Най-големият сайт за бойни спортове

Кроше - как е по правилно?

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Кроше - как е по правилно?

0     Мнениеот SamboWarior на 19 Фев 2015, 17:17

Здравейте,
Искам да попитам как според вас е по правилно да се изпълнява крошето. Така да се каже с вертикален или хоризонтален юмрук?
http://i.ytimg.com/vi/sPkF-Oj3FBU/maxresdefault.jpg
http://i.ytimg.com/vi/LJPB9taIp7o/maxresdefault.jpg , снимките са примерни, просто първите които намерих в нета:))
Според мен и двата са правилни (така ми казва и треньора), лично аз го бия по първия начин, но ще ми е интересно и мнението на други хора, тъй като имам приятели които доста са спорили с мен по този въпрос:)) Говорим най-вече при реален бой, за удар без ръкавица.
SamboWarior
SamboWarior

Град: София

Re: Кроше - как е по правилно?

0     Мнениеот tanovsky на 19 Фев 2015, 18:14

Не е важно как ти е юмрука, а дали вкарваш хубаво рамото, дали има стабилно въртене на таза, как са краката и т.н. Има дълги, къси крошета, тип кука, камшични и т.н. Всички са ефикасни, стига да си премерил правилно дистанцията и да си защитен от евентуална контраатака. Важно е да си стабилен при удара, за да не увисваш. Юмрукът трябва да е стегнат и да удряш с фалангите (кокалчетата) на показалеца и средния пръст, за да избегнеш травма и ударът да има максимален поразяващ ефект.
Аватар
tanovsky

0     Мнениеот българиец на 19 Фев 2015, 22:15

По-скоро с вертикален юмрук е за късо кроше, но нещата стават и по усет. А и правилен е всеки удар, който ти свърши работа, разбира се, в рамките на някакво ниво на техника.
Аватар
българиец

-2     Мнениеот ludvefira на 20 Фев 2015, 00:21

От много време следя коментиращите под такива теми и наблюденията ми показват, че Българиеца е най-голямата битка в този сайт. Личи си от всякъде - още като ти каже под какъв ъгъл трябва да си държиш юмрука и ти става ясно, че не е случаен боец :DD
Кажи на момчето поне да си носи ли нивелир и отвес да измери и разстоянието от лакътя до коляното. Прав ъгъл и т.н lol :DD
Ей голяма шматка си. Да се чуди човек как да не те набие като те види на живо. :DD
Аватар
ludvefira

Град: Варна

По-зле си и от Вам

2     Мнениеот българиец на 20 Фев 2015, 07:43

Без мен няма какво да правиш в тоя сайт. lol Защото аз, доколкото следя пък, едно смислено нещо не си написал, особено като съвет. Голям биткаджия си иначе, знам.
Аватар
българиец

-3     Мнениеот VAm на 21 Фев 2015, 20:48

бЪЛГАРИЕЦ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ РАЗБИРАЧ,А ПЪК НЕ Е ТРЕНИРАЛ НИЩО
След всяка тема КАПАК,и като го упрекнеш обижда
Затова форума заприлича на нищо,и само хора като Българиец и sunrize,макар че той се пойзгуби,некадърници дават акъл
VAm
VAm

Град: Стара Загора

Дали съм тренирал - няколко неща при това

0     Мнениеот българиец на 21 Фев 2015, 20:59

Ахахаха! Затова, а? Не заради недоносляци, като теб, дето само това пишат как другите дават акъл, а демек трябва само ти, пък същевременно никога нищо не си написал различно от глупости. Сънрайз може да е всякакъв, ама вдява от някои неща, без хич да ме радва. А и гледам, че "след всяка тема капак" си ти, аз съвети за граплинг не давам, защото не съм граплър, а ти, като такъв уж, нито един не си дал. От сайта хора са ми писали и за съвети, сега сигурно съвсем ще те хване яд, хаха! :DD

Между другото, знаех, че ще се из*ереш и тук, както и лудия, защото на него му беше паднал повод в неговите очи, а ти иначе не би имал какво да напишеш. Но я кажи как се изпълнява кроше? И обясни защо бокс с Карате е глупава комбинация? 8) Веднъж се абстрахирай от мен, като оня гейтак по-горе, да те видим? Същото едноклетъчно си обаче, та не можеш.
Аватар
българиец

0     Мнениеот Victor на 21 Фев 2015, 22:05

Извън обидите и нападките - мисля, че Българец-а е прев. Аз пускам крошето с вертикален юмрук като лакътят ми е по-ниско и противникът - по-близо, а с хоризнтален - когато е крос и минава по-странично. Никога не съм се замислял за това, честно казано. Ще попитам треньора си по бокс в понеделник... Добър въпрос.
Аватар
Victor

-1     Мнениеот ludvefira на 21 Фев 2015, 22:44

Аз си мислех, че съм единствения който се дразни от съветите на българиеца, но се оказа, че греша lol
Българиеца ме дразни с това, че постоянно ме засипва с обиди без дори да има повод за това и това е причината да го тровя. Другото което ме дразни /макар и малко/ е, че същия няма и един уличен бой , а се изказва толкова категорично... като чели от това си изкарва прехраната :DD Българиец виждам, че ти се коментират много такива теми и си винаги категоричен в прогнозите си за всяка екстремна ситуация. Кажи ми моля те каква според теб ще е причината да ти се вие свят и да получаваш световъртежи цяла седмица след само един мой шамар, ако се видим очи в очи с тебе?
Аватар
ludvefira

Град: Варна

-3     Мнениеот VAm на 21 Фев 2015, 23:02

ludvefira написа:Аз си мислех, че съм единствения който се дразни от съветите на българиеца, но се оказа, че греша lol
Българиеца ме дразни с това, че постоянно ме засипва с обиди без дори да има повод за това и това е причината да го тровя. Другото което ме дразни /макар и малко/ е, че същия няма и един уличен бой , а се изказва толкова категорично... като чели от това си изкарва прехраната :DD Българиец виждам, че ти се коментират много такива теми и си винаги категоричен в прогнозите си за всяка екстремна ситуация. Кажи ми моля те каква според теб ще е причината да ти се вие свят и да получаваш световъртежи цяла седмица след само един мой шамар, ако се видим очи в очи с тебе?

За съжаление няма къде да го видиш,защото не съществува,то е виртуален,но има доста хора който му вярват,защото се изказва категорично и отрича всичко останало,затова аз не коментирам,бих искал да каже на каква база коментира всяка една тема,то контузии,то граплинг,бокс карате,бодибилдинг,кросфит, и всичко останало,аз смятам че няма никакъв опит в нищо,по скоро е тренирал известно време нещо и това е,оповава се на някакви неща който е чел,но то с четене не става а с трениране,затова няма да отговарям по темите сериозно,защото това не е форум а пародия
VAm
VAm

Град: Стара Загора

Следваща

Назад към Бокс и кик-бокс