Най-големият сайт за бойни спортове

Контузиите в MMA

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Контузиите в MMA

0     Мнениеот lion92 на 19 Май 2010, 16:03

Здравейте може ли да ми кажете в граплинга или страйкинга стават повече контузии, защото ми се иска да тренирам ММА(в момента тренирам бокс от 9-10 месеца), но имам един приятел които тренира джудо и на 2 пъти са му вадили рамото сега има някакъв лош проблем с колената и 6 месеца неможе да тренира заради него. Питам ви ако може да ми кажете защото ще се чувствам ужасно, ако ми се случи нещо такова и после да не мога да тренирам толкова дълго време, а наскоро имаше новина на главната страница за 2ма ММА състезатели които и 2мата са се контузили след мача им единият със счупен крак, а другият със счупена ръка.
Последна промяна lion92 на 20 Май 2010, 16:05, променена общо 1 път
lion92
lion92

Град: София

Re: Контузиите в MMA

0     Мнениеот mart1nezZ на 19 Май 2010, 17:47

В бойните спортове, никой не е застрахован, макар че каквото и да тренираш, било то футбол, баскетбол, спортни танци, когато не се внимава достатъчно, има голяма опасност от контузии. Щом толкова те е страх обаче, винаги можеш да се запишеш да тренираш шах.

Поздрави!
mart1nezZ
mart1nezZ

0     Мнениеот MAsTEr на 19 Май 2010, 19:11

lol евала Мартинез ,уби ме с тоя шах , точно така си ! Каде си тръгнал със уплах да тренираш ММА ? ако искаш с това да се занимаваш , давай смело !
rick ross - b.m.f.
Аватар
MAsTEr

0     Мнениеот nerozavar на 19 Май 2010, 21:40

Аз преди време паднах от 15см. стъпало и си потроших крака така че няма нищо сигурно. Просто трябва да се внимава.
nerozavar
nerozavar

Град: София

0     Мнениеот EDDIX на 19 Май 2010, 22:58

Няма да забравя като тръгвах да тренирам Самбо и Джудо.Бях малък на 10,11г и майка ми ми разправяше същите неща.Как им чупили ръцете ,как в бокса ти чупили носа и др.
Истината е проста вище Паяка,Бадр Хари да са им чупени носовете.Или на Демиян Мая или Алигатора да имат чупени ръце.
Просто ако си добър няма нищо да ти стане ,а ако не просто тренирай по леко.
Аз от 3,4 години съм наблегнал на сртайкинга и когато се боря го правя много леко. ( не ми е чупен носа даже и на са ми го удряли никога много силно за 1000ди спаринги, но на брат ми му го срошиха на 6тия месец:)

P.S. Ако тренираш за удоволствие а не про.Вевоятноста да имаш сериозна контузия е минимална. Просто партнйорите ти те пазят ако са по добри, или ти тях ако е обратното.
А ако си про - бъди много добър.
Аватар
EDDIX

Назад към Общи дискусии