Един въпрос
19 мнения • Страница 1 от 2 • 1, 2
Re: Един въпрос
Най-сбито ще ти отговоря. Ако тръгнеш на БИ ще изразходваш повече отколкото само на фитнес - следователно ще трябва да компенсираш с повече храна, добавки и почивка и въобще няма да паднеш.
Другия начин - започваш някое БИ дето да не те мори много много и да не се товариш - примерно айкидо или традиционно жиу-жицу абе...нещо с по малко физическо натоварване.
Като цяло варианта който ти препоръчвам аз е - Започни да тренираш това което най много ти се тренира и си спортувай съвестно а пък ти сам ще видиш как ти се отразява. Няма никакъв повод за притеснение от някакво отслабване само наваксвай с храната и протеините и почивай.
Другия начин - започваш някое БИ дето да не те мори много много и да не се товариш - примерно айкидо или традиционно жиу-жицу абе...нещо с по малко физическо натоварване.
Като цяло варианта който ти препоръчвам аз е - Започни да тренираш това което най много ти се тренира и си спортувай съвестно а пък ти сам ще видиш как ти се отразява. Няма никакъв повод за притеснение от някакво отслабване само наваксвай с храната и протеините и почивай.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
-
Flajolet - Мнения: 89
- Град: Varna
Зависи от моментната ти физическа подготовка и от телосложението ти дали ако например започнеш да тренираш дадено боино изкуство ще свалиш или качиш килограми. Ако попринцип човек е по слаб и изпилен както се казва и физическата му подготовка е на едно средно добро ниво едва ли ще свали кои знае колко 1-2-3 кила може би. Ако обаче има повече натрупани мазнини е нормално да свали повечко килца. Както обаче е известо в боините изкуства има доста едри спортисти и не мисля, че е проблем да се качват килограми докато човек тренира боино изкуство. Ако целта ти обаче е да се занимаваш сериозно с фитнес и културизъм и да ходиш по състезания тогава боините изкуства могат и да ти пречат до някаква степен. За по ниско интензивено боино изкуство в момента се сещам за Кунг Фу стилът Винг Чун в момента мисля още набира популярност този стил, но има достатачно зали в които миве да се тренира.
Силата на волята превръща човека в личност и му помага да следва и постига мечтите си.
-
MMAJudo - Мнения: 29
- Град: по Света
Благодаря ви за отговорите.Аз предпочитам граплинг изкуствата(борба,джудо,самбо,бразилско джу джицу и т.н.).Май всичките от тях са доста изморителни и се горят много калории на тренирвоките.
-
Qk - Мнения: 161
Qk написа:Благодаря ви за отговорите.Аз предпочитам граплинг изкуствата(борба,джудо,самбо,бразилско джу джицу и т.н.).Май всичките от тях са доста изморителни и се горят много калории на тренирвоките.
От опит ти казвам че си много прав, но имай предвид че правилното хранене няма да възпрепятства растежа ти.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
-
Flajolet - Мнения: 89
- Град: Varna
аз лично ти препоръчвам да започнеш да тренирам БИ като имаш желание.Ако се храниш като хората ще се възтановяваш добре и ще свалиш само излишните мазнини и ще се чувстваш по бърз по сигурен и мн по добре.
Смелост не означава да нямаш страх.Да си смел значи да те е страх и да продължиш напред
-
street2fighter - Мнения: 100
- Град: burgas
При айкидото се изразходва по-малко енергия, движенията са по-малко, следователно по-трудно ще свалиш килограми. От борбата също мисля, че няма да свалиш много много. Аз като тренирах муай тай си мислех, че много ще сваля, но нямаше нищо такова 

-
sme6kov - Мнения: 134
- Град: Варна
Айкидото не го харесвам много.Еми освен да започна да тренирам джудо и ще видя как е ситуацията.Аз и мазнините не искам да ги свалям.Благодаря ви за отговорите.Давайте още мнения ако имате нещо в предвид.
-
Qk - Мнения: 161
19 мнения • Страница 1 от 2 • 1, 2