Най-големият сайт за бойни спортове

Koкалчета

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Koкалчета

0     Мнениеот cecowe на 27 Дек 2009, 14:13

Преди 2-3 седмици ударих един в зъбите и сега ме боли фалангата на показалеца.
Предложения? :(
cecowe
cecowe

Re: Koкалчета

0     Мнениеот Aramis на 27 Дек 2009, 14:33

Да отидеш на лекар.
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

Град: София

0     Мнениеот cecowe на 27 Дек 2009, 15:10

Стига с тез лекари :o
cecowe
cecowe

0     Мнениеот riotstarter на 27 Дек 2009, 16:26

Е като искаш без лекари и рентген - или си го счупил/пукнал или си го натъртил. Ако е счупено без лекарска намеса ще зарастне на криво и ще те боли всеки път когато си натовариш захвата на ръката. Ако е натъртено ще мине след време. Най-вероятно в случая е натъртено, но не е много умно да търсиш съвети по форумите за такива травми по ТВОЕТО тяло, където е добре да види и пипне специалист.
Аватар
riotstarter

Град: София

0     Мнениеот EDDIX на 28 Дек 2009, 14:23

Експерт съм по КОКАЛЧЕТА.
1.Костната структура наподобява рядка мрежа.При нейното чупене,пукане,натъртване.Връзките м/у мрежата се късат.Когато заздравяват мрежата става по плътна.И така докато накрая се получи почти плътна стуктура.Всеки знае че ако си счупиш нещо ,после неможе да се счупи на същото място (ако е заздравяло добре разбирасе).
Някога след всеки бой ръцете ми ставаха балони.Сега от 3 години ги тренирам и последните 2 пъти когато се бих на улицата.Ръцете ми изобщо не се издуха.Самата ми кост е пореснала неимоверно.И кожата отгоре е като на мазоли(груба и мъртва).
Как се тренират кокълчета: 1.Оригиналната карате тренитовка е:Забита дъска в земята увита с въже и се удря с гола ръка. 2.Лицеви упори на кокълчета (перфектно ако ги правиш всеки ден).
3.Аз лично ползвам една самоделна техника.Взимам дървена дъска (за рязане става:) и я слагам върху мека повърхност.Аз използвам леглото си ,или закачам спалния си яувал с дъската отгоре и удрям (със средна сила) докато болката не ме спре.
4. И разбирасе НАЙ-важното упражнение. Бой по крушата без ръкавици,може само с бинтове,или фитнес ръкавички.
N.B.Изключително важно е след по силна травма .На кокълчетата да им дадете време да се въстановят напълно.
Резултатът е невероятен и то само за година ,две.Както при всичко трябва постоянство ,разбирасе;)

За инфекцията.Устата на човек е пълна с микроби.И почти винаги ако си разцепиш ръката в нечии зъби се инфектира.Това което може да се направи е хубава и редовна дизинфекция.
Аз лично използвам 1во кислородна вода,последвана от малко йод.Но дори и така пак ще се мъчиш поне 10тина дена.Ако все пак започне да става на апцес (гной).Го намажи с йодасепт (паста йод,изсмуква гнойта ), ако и това не помогне бягай при чичо доктор ,че да не станеш едноръкия Джо :DD
Аватар
EDDIX

0     Мнениеот Flajolet на 28 Дек 2009, 21:40

cecowe написа:Стига с тез лекари :o

Ако наистина ти се тренира и за напред, имай предвид че ако нещо се е разместило и си го оставиш да зарасне накриво - освен всички опасости които съществъват и другите подробно изредиха, има голяма вероятност с тази ръка или повече да не можеш да удряш, или ако можеш, то ще те боли. Съветвам те и аз да идеш на лекар, и дано да няма нищо, ако ако има, питай доктора какво щеше да стане ако не беше отишъл при него.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
Аватар
Flajolet

Град: Varna

0     Мнениеот racko1 на 29 Дек 2009, 19:28

Искам да попитам пукането на кокалчетата на пръстите влошава ли здравината им?
Аватар
racko1

Град: Sofia

0     Мнениеот EDDIX на 29 Дек 2009, 19:48

Искам да попитам пукането на кокалчетата на пръстите влошава ли здравината им?

Не даже помага в последствие костта да порастне.Но задължително трябва да зарастне напълно и чак тогава да започнеш наново да ги травмираш.Даже някога треньорите са трошали кокълчетата на боксиорите си(когато са се биели без ръкавици).Просто когато зарастне счупено НИКОГА неможе пак да се счупи на същото място.

Винаги чакайте пълното въстановяване.Отнасясе освен за кокълчетата и за пищялната кост.
Аватар
EDDIX

0     Мнениеот doktora на 15 Апр 2010, 11:57

EDDIX написа:
Винаги чакайте пълното въстановяване.Отнасясе освен за кокълчетата и за пищялната кост.

А горе-долу колко време е нужно за да зараснат напълно ?
doktora
doktora

Град: Видин

0     Мнениеот sme6kov на 15 Апр 2010, 15:45

Това е глупав въпрос :neutral: Разбира се, че при всеки е индивидуално и от това колко сериозна е травмата. Ти сам трябва да ги усетиш... Аз на 29 март брутално ударих една много стабилна дъска в стената(в салоните на училищата ги има) и още ме боли кокаклчето на безимения(без да искам и там ударих иначе на показалеца и средния няма болка, няма подуване) и стана нещо огромно... Падна за по-малко от седмица подуването, но до преди няколко дена имах едно V на ръката, явно и там е имало натъртване, отгоре от трявмата, но вече и него го няма. Все още имам мъничко за сваляне по кокаклчето, но и ме наболява. Почни да го тренираш когато при натиск с пръст, в стена(НАТИСК, НЕ УДЪР) не усещаш нищо...
Аватар
sme6kov

Град: Варна

Следваща

Назад към Общи дискусии