Най-големият сайт за бойни спортове

Разлика между бок и кик-бокс

Новини, събития, дискусии относно всичко що е страйкинг и тупа-лупа.

Re: Разлика между бок и кик-бокс

0     Мнениеот Sunrise на 06 Дек 2014, 13:50

oliva09 написа:а сетих се за това че като тренирах бокс, лявото корше го изпълнявахме като при самия удар лакета е на нивото на юмрука, а в кикбокса ни караха да бием лявото корше като лакета е над нивото на юмрука, не знам дали е било правилно, но съм виждал на друго място да го изпълняват ,като лакета да е малко по-надолу от юмрука

Дългото кроше се бие с лакът над юмрука. А късото на нивото на юмрука поне мене така са ме учили.
body-puncher
Аватар
Sunrise

Град: София

0     Мнениеот psycho на 06 Дек 2014, 15:26

Ако се чудиш какво да тренираш, моя съвет е да започнеш с бокс и след известно време тренировки да започнеш кик-бокс. Препоръчвам да започнеш с бокс, защото в кик-бокса акцента пада повече върху краката и ръцете остават малко на заден план. И от лични наблюдения, по кик-бокс залите повечето момчета нямат координация в ръцете, точно защото се обръща повече внимание на играта с крака.
There are two kinds of people: ones that are trying to build their future and ones that are trying to rebuild their past.
Аватар
psycho

0     Мнениеот oliva09 на 06 Дек 2014, 17:44

Sunrise чесно да ти кажа, никога не ми е вървяло това ляво корше. не мога да го вкарам със сила , въртя и таза и крака и от рамото уж добре го вкарвам, обаче някак си не мога да вложа както се казва мощ в тоя удар. не знам ,много ме е яд, а иначе е страхотен удар както за атака така и за контра
oliva09
oliva09

Град: Burgas

0     Мнениеот българиец на 06 Дек 2014, 18:12

И преди съм го писал: човек е двуного и краката му служат да си стои на тях и в боя. Да - страхотно оръжие са, но някои ритници са много практични и по-вероятни да влязат, други - не. Дори и при бойци, които са царе на ритниците. Боят трябва, по мое мнение, да е 60-70% с ръце. Един боксьор, ако го научиш само лоук кик, мае гери и да се пази от лоу кик, е много по-вероятно да стане успешен в Кикбокса, отколкото кикбоксьор в бокса. Боксът и борбата - бакалаврите на боя, другото са магистратури. :D
Аватар
българиец

0     Мнениеот psycho на 06 Дек 2014, 18:29

българиец написа:И преди съм го писал: човек е двуного и краката му служат да си стои на тях и в боя. Да - страхотно оръжие са, но някои ритници са много практични и по-вероятни да влязат, други - не. Дори и при бойци, които са царе на ритниците. Боят трябва, по мое мнение, да е 60-70% с ръце. Един боксьор, ако го научиш само лоук кик, мае гери и да се пази от лоу кик, е много по-вероятно да стане успешен в Кикбокса, отколкото кикбоксьор в бокса. Боксът и борбата - бакалаврите на боя, другото са магистратури. :D

Напълно съм съгласен с всичко написано, колега. Ако ритника не попадне чисто следва или да те свалят или да те контузят. Аз лично съм пукал пищял точно с low kick и от тогава работя главно с ръцете си.

Няма да забравя, когато Франсоа Бота се пусна в К-1 и натупа Ле Банер, Аерц и Боняски, но японците ги досрамя и подариха победата на холандеца. :DD
There are two kinds of people: ones that are trying to build their future and ones that are trying to rebuild their past.
Аватар
psycho

0     Мнениеот psycho на 06 Дек 2014, 18:32

oliva09 написа:Sunrise чесно да ти кажа, никога не ми е вървяло това ляво корше. не мога да го вкарам със сила , въртя и таза и крака и от рамото уж добре го вкарвам, обаче някак си не мога да вложа както се казва мощ в тоя удар. не знам ,много ме е яд, а иначе е страхотен удар както за атака така и за контра

С по-голяма унция ръкавица е малко по-сложно. Опитай да го упражняваш с ръкавици за граплинг или ММА и ще усетиш, че влиза доста повече.
Аватар
psycho

0     Мнениеот българиец на 06 Дек 2014, 18:53

Най-големите контузии при ритниците стават точно при лоу кика, то е и нормално, предвид с какво се пази другия.
Аватар
българиец

1     Мнениеот ludvefira на 06 Дек 2014, 19:25

По принцип Кик-бокса е спорт за мазохисти ... така мисля аз. Тренирам бойни изкуства от 6 годишен, като започнах с джудо и карате. Кик-бокс започнах на около 12 години и с такива травми мога да се похваля от този спорт, че чак ме досрамява, че сам съм си причинил тези болки и страдания, въпреки, че най-големите ми успехи в спорта са именно в кик-бокса. За мен човек не трябва да се занимава професионално с бойни изкуства, а само за удоволствие и така да се каже тонус :)
Сега мисля, че най-удачно е човек да се впуска в други дисциплини. Примерно едно надяждане с хамбургери и бирички.... Малееее ... това е моето призвание вече :DD
Аватар
ludvefira

Град: Варна

0     Мнениеот Sunrise на 06 Дек 2014, 21:08

oliva09 написа:Sunrise чесно да ти кажа, никога не ми е вървяло това ляво корше. не мога да го вкарам със сила , въртя и таза и крака и от рамото уж добре го вкарвам, обаче някак си не мога да вложа както се казва мощ в тоя удар. не знам ,много ме е яд, а иначе е страхотен удар както за атака така и за контра

Пробвай с отклон да го биеш така ще вкараш повече тежест.
body-puncher
Аватар
Sunrise

0     Мнениеот faro на 06 Дек 2014, 21:54

ludvefira написа:Примерно едно надяждане с хамбургери и бирички.... Малееее ... това е моето призвание вече :DD

Нямаш шанс.... :D :DD
Аватар
faro

ПредишнаСледваща

Назад към Бокс и кик-бокс