Най-големият сайт за бойни спортове

Истинския боец помага,лошия не ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Вие сте човек който:

помага
51
83%
не помага
10
16%

Общо гласове : 61

Истинския боец помага,лошия не ?

0     Мнениеот rumbaka на 19 Юли 2009, 23:06

Искам да ви задам този въпрос. Тъй като много хора смят че когато са бойци и имат повече умения в самоотбраната отколкото нормалния човек. Бихте ли помогнали на човек,който е в беда непознат бихте ли рискували живота си за него? нека си представим следната ситуация,вие сред нощ се разхождате из парка и чувате викове на непознат молещ за помощт,ще отминете ли или ще се затичате да му помогнете в името на правдата ?.Нека кажем,че отидете и нападателят застрашава живота на човека с нож или пистолет ,пребивайки го и заплашвайки го. Вижда вас и ви заплашва да страните на страна ще го послушате и ще оставите човека да умре или ще пробвате да го безоръжите и обездвижите докато чакате полицията. Въпроса ми е напълно сериозен и искам честни отговори. Е какво ще направите :?:
rumbaka
rumbaka

Град: Sofia

Re: Истинския боец помага,лошия не ?

0     Мнениеот sect на 20 Юли 2009, 00:16

Бих помогнал ,ей ,хора това животно човеците сме едно ,трябва да се пазим и да си помагаме ,не да се самоунищожаваме :)
sect
sect

Град: софия

0     Мнениеот Exigo на 20 Юли 2009, 02:18

Аз ще бъда откорвен първо не съм се специализирал за да се павя на бат Рамбо, това само по филмите, а и вече живеем или сме живяли в такива времена където доверието е много високо, ами ако имитира, за да примами някой лъжлив, ето такива неща ми се възраждат. А и ако нападателя държи пистолет, това не ти е комп игра може и ти да умреш както и той. Аз не съм казал ,че съм боец, може би все още незаслужавам този орден, но това е моето мнение, може да е гадно, но е истинско!
Exigo
Exigo

0     Мнениеот Nord на 20 Юли 2009, 08:52

Не знам какво да ти отговоря. Принципно избягвам да си представям гадости, защото човешките мисли имат свойството да се претворявам рано или късно в реалност. Предпочитам да си представям приятни неща lol
После - мразя да си представям ситуации, в които да се направя на готин, защото това е тъпо. Хората се познават по това, че са хора, когато има ситуация, в която няма време за мислене и те се прояват като хора. Не да планираш как ще се направиш на герой, а да си такъв за секунди без да го мислиш много много.
Бих помогнал, да, така си мисля поне.
Nord
Nord

0     Мнениеот RaydaN на 20 Юли 2009, 14:46

Т'ва са много особени ситуации да видиш човек с пистолет та дори и с нож в дистанция тва е много трудно да го обезоражиш да не говорим ако и той те е видял зависи от сичко срещу кой е нападението и от много работи а в тези ситуации само преживелия може да каже какво е направил дори това ен е довод че ще го направи отново такаче сложно е !!!
Но все пак бих опитал да помогана по НЯКАКЪВ начен , но парво трябва винаги да се обмисля ситуацията и участниците , спонтаните реакции се иска много смелост и риск,но са и глупави до някаде .........сложно е но бих званнал на полицията най-малко...
Аватар
RaydaN

Град: sopot

0     Мнениеот mart1nezZ на 28 Юли 2009, 09:35

А какъв е проблема, тактично да се обадиш на полицията? Има случаи и случаи, като в някои от тях, колкото и да ти се иска да помогнеш на даден човек, си безсилен, но за това пък си има специализирани институции. В примерния случай, когато видите някой човек да заплашва друг човек с пистолет и да се намесите, е меко казано глупаво, по ред причини. Според мен, в реална таква ситуация, риска е абсолютно неоправдан.
mart1nezZ
mart1nezZ

0     Мнениеот unearth на 28 Юли 2009, 14:11

Докато дойде полицията вече може да е късно ;) Предпочитам да направя нещо по въпроса - било то с дърво или с голи ръце.
unearth
unearth

Град: София

0     Мнениеот mart1nezZ на 28 Юли 2009, 15:49

unearth написа:Докато дойде полицията вече може да е късно ;) Предпочитам да направя нещо по въпроса - било то с дърво или с голи ръце.

В крайна сметка, всеки има глава на раменете. Друг е въпроса, ако недай си боже човек стане свидетел на нещо подобно, доколко ще бъде рамбо и ще направи това, което си мисли, че би направил, а няма да се изпусне в гащите.
Иначе с дърво или голи ръце, срещу огнестрелно оръжие... Успех!
mart1nezZ
mart1nezZ

0     Мнениеот unearth на 28 Юли 2009, 16:02

Все пак ще реагирам по някакъв начин,няма да седя като п**** отстрани и да гледам как заплашват живота на някой човек, и да чакам полицията да дойде което може да отнеме прекалено много време ;)
unearth
unearth

Град: София

0     Мнениеот racko1 на 08 Окт 2009, 18:28

Много сложна ситуация, при която не можеш да знаеш какво ще направиш, ако ти се случи. Лесно е да говориш на изуст как ще отидеш, ще го набиеш и ще спасиш човека ама дали в действителност би го направил? А и може тъпо да прозвучи но представете си, че човека, който вика за помощ си е заслужил случващото се, представете си някой педофил например да се опита да нарани детето ви или вече да го е наранил или някое чуждо дете вие ще го биете а той ще крещи за помощ и като дойде някой супермен да го спасява без да знае за какво става въпрос ще се получи много тъпа ситуация.. лично на мен ми се случи нещо подобно, с един приятел бяхме хванали един педофил в асансиора на един вход и там го биехе докато той се дереше като заклан при което слезнаха някакви хора да видят какво става и те се развикаха, викнаха полиция и в крайна сметка го спасиха, а дали ако знаеха че е такъв биха направили същото ? Но все пак когато някой вика за помощ не е задължително да е педофил или въобще да е направил нещо лошо, може просто на някой да му е хрумнало че трябва да набие някого.. абе вариантите са много за това по-добре според мен би било да не се намесваме в такава ситуация защото най-малкото заплашваме собствения си живот, а и не се знае дали същи човек би направил същото за нас в такава ситуация. Може да ви се стори тъпо и смешно написаното ама това си е мое мнение и не го налагам на никого :) лично аз бих предотвратил такова нещо или поне да се опитам ако е през деня и виждам за какво става въпрос, ама така некой в парка посред нощ да вика предполагам че бих си отминал или поне да звънна в полицията.
Аватар
racko1

Следваща

Назад към Общи дискусии