Koкалчета
17 мнения • Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Koкалчета
Моите на дясната ръка изглеждат малко по-големи и трябва да почвам да закалявам и на лявата. Дали защото отскоро се занимавам с кик-бокс и MMA, а преди карате и по-твърдия контакт с тялото на противника/партньора беше с дясна ръка.
-
В момента кокалчетата на дясната ми ръка особено на средния пръст са много здрави, дори когато ударям по нещо твърдо със сравнително голяма сила нямам никаква болка, обаче пък кокалчетата на лявата ми ръка са много кекави.. при най-слабия удар ме болят.. опитвах се да ги калявам но болката е непоносима.. не е да кажеш че боли много но е от тоя тип дразнеща болка която не може да се понася ако ме разбирате
китките ми са много зле.. скърцат и пукат като пантите на стара врата.. особено когато бия по стенната възглавница, после след тренировка не мога да си ги движа.. като цяло положението не е хубаво.. дясното ми рамо също много пука хаха целия съм се повредил

-
racko1 - Мнения: 239
- Град: Sofia
Аз си мисля, че трябва малко да ги оставиш да си починат. Аз често ги презакалявам и после доста време ги оставям да си отпочинат.
-
- Град: София
doktora написа:EDDIX написа:
Винаги чакайте пълното въстановяване.Отнасясе освен за кокълчетата и за пищялната кост.
А горе-долу колко време е нужно за да зараснат напълно ?
Това може да го разбереш, когато упражниш лек натиск върху наранената по - рано зона, ако усетиш дори и съвсем лека болка трябва да продължиш оздравителния процес ( т. е не трябва да ги нараняваш преди 100 % да са оздравяли, защото процеса на уякчаване на кокалчето ще отиде подяволите и всичко трябва да започне отначало) ...
-
blehitonov - Мнения: 57
- Град: sofia
Вземете си кварцов пясък , а не пясък от плажа , площадката за игра или някой строителен обект. Започнете леки удари с длан , кокалчета и както се сетите. Постепенно се стига до успеха.
Ако искате да се пробвате колко сте корави вземете една книга и почнете да я биете с юмруци да видим кой е по здрав книгата или удара ви.
Ако искате да се пробвате колко сте корави вземете една книга и почнете да я биете с юмруци да видим кой е по здрав книгата или удара ви.

Има два вида бойци. Такива , които се бият за самочувствието си и такива , които се бият за живота си.
-
Аз да питам нещо друго.. вредно ли е и ако да - колко пукането на кокалчетата ? Говоря за този тип изпукване при който в самата кост сякаш има балонче с въздух и при определено движение мехура се пука и се чува изпукване. Не знам дали това, което казвам е вярно ... При мен пукат както по-горе каза 1 момче адски много кости. Глезени, китки, пръсти, колена, лакти .. скърцам яко
Това вредно ли е и как може да се спре или 'излекува' ? Пробвам се да не си пукам костите, но на моменти чувствам, че движението на дадения крайник е ограничено и ако не изпука не мога да продължа действието, което съм започнал.
Май леко в офтопик отидох.. съжалявам за което.

Май леко в офтопик отидох.. съжалявам за което.
-
- Град: София
17 мнения • Страница 2 от 2 • 1, 2