Най-големият сайт за бойни спортове

UFC 100: Mir vs Lesnar II

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Кой ще излезе като победител?

Brock Lesnar
17
21%
Frank Mir
11
13%
-
1
1%
Georges St. Pierre
24
30%
Thiago Alves
3
3%
-
1
1%
Dan Henderson
11
13%
Michael Bisping
11
13%

Общо гласове : 79

Re: UFC 100: Mir vs Lesnar II

0     Мнениеот spanky на 10 Юли 2009, 20:03

Ами сега... изглежда Сент Пиер има някакви проблеми с лакетя, дали ще му се отрази на играта утре вечер?

Изображение
- Дядо, к'во е т'ва?
- Сини сливи.
- Що са червени?
- Щот' са зелени.
Аватар
spanky

Град: София

0     Мнениеот Aramis на 12 Юли 2009, 13:39

Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
Аватар
Aramis

0     Мнениеот MIKEMARU на 12 Юли 2009, 18:23

!!! СПОЙЛЕРИ ЗА UFC.100 - не четете ако не сте гледали още !!!

Хич не ми е до коментиране, но ще е тъпо да замълча, след като изписах толкова много неща за Леснар. Всичко което съм казал досега продължавам да го мисля и заставам зад думите си. Но сега се чувствам длъжен да кажа няколко думи за реваншът на Леснар в UFC.100:

За тази победа нямам забележки към Леснар. Това е истинска победа. Убедителна победа. Поздравявам Леснар, поздравявам и феновете му. Честито.

Няма смисъл да говоря за техниката на Леснар и за това, колко далеч все още е той от Mixed Martial Artist. Той не е виновен за това - той отива и гази като бизон. Виновен е всеки опитен и декориран с колани от бойни изкуства боец, който остави Леснар да си разиграва коня (или по-точно слонът). И един от тези хора беше Франк Мир въпросната вечер.

Крайно разочарован съм от Франк Мир, защото:

Мир подцени ударите на Леснар - не правеше нищо все едно чакаше Леснар да се умори, което е абсурдно едва в първите минути. Самият Мир се бъзикаше, че Леснар е използвал "заешки удари" в първия мач и това наистина беше така, но ето сега Леснар му предостави истински здрави удари. На практика Мир дразнейки го му показа голям минус и Леснар си го е поправил. Тъпо от страна на Мир - трябва да си обмисля приказките повече.

Мир подходи недостатъчно интелигентно и тактически целенасочено към мача - подходи в стил "аз си тренирам всичко, аз съм all-rounded, владея стойка, владея земя, в перфектна форма съм всичко е ок, ще си играя както бих си играл срещу всеки. ГОЛЯМА ГРЕШКА! Предусещах, че това е на път да се случи още когато преди дни дадоха клипче как тренира на лапите и вкарваше кикове - АБСУРД - какви кикове срещу Леснар - не трябва да се даде и минимална възможност да те свали и да бъде върху теб. Същото дадоха минути преди срещата - Мир в съблекалнята налага лапите и бие кикове - БЕЗУМИЕ! :(

Мир надцени играта си от гард. Тъй като 6 от победите му със събмишън са от гард Мир все едно реши не само, че няма проблем, а едва ли не, че ще е добре за него Леснар да е над него. Лудост! :(

Решението беше да не се пада по-гръб в никакъв случай. И тъй като тук става дума за най-тежката категория, където трудно можеш (като Андерсън Силва и дори Лиото Мачида) да си играеш спокойно играта в стойка (особено с крака) при положение, че отсрещното добиче Леснар може да те свали когато си поиска, остава само ти да бъдеш отгоре и да го държиш по-гръб и да изгриндиш мъчителен ground and pound или докрая (до съдийско решение както направи Джордж Сейнт-Пиер) или поне 3 рунда докато Леснар се поизмори и тогава да опитваш ефектни неща в последните шампионски рундове. В първите свежи минути да почваш с кикове и подобни неща срещу това добиче е абсурд. А второто и решаващо сваляне беше чист подарък от Мир с това летящо коляно, което на практика беше абсолютна игра ва-банк "или ще го нокаутирам или ме сваля по гръб и губя рунда". ГЛУПОСТ! :( Да добре влезна коляното и Леснар беше доста разтърсен, но какво от това като беше отгоре и успя да се възстанови на спокойствие.

С тактика подобна на тази на Джордж Сейнт-Пиер можеше лесно да донесе успех на Франк Мир. Но по всичко личеше, че този път Франк нямаше никаква стриктно определена стратегия. Жалко.

Още веднъж поздравления на Леснар и феновете му.

от ВСИЧКИ останали срещи победиха бойците които исках (и пак най-важната срещу ми вгорчи целия ивент):

- Хендоооооооо (един от любимите ми бойци на всички времена) показа, че ветераните носят много хляб в себе си ;) Иначе ме изуми въртенето на Биспинг в неправилната посока (и то след неколкократки забележки на асистентите и треньорите му).

- GSP - 5 рунда гриндене. Ground and pound-ът е безпогрешно оръжие и май се завръща с пълна сила в UFC (в по-ранните години беше масово ползван, в последните години употребата му не беше толкова честа, но май се завръща в голяма степен). Не съм фен на Ground and pound-ът, но е факт, че работи безотказано ако имаш кондицията да го подържаш. GSP наистина трудно ще бъде детрониран в тази категория, но пък ако наддаде да влезе в средна не мисля, че ще е същия боец. Ще видим...

- Джон Фич е чудесен боец с ГИГАНТСКИ ПОТЕНЦИАЛ - нямаше загуба в UFC преди неуспешния опит да вземе колана от GSP. Сега отново е по пътя към върха. Голяма вероятност да получи отново title-shot след още няколко негови победи.

- Акияма. Добра победа. Майк и Джо кво опищяха махалата за това решение. Правилно решение беше. Мачът беше оспорван разбира се. Хубав мач.

- Предварителните мачове не ги гледах тоя път, ама накрая като дадоха submission of the night много се изкефих как TUF колегата му Том е приспал C.B. Dollaway с гилотина хахах ебаси келеша е тоя мега доволен съм, щото ми е адски антиптичен.

- Mark Coleman vs. Stephan Bonnar още не съм ги гледал и май само заради тях ще си дръпна отнякъде предварителните мачовете (ако го няма отделен).

П.П.
Добър ивент.
В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна.
Аватар
MIKEMARU

0     Мнениеот Nord на 13 Юли 2009, 09:25

Абе, някой да каже как завършиха мачовете, това, че Леснар ще победи, ви го казах от самото начало, нямаше смисъл да го гледате даже мача, нищо, че ви дразни силно какво ви пиша, все тая.
Как завършиха другите мачове?
Nord
Nord

Град: Sofia

0     Мнениеот spanky на 13 Юли 2009, 09:45

Резултатите:
https://mma.bg/resources/view/1/1269/

Първия двубой беше страхотен и съдиите ощетиха Алън Белчър. Доминираше през цялото време а така го порязаха накрая. Много тъпа изцепка. Хендерсън отвя Биспинг като ураган с този нокаут. Пролича си опита и резултатът от много тренировки. ГСПто както винаги показа класа и страхотен план в играта. А Леснар се учи постепенно и вкара според мен добра тактика за победата над Мир. Няма какво да се каже за този двубой честно си го спечели макар и с груба сила но тя е ключов фактор от спорта така или иначе. Никой не може да се сърди.
- Дядо, к'во е т'ва?
- Сини сливи.
- Що са червени?
- Щот' са зелени.
Аватар
spanky

Предишна

Назад към ММА турнири и събития