Най-големият сайт за бойни спортове

Един въпрос

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Един въпрос

0     Мнениеот Qk на 09 Яну 2010, 20:31

Здравейте,знам че въпроса ми ще ви се стори малко странен,но да ви попитам.Може ли да ми кажете някой боен спорт(изкуство),от което да не се отслабва много.Защото аз гледам да качвам килограми.Аз ходя на Фитнес попринцип и се занимавам сериозно с него и мисля да се пробвам и с някое БИ.Та оредложете нещо.Благодаря. :)
Аватар
Qk

Re: Един въпрос

0     Мнениеот krasen93 на 09 Яну 2010, 21:00

Сумо.
krasen93
krasen93

Град: Варна

0     Мнениеот Flajolet на 09 Яну 2010, 21:23

Най-сбито ще ти отговоря. Ако тръгнеш на БИ ще изразходваш повече отколкото само на фитнес - следователно ще трябва да компенсираш с повече храна, добавки и почивка и въобще няма да паднеш.

Другия начин - започваш някое БИ дето да не те мори много много и да не се товариш - примерно айкидо или традиционно жиу-жицу абе...нещо с по малко физическо натоварване.

Като цяло варианта който ти препоръчвам аз е - Започни да тренираш това което най много ти се тренира и си спортувай съвестно а пък ти сам ще видиш как ти се отразява. Няма никакъв повод за притеснение от някакво отслабване само наваксвай с храната и протеините и почивай.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
Аватар
Flajolet

Град: Varna

0     Мнениеот MMAJudo на 09 Яну 2010, 21:30

Зависи от моментната ти физическа подготовка и от телосложението ти дали ако например започнеш да тренираш дадено боино изкуство ще свалиш или качиш килограми. Ако попринцип човек е по слаб и изпилен както се казва и физическата му подготовка е на едно средно добро ниво едва ли ще свали кои знае колко 1-2-3 кила може би. Ако обаче има повече натрупани мазнини е нормално да свали повечко килца. Както обаче е известо в боините изкуства има доста едри спортисти и не мисля, че е проблем да се качват килограми докато човек тренира боино изкуство. Ако целта ти обаче е да се занимаваш сериозно с фитнес и културизъм и да ходиш по състезания тогава боините изкуства могат и да ти пречат до някаква степен. За по ниско интензивено боино изкуство в момента се сещам за Кунг Фу стилът Винг Чун в момента мисля още набира популярност този стил, но има достатачно зали в които миве да се тренира.
Силата на волята превръща човека в личност и му помага да следва и постига мечтите си.
Аватар
MMAJudo

Град: по Света

0     Мнениеот Qk на 09 Яну 2010, 21:34

Благодаря ви за отговорите.Аз предпочитам граплинг изкуствата(борба,джудо,самбо,бразилско джу джицу и т.н.).Май всичките от тях са доста изморителни и се горят много калории на тренирвоките.
Аватар
Qk

0     Мнениеот Flajolet на 09 Яну 2010, 23:31

Qk написа:Благодаря ви за отговорите.Аз предпочитам граплинг изкуствата(борба,джудо,самбо,бразилско джу джицу и т.н.).Май всичките от тях са доста изморителни и се горят много калории на тренирвоките.

От опит ти казвам че си много прав, но имай предвид че правилното хранене няма да възпрепятства растежа ти.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
Аватар
Flajolet

Град: Varna

0     Мнениеот street2fighter на 10 Яну 2010, 00:24

аз лично ти препоръчвам да започнеш да тренирам БИ като имаш желание.Ако се храниш като хората ще се възтановяваш добре и ще свалиш само излишните мазнини и ще се чувстваш по бърз по сигурен и мн по добре.
Смелост не означава да нямаш страх.Да си смел значи да те е страх и да продължиш напред
Аватар
street2fighter

Град: burgas

0     Мнениеот sme6kov на 10 Яну 2010, 00:51

При айкидото се изразходва по-малко енергия, движенията са по-малко, следователно по-трудно ще свалиш килограми. От борбата също мисля, че няма да свалиш много много. Аз като тренирах муай тай си мислех, че много ще сваля, но нямаше нищо такова ;)
Аватар
sme6kov

Град: Варна

0     Мнениеот Qk на 10 Яну 2010, 12:01

Айкидото не го харесвам много.Еми освен да започна да тренирам джудо и ще видя как е ситуацията.Аз и мазнините не искам да ги свалям.Благодаря ви за отговорите.Давайте още мнения ако имате нещо в предвид.
Аватар
Qk

0     Мнениеот Bartek на 10 Яну 2010, 13:51

Е няма такъв въпрос. :P :DD :D
--- Cro Cop Team ---
Аватар
Bartek

Следваща

Назад към Общи дискусии