот Aramis на 22 Юли 2010, 22:54

plamen9282 написа:на мен пък ми е ниско кръвното не сам си го мерил след тренировка ама скоро на 2-3 пъти си го мерих и ми е ниско

За ниско кръвно пиеш айрянче със сол и си готов ;) .
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

Град: София

0     Мнениеот plamen9282 на 23 Юли 2010, 12:01

ахам добре мерси :)
plamen9282
plamen9282

Град: монтана

Назад към Общи дискусии