Най-големият сайт за бойни спортове

Ужасните Български ММА коментатори

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Ужасните Български ММА коментатори

0     Мнениеот EDDIX на 15 Дек 2009, 19:11

Господи, не е истина колко са ни зле ММА коментаторите.Мисля ,че всички сте гледали Българските ММА събития.
Незнам как може да има толкова НЕобразовани по темата хора които да са основни коментатори.
Те незнаят какво е триъгълник, гилотина, кимура , даже армбар.Последното което видях беше Радев е в гард (защтита на земята ) ,а коментатора казва : и сега набюдавате стоика "ПАРТЕР" ????Също коментатора каза (пак за Радев) ,че гняви съперника си lol lol lol
Не са си написали домашното ,както се казва.Все едно аз да коментирам художествена гимнастика.
Коментаторите незнаят изобщо за какво става на въпрос в ММА.Незнаят нито 1 понятиее , нито 1 основна позиция на замята, даже Неказа „Джу-джицу“ ,а казаха нещо като "Чи-Джуцо" :DD ..
Има хиледи бисери и то ужастни.Незнам тези коментатори никога преди това не са гледали ММА.
Дано някои във Българската ММА федерация , или телевизията да направят нещо.Ужасно смешно е, и жалко.
Аватар
EDDIX

Re: Ужасните Български ММА коментатори

0     Мнениеот spanky на 15 Дек 2009, 23:06

Не само коментаторите в телевизията са смешни - конференсиетата по ринговете също са така, при някои състезания излизат някакви ненормалници на демонстрации.... въобще си личи че сме новобранци в бранша, но с времето нещата ще станат на ниво, има хора които ги интересува това и движат в тази насока.
- Дядо, к'во е т'ва?
- Сини сливи.
- Що са червени?
- Щот' са зелени.
Аватар
spanky

Град: София

0     Мнениеот Flajolet на 16 Дек 2009, 10:20

По тозивъпрос на запад ( въпреки грамотността в ММА на коментаторите ) започнаха да канят по 1-2 ММА състезатели в коментаторското студио. Надявам се и у нас да пробват този вариянт, че поне от госта си коментаторите научат нещо.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
Аватар
Flajolet

Град: Varna

0     Мнениеот bandwidth на 16 Дек 2009, 12:37

И аз не знам дали да се смея, или да плача. Имам същите наблюдения от доста време. Даже перди няколко месеца писах мейл до РингТВ по този повод. Предложих им преди да коментират - да погледат и послушат малко западни коментари от по-грамотни хора. Разбира се - резултат никакъв. Но си признавам, че се изправям на нокти като чуя някакъв коментар :)
Аватар
bandwidth

Град: Devin

0     Мнениеот Flajolet на 16 Дек 2009, 17:38

Страшното момчета е че повечето от тези коментари са на запис, а не на живо, тоест коментаторите имат възможност да се запознаят предварително с материала за да предотвратят поредното си нелепо изказване, но въпреки това звучат като абсолютни лаици. Ако не им се занимава да канят някой опитен мма състезател за помощник коментатор то поне да се усетяд да сложат 2ма коментатори :
1 - който да разбира от страйкинг - кицк бокс примерно и да прави адекватни изказвания относно играта им с стойка
2 - някой поне борцов коментатор, ако може самбо такъв а ако може граплинг разбирач да е съответно за земята и готово - 2мата ще се допълват в коментарите си.
Тренировки по Граплинг / BJJ - Варна - http://varnagrappling.wordpress.com/
Аватар
Flajolet

Град: Varna

Назад към Общи дискусии