Най-големият сайт за бойни спортове

Кои са топ 10 най-добри захвати(удари) в ММА?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Кои са топ 10 най-добри захвати(удари) в ММА?

0     Мнениеот stuffer на 10 Мар 2015, 13:17

Здравейте,
може да ви се струва странен въпрос, но във връзка с проект, който трябва да представи малкия ми брат на форум на бойни изкуства в чужбина, искам да чуя кои са според вас най-ефикасните удари или хватки в ММА, като ги подредите по сила.
Какво имам на предвид:

10. Ляв прав
9.Маваши
8.Triangle choke и т.н

Ще съм благодарен ако може да ми кажете и за някое ръководство за различните удари в бойните изкуства.
Благодаря и поздрави!
stuffer
stuffer

Град: Sofia

Re: Кои са топ 10 най-добри захвати(удари) в ММА?

0     Мнениеот pehi14 на 10 Мар 2015, 15:00

Приятелю.... Всеки удар сам по себе си има своята уникална ефективност в зависимост от дистанцията и позицията, и захвати които са ефективни в зависимост от твоето позициониране и това на опонента ти !
Аватар
pehi14

Град: Велико Търново

0     Мнениеот stuffer на 10 Мар 2015, 15:19

pehi14 написа:Приятелю.... Всеки удар сам по себе си има своята уникална ефективност в зависимост от дистанцията и позицията, и захвати които са ефективни в зависимост от твоето позициониране и това на опонента ти !

Оценявам отговора ти, така е!
Интересуват ме обаче конкретни удари за да мога да ги степенувам и да направим презентацията!
Вземи ако искаш 5 захвата на земята или 5 удара от изправено положение и близка дистанция.

Благодаря!
stuffer
stuffer

Град: Sofia

0     Мнениеот българиец на 10 Мар 2015, 15:49

pehi14 написа:Приятелю.... Всеки удар сам по себе си има своята уникална ефективност в зависимост от дистанцията и позицията, и захвати които са ефективни в зависимост от твоето позициониране и това на опонента ти !

И на мен ми е трудно да ти ги определя, защото зависят и от физиката и стила на боеца. Общо казано мога да го резюмирам така: най-добрите удари идват или след миг невнимание на опонента, или след перфектна защита.
Аватар
българиец

0     Мнениеот Aloraahigh на 15 Апр 2015, 11:15

Fedor Emelianenko е един от най-известните бойци по смесени бойни изкуства (MMA) в наши дни. Станалият известен с невероятната си игра руснак е известен и като най-силния в света. Въпреки че президента на UFC Danata
Aloraahigh
Aloraahigh

Град: paris

Назад към Общи дискусии