Най-големият сайт за бойни спортове

Бързо ли се палите?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Бързо ли се палите?

0     Мнениеот oho на 12 Ное 2008, 15:46

Когато нещо ви дразни бързо ли се палите и избухвате?

Аз лично мога да си затрая в началото ако някой прави нещо, което не ми харесва (шумоли с пуканки в киното, държи се прекалено свойски, чисто и просто отваряне просене на бой и др.) даже не ми и личи. Но идва един такъв момент в който както съм спокоен и преглъщам действията на даден човек, опитвам се да го разбера и да не се връзвам, много малък и тънък момент, който прелива чашата и от спокойствието ми не остава и грам, избухвам съвсем първосигнално и стряскащо. Не мисля, че това е един от най-добрите начини за реагиране в подобни ситуации и ми е интересно вашия темперамент как диктува развитието в подобни случаи?
Аватар
oho

Град: София

Re: Бързо ли се палите?

0     Мнениеот Nord на 12 Ное 2008, 17:36

Аз имам безгранично търпение, що се отнася до физическа саморазправа. Не мисля, че през живота си някога съм посягал на жена, а съм се бил с мъже не повече от двайсетина пъти за над тридесет години вече. Не ми е в това силата. Успявам да се разбирам с хората с думи. И разбира се, тъй като чуждата кокошка патка се вижда, винаги ми се е искало да мога малко по-първосигнално да реагирам, като ме обиди някой - веднага да му сритам задника. А не да се опитвам да го разбирам и да предъвквам ситуацията отново и отново зер да не вляза в конфликт. Истината е, че аз вече съв влязъл в конфликт, но явно не умея бързо да проявявам насилие над другите. Мисля си, че това се тренира. Тренира се да се удряш преди да мислиш. Да избиеш зъби пред ида проговориш. Рано или късно ще си поставя и това за цел - да умея и това. Да знам как се прави. Утре ще бъда бъща, ще трябва да защитя жена си, децата - а аз ще стоя и ще мисля. А на улицата време и място за приказки няма. Тва е.
Nord
Nord

Град: Sofia

0     Мнениеот Skoidats на 12 Ное 2008, 21:18

Пресен пример от днес :evil:

Прибирах се към нас с приятелката си, докато на улицата не се появиха двама подпинали младежа, колкото мен около 22-23 години - не бяха клошари.
Започнаха да питат кой съм (може би да ме ебават) и най-лошото да закачат приятелката ми. Бях спокоен и си викам си пияни са, докато единият не се опита да ми обяснява, как щели да ме смажат и да не им противореча, като им казах да се махат. Първият от тях тръгна на горе, другият остана да ми се обеснява, как бил от "Чеченските спец части". В този момент нещо ми прищракна загубих самообладанието си изградено до момента.
Съборих го бързо долу - падайки му вкарах едно коляно, и после 2-3 удара с ръце в главата, Другият се притче да ме успокоява, и аз му отвърнах - дали и той иска да е долу на земята. Хората се разкрещяха да викат полиция.

Най-тъпото е че повече стреснах приятелката си - от колкото, който и да е било друг. Рядко изпадам в такива ситуации, надявам се да е за последно - не се харесвам в тази светлина

п.п. Ще трябва да тренирам още търпението си и да бъда по-адекватен в такива моменти - да не избухвам.

п.ппппппп.пппп. До администатора - другата седмица да си избере ден за черпене lol :DD
Skoidats
Skoidats

0     Мнениеот Siniq на 12 Ное 2008, 22:33

Никога не губя само обладание. Бил съм на земята със счупена ръка без да се паникьосвам или гневя. Какво да се прави хладнокръвен съм. :neutral:
Аватар
Siniq

Град: Добрич-София

0     Мнениеот ZFPuhi на 14 Ное 2008, 19:40

Много бързо се паля немога да понасям някой да си прави "ташак" с мен или с приятели ставам и каквото стане стане!Независимо на колко си ще станем и ще ти скочим :) т'ва ми е мотивацията на моят БЪРЗО запалим чар :)
ZFPuhi
ZFPuhi

Град: Sofia

0     Мнениеот mart1nezZ на 14 Ное 2008, 23:52

Според мен, бързото "палене", означава да загубиш всякакъв контрол над ситуацията, а противника цели именно това от Вас - да Ви ядоса, за да допуснете грешки. Това в даден рисков момент, би Ви коствало изключително много. В най-добрия случай, ще бъдете с наранено его, в най-лошия, изхода може да е фатален. За това, за мен хладнокръвието и самоконтрола са от изключително голямо значение!
mart1nezZ
mart1nezZ

0     Мнениеот Логрус на 07 Яну 2009, 15:43

Не, спокоен и не агресивен човек съм и не се паля лесно 8)
К.П.
"Уважение всекиму - страх никому !!!"

http://www.youtube.com/watch?v=zEuV45PLhmU
Логрус
Логрус

0     Мнениеот TheCalifornian на 24 Яну 2009, 00:27

Ми аз принципно сам нервак. Опитвал съм да се владея ама не става. В тази връзка ако някой знае начин за владеене на нерви да казва шот много ми пречи на състезания.
Постигнатите резултати са право пропорционални на положените усилия.
Аватар
TheCalifornian

Град: sofiq

0     Мнениеот vLadI на 03 Фев 2009, 23:10

Аз съм склонен да дам шанс на един човек може просто да е природно тъп ,но идва момент ,в който вече неиздържам ,но после почти винаги съжалявам
Аватар
vLadI

Град: Pernik

Следваща

Назад към Общи дискусии