Най-големият сайт за бойни спортове

Истинския боец помага,лошия не ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Вие сте човек който:

помага
51
83%
не помага
10
16%

Общо гласове : 61

Re: Истинския боец помага,лошия не ?

0     Мнениеот Serdjomedin на 08 Окт 2009, 19:08

Ако ми е близък като брат,майка,баща бих дал веднага живота си за да ги спася ако е приятел пак бих помогнал но ако заплаши мене ще стрелям ако не се одръпнеш бих се одръпнал а ако е непознат бих се оглеждал ако мога да направя нещо ще ако ли не ще избегам ! :D
Serdjomedin
Аватар
Serdjomedin

Град: sofia

0     Мнениеот Fear на 08 Окт 2009, 20:07

Аз лично бих се опитал да поговоря с нападателя,да се опитам да го успокоя и да разбера какво става и да се опитам да го накарам да си замине (под това нямам предвид да го заплашвам или нещо подобно) само ако усетя че ако не направя нещо ще убие мен или другия човек тогава може би бих реагирал но е трудно да кажеш какво ще направиш.
Fear
Fear

Град: Варна

0     Мнениеот Aramis на 08 Окт 2009, 22:35

Амии аз какво бих направил? Ако видя някой да запляшва друг с пистолет ще извадя добрия стар Валтер и ще му пусна един профилактичен в крака. :DD Разбира се това са пълни глупости,защото освен по мишена на стрелбището по друго не съм стрелял,а и нямам особено желание.Та на въпросната ситуация-"нападател който заплашва човек с пистолет и като ме види ми казва да се разкарам"-аз лично бих извикал полиция,защото в тази ситуация няма значение колко време съм тренирал бойни изкуства и какъв Калашник нося в задния джоб.Нито имам червено "S" на тениската нито имам желание да ставам герой от уестърн. ;)
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

Град: София

0     Мнениеот Rayan на 09 Окт 2009, 20:28

Само човек който е попадал в такава или подобна ситуация може да каже как би реагирал, за жалост не съм попадал , но мисля че бих помогнал с каквото мога.
Това което не мe убива ме прави по-силен!!!!!
Аватар
Rayan

0     Мнениеот killersxpto на 12 Юли 2010, 16:32

Ами, преди към месец се озовах в ситуация да правя този избор.

Някакъв симпатяга дърпаше гаджето (most probably) си на паркинга при метростанция Люлин. Беше след 12, ама имаше метро по-до късничко заради AC/DC и затова се прибирах с приятелката си към тях с него, не с такси, иначе нямаше и да стана свидетел ни на случката, ни нищо.Намесих се, като преди да го направя, само подсигурих за секунда 3-те (мое мнение) важни неща.

1. огледах дали държи нещо хладно или огнестрелно, защото ако имаше в ръката такова, щях да направя само номер 2 и да подмина.
2. казах на приятелката ми ако не овладея ситуацията до 1 минута, да не се грижи за самоувствието ми,ами да звънне на чичко полицай (пак казвам ако беше с нещо аргументиращо в ръка директно 112 на път за вкъщи, понеже, ако желаете нека бъда за вас страхливец, за себе си съм просто смел до границите на разумното).
3. дадох й якето си, за да не го държа, исках да са ми свободни ръцете, за всеки случай.

Насочих се към тях, попитах го усмихнато защо се държи агресивно с момичето, та я плаши. Той се стъписа, явно очаваше да съм по-боен, пък дори само на думи.

Поговорихме малко аз, той и тя и минахме без бой, което си е супер. Ако беше нужно, бой щеше да има, не ме плаши да се изцапам, стига да е наистина нужно, макар че целях да няма. Всичко се уреди мирно, както трябва да е винаги.

С 2 думи от опит знам как бих действал: намеса- да,винаги; необмислени геройства и боища,ако може, не, мерси.

БТУ ако за някого е фактор на колко съм, та гледам така на нещата, за да си оформи присъда за постъпката ми- на 21, дерзайте.

P.S. няма ли нещо програмка да си пиша на латиница, пък то да ми го прави кирилица, че с тоя BDS, дето е в офиса пиша със скоростта на безветрието и самообладанието ми е подложено на сериозен тест. ;). Ако има такова животно като програма дето да го прави това, приемам линк или поне име с немалка доза благодарност. :)
killersxpto
killersxpto

0     Мнениеот faro на 12 Юли 2010, 17:23

killersxpto написа:P.S. няма ли нещо програмка да си пиша на латиница, пък то да ми го прави кирилица, че с тоя BDS, дето е в офиса пиша със скоростта на безветрието и самообладанието ми е подложено на сериозен тест. ;). Ако има такова животно като програма дето да го прави това, приемам линк или поне име с немалка доза благодарност. :)

Надявам се това да свърши работа:

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php
Аватар
faro

0     Мнениеот Aramis на 12 Юли 2010, 20:52

killersxpto написа:2. казах на приятелката ми ако не овладея ситуацията до 1 минута, да не се грижи за самоувствието ми,ами да звънне на чичко полицай (пак казвам ако беше с нещо аргументиращо в ръка директно 112 на път за вкъщи, понеже, ако желаете нека бъда за вас страхливец, за себе си съм просто смел до границите на разумното).

Въобще не си страхливец. Постъпил си преди всичко разумно. Който те нарече стахливец ама въобще не е в час.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

0     Мнениеот SKY на 13 Юли 2010, 09:24

racko1 написа:Лесно е да говориш на изуст как ще отидеш, ще го набиеш и ще спасиш човека ама дали в действителност би го направил? А и може тъпо да прозвучи но представете си, че човека, който вика за помощ си е заслужил случващото се, представете си някой педофил например да се опита да нарани детето ви или вече да го е наранил или някое чуждо дете вие ще го биете а той ще крещи за помощ и като дойде някой супермен да го спасява без да знае за какво става въпрос ще се получи много тъпа ситуация..

Мда прав е човека. Наистина не знаеш каква е ситуацията. А и освен това като се разгледа по-задълбочено има няколко варианта.
1. Ако има пистолет и чуеш жертвата да вика значи тоя с пистолета не е убиец (в противен случай щеше да го е гръмнал и да се разбере за случая като се намери трупа), следователно е или някой наркоман или е препил или се опитва да сплаши другия (най-вероятно с газов пистолет). В такъв случай бих се обадил на полицията и след което да ги питам като по-компетентни какво да правя в ситуацията (ако не ми кажат нищо по-специално ще извикам нещо от сорта "Ей какво правиш там, я да звънна на полицията" без да ме види нападателя. В повечето случаи това ще свърши работа защото на никой не му се лежи в панделата за убийство. А ако продължи да заплашва живота на човека и да се оглежда от къде сум викнал, ще се пробвам да се промъкна и да го уцеля с камък или каквото има подръка и докато се свести да до обезвредя). Никога няма да се оставя да ме види, и тн. не съм съпергерой:)
2. Ако е с нож или с голи ръце - ами ще си взема пак някой камък (в краен случай GSM-a:)) и ще се опитам да заговоря нападателя и да го успокоя, да разбера каква е ситуацията (да блъфирам ако трябва) и да отърва кожата на човека. Е ако не става с думи ще му скоча като първо го замеря с каквото съм взел и докато се осъзнае не би трябвало да може да се съпротивлява. (ама ако "жертвата" е педофил или нещо такова ще кажа на нападателя абе я остави ножа (ако е с нож) да не те приберат и да го спукаме от бой тоя:))

PS: Не ми се е случвала такава ситуация, и не желая да ми се случва. Избягвам всякакви конфликти и разчитам главно на изненадата ако ми се наложи нещо (нищо че съм тренирал вече над 10 години няколко вида БИ и съм 90кг ), винаги има някой по добър а и някога късмета си прави лоши шеги. Освен това най-важното е да останеш жив и здрав, след това е важно да победиш (почти независимо как) а неща като перчене геройства и тем подобни работи са за хлапетата и тея дето не мислят (и за съжаление могат да пострадат много сериозно от тях).
SKY
SKY

Град: Ruse

0     Мнениеот killersxpto на 13 Юли 2010, 10:03

10x, faro!

A иначе SKY, аз не хвърлям точно :DD иначе идеята ти е добра, но често е по-добре да те види, по-ще се замисли и, вероятно, озапти. :)
killersxpto
killersxpto

0     Мнениеот newo на 13 Юли 2010, 10:33

Наскоро попаднах в подобна ситуация. Аз и един много добър приятел се прибирахме от училище, но преди това ядохме и затова закъснявахме. Беше осем и половина (в последствие разбрах) и аз естествено избрах да се приберем през най-краткия път. Беше края на зимата, 22 февруари ако не се лъжа, и естествено беше доста тъмно. Та улицата, по която вървяхме, е в ремонт даже досега, заради метрото и нямаше жив човек. Бяхме двамата и не забелязах как идват 3 групички срещу нас - първата от 3 момчета (около 17-18 годишни), втората от 2 на същата възраст и някакви две момичета най-отзад. Та най-неочаквано единия то тримата си отклони и изрита без никаква причина приятеля ми (той е на 14, аз тогава бях на 15) и аз прецених, че ако не му налети не е нужно да реагирам и така стана. Внезапно втората групичка ни подмина и бутна онея тримата с думите "аре да не закачате момчетата". Ние си продължихме.
И аз точно в най-неподходящия момент казах "баси тъпаците" и двете момичета извикаха нещо от сорта на "ахахаха тея как ги нахраниха". Ние си продължихме и изведнъж ни бутнаха отзад, обърнах се и видях как тия 3-мата налитат на приятеля ми и почнаха да го бият... ест не можех да го оставя така и им извиках да го оставят, при което те го оставиха, но дойдоха към мен. Първия ми посегна с крак, хванах го и той се преби на паважа. Другите двама обаче ми налетяха и ме събориха. Започнаха да ме ритат, при което осъзнах, че ако не бяха тренировките ми по бокс, щях да лежа. Не знам колко са ме били, но ме ритаха в главата, повечето удари явно съм ги парирал, защото имах само синка и малък кръвоизлив. Успях да се изправя и единия побягна (явно да гони приятеля ми) и останах сам с третия. Най-накрая си бръкнах в джоба и извадих бокс (използвам го само за самозащита) и успях да го ударя при което той избяга. В крайна сметка аз лично не разбрах защо го направиха... защо имат някакво желание да набият някой :? В същото време ФР-то ми е побягнало и онея двамата, които викаха "аре да оставите момчетата" са го подгонили... не знам какви са тея и какво искаха...
Само знам, че ако не бяха тренировките по бокс и по-точно как да се пазя, щях да съм в пирогов.
Иначе квартала, в който се разви това е "Надежда 2"...
Отнесох от наще супер много критики, но за мен постъпих правилно...
"Keep your friends close, but your enemies closer!"
Аватар
newo

Град: Sofia

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии