Най-големият сайт за бойни спортове

За боя и изкуството в бойните изкуства

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

За боя и изкуството в бойните изкуства

0     Мнениеот oho на 11 Дек 2009, 11:52

Чета из коментарите директни подкани за физическа саморазправа, а същите хора в други теми пишат, че са на мнение как безмислените боеве са глупост и как трябва да се избягват при всеки удобен случай, но като гледам всеки си ги търси за щяло и нещяло... и сега ПИТАМ аз - това ли са хората, които са възпитани в духа на бойните изкуства? Да отговарят на глупави словесни нападки в интернет с желание за физическа саморазправа? Някои даже срещи за бой си били уреждали леле...

Аз все си мисля, че бойните изкуства, са предимно ИЗКУСТВА - защото могат да те научат на изкуството да не се въвъличаш в проблеми и ако има такива, умело и със самочувствие да ги овладяваш и да излизаш победител без да си се бил, и чак тогава те са БОЙНИ - защото когато боя не може да бъде избегнат ти дават предимство в следствие на тренировките ти.

Не знам дали такава скромничка тема във форума би променила мисленето на повечето хора, но трябва да ви кажа, че една от идеите при създаването на сайта е да се съберат на едно място хората, които сериозно се занимават с бойни изкуства, да се информират за полезни за тях неща и в същото време да помагат за други. Например когато станем повече потребители да се правят срещи на форума и примерно да се събират дрехи или играчки, кой каквото има останало, които след това да се занесат в някой дом за деца. Наред с това да се събираме на тренировки, при които всеки да показва това-онова, леки спаринги и най-накрая завършващи задължително с обилно хапване и пийване, а после може и танци-манци.

Но има хора тук, които само обиждат другите потребители и търсят конфилктни точки, които после могат да прераснат в побой ей така от нищото... Знам че повечето такива хора са хлапетии, които с клавиатура в ръцете у дома си се чувстват недосегаеми, затова и такива коментари се цензурират от модераторите, но все пак ги има, а те са далеч от това което аз си представям за образа на човек, който се занимава с бойни спортове. И без това трениращите сме малко, не е ли редно вместо да се изяждаме за дреболии, да си помагаме да вървим напред, независимо от възраст, пол, разбирания и т.н.

Баси дългото писание... чак ме мързи да го прочета сега пак, но нека някой, който има време и желание, да драсне няколко реда разсъждение по темата утопия ли е това моето по-горе или е в реда на нещата хората, за които се счита че са активно трениращи да са простаци търсещи по-слаби хора, с които да си премерят малките пишки и да се мислят за големи мъже?

Тоест аз знам, че такива мишоци-провокатори винаги ще има, мисълта ми е зрелите хора да не им се връзват толкова и да ги вкарват в правио път со коментари, со примери и со малко кьотек.
Аватар
oho

Град: София

Re: За боя и изкуството в бойните изкуства

0     Мнениеот Nord на 11 Дек 2009, 12:22

Да, приятелю, утопия е.
Но човешките мисли имат силата да се претворяват в реалност, така че ще дерзаем.
Аз не съм пример за перфектно писане, както и за нищо друго перфектно, но ще ми е по-уютно да пребивавам в едно по-чисто и смислено виртуално място и тъй като се самоизхвърлих и извърлиха от всички други форуми, поради стила ми на писане, тук ще се опитам да не се случи същото. Защото за разлика от другите форуми тук пиша защото ми харесва спортът ММА.
Nord
Nord

Град: Sofia

0     Мнениеот Santito на 11 Дек 2009, 13:07

правилно го каза oho ! ; попринцип така трябва да бъде ,но в България повечето са селтаци и няма как да се сдържа да не им натроша кокалите като си го търсят
Santito
Santito

0     Мнениеот VAm на 11 Дек 2009, 19:13

Много ми хареса тази тема,и за мене е така трябва да бягяш от побоища дори и да биеш после пак ти е кофти,едва ли някой може даго отрече,обаче в живота не е много така,незнам с какво сте се сблъсквали ,сигорно сте по-големи от мен и може да спорите с мен,но в моята среда е много трудно,неси мислете че сам някакъв бияч,всъшност през целия ми живат съм се бил 4 пъти,че въпроса ми е,според вас възможноли е наистина дасе спазват тези неща в реалноста,и във всяка ситаация?
VAm
VAm

Град: Стара Загора

0     Мнениеот Miste на 11 Дек 2009, 22:40

Почти всички хора не осъзнават същината на изкуството. За тях всико е боен "спорт" и както се вика бой.
Only Believe !
Аватар
Miste

Град: Ruse

0     Мнениеот Judista на 11 Дек 2009, 23:09

Начина да покажеш, че си по силен от другият (противникат) е най-слеския начин за решаване на проблема. Ако си достатачно компетентен ще си решите проблема по цивилизован начин! ;)
Истинският майстор е този, който знае как да си контролира силата, a не как да я използва. ..
Judista
Judista

Град: silistra

0     Мнениеот anat на 12 Дек 2009, 00:05

прав си oho,надявам се повечето от тук присъстващите да имат твойте разсъждения и мислене,много хубава тема,поздравления приятелю ;)
"Който е безумно храбър, загива.
Който е разумно храбър, живее." Лао Дзъ
anat
anat

Град: st.zagora

0     Мнениеот rumbaka на 12 Дек 2009, 00:17

Евала на oho.Бих искал да кажа,че идеята за подпомагане на сираците и хората с увреждания е едно голямо БРАВО,че има още хора като теб,аз го правя от доста време. А по темата вече истинските бойци са много по малко от преди,всеки гледа да се заяжда и нарочно да човърка в съзнанието на хората.Днешното поколение( в което спадам и аз на 17 съм) има много маллко хора,който държат на ценностите като мен,но слава богу ги има,и други,които не оценяват себе си и близките,които ги обичат живеят живот против себе си имам предвид наркотици,цигари,алкохол..
За днешните трениращи бойни изкуства повечето не гледат самата философия в тях,а търсят бърз начин да се научат да се бият по дискоткеите,училищата,улицата..
Страхотна тема Браво !
rumbaka
rumbaka

Град: Sofia

0     Мнениеот dorian на 12 Дек 2009, 09:41

Още от началото като влязах в този сайт за пръв път ми направиха впечатление няколко човека, които пишат много разумно без излишни изхвърляния и не съм сбъркал. Идеята ти за темата е много добра и в частност за помощта за сираци, бездомни деца и т.н. Това се среща много рядко днешно бреме и не е на мода.
Интересно ми е да видя колко хора и кои ще се изкажат тук по тая тема.
Що се отнася до боините изкуства и боя: Много хора тук харесват Fedor като боец. Аз също казвал съм го много пъти. Нека да го погледнем и от човешката страна. Има какво да се научи. Има разбира се и много други боици, които са големи хора, като предизвикалият толкова спорове и дискусии Дан Колови т.н.

Който има очи ще види, който има уши ще чуе.
"Всичко, което не ме убива ме прави по-силен"
Аватар
dorian

Град: Варна

0     Мнениеот Brock на 12 Дек 2009, 12:14

Браво на oxo.Темата е много добра.Учуден съм че още има хора които са здравомислещи.Поздраление и от мен за темата.
Brock
Brock

Следваща

Назад към Общи дискусии