Най-големият сайт за бойни спортове

Споделете ваша героична постъпка !!!

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Споделете ваша героична постъпка !!!

9     Мнениеот JonJones на 19 Юли 2014, 14:18

Реших да пусна тази тема, защото си мисля че ще подейства доста положително на всички!

Преди около 7-8 години, празнувахме нова година при един приятел в апартамента му на 7-мия етаж. По време на зарята в полунощ, свършиха бомбичките и ракетите и пияните ми приятели започнаха да палят салфетки и вестници със запалка и да ги пускат през терасата....след минути едно от момичетата забеляза, че се е запалило нещо на терасата на долния апартамент. Веднага слязохме по стълбите и позвънихме на звънеца, но никой не отваряше. Оказа се, че долу живее 85 годишен самотен старец, бивш полковник, герой от втората световна война.... неподвижен на легло... с тежък инсулт. Пожара на терасата взе да се разгаря все повече. Позвънихме на 160 за да повикаме пожарна, но така и не можахме да се свържем. Тогава аз реших, че трябва да сляза долу при него през терасата, защото пред входната му врата, имаше допълнителна голяма желязна врата, през която беше невъзможно да се премине. И така, аз реших да се нагърбя с непосилната и много опасна задача от 7-мия етаж да сляза долу в терасата на 6-тия. Приятелката ми отказа да ме пусне да тръгна по терасата на долу, другите също не искаха да слизам, всички бяхме в голяма паника. Всички съседи се събраха на етажа. Звъняха на дъщеря му, но не можаха да се свържат и с нея. Без много да му мисля, тръгнах да слизам по терасата на долу. На няколко пъти още при началния опит, щях да се изтърва, беше много трудно да се стигне до неговата тераса и много опасно. За щастие терасата му беше открита, но имаше всякакви и много струпани неща и пожара взе да става сериозен. След няколко опита и много голям риск, успях да вляза в терасата с мокра кърпа завързана на устата. Терасата беше почти цялата в пламъци, още когато стъпих на парапета скочих на най-безопасното място и веднага разбих прозореца с крак /нарязах си крака/, взех един винкел и доразбих прозореца, заварих дядото да спи. Събудих го с думите че апартамента му гори и че трябва да го изведа. Търсих му ключовете поне няколко минути, доста се притесних, защото вече и аз бях в голяма опасност. Пламъците се пренасяха към едната стая и за щастие открих ключовете в едно шкафче, отключих вратите и го изведох на ръце. Когато всичко свърши, всички ми стиснаха ръката, само от приятелката ми получих шамар. Идваше ми да и забия един юмрук в лицето, както и да набия пиромана, братовчеда на единия ми приятел, заради който стана белята и който дори не се помръдна да помогне с нещо. С общи усилия на останалите момчета и съседите загасихме пожара, който вече беше обхванал и едната стая. След два дни, организирахме ремонтни действия по моя инициатива, сами и с помощта на един майстор, сменихме дограмата, оправихме цялата тераса, стаята която беше засегната и изхвърлихме и почистихме от всичко, което не ставаше за нищо. Купихме му някои мебели, както и телевизор и освежихме целия апартамент. Разбира се, скрихме че ние сме направили белята, всички знаеха че е инцидент по нова година от случайно попаднала ракета. За изненада на всички, виновника пироман не даде нито 1 лев за ремонта и дори се покри при почистването и при изхвърлянето на отломките.
Имам подарък от дядото, негов медал от войната..... за съжаление той вече не е сред живите, но да ви кажа честно привързах се към този старец тогава след пожара, мамка му, докато беше жив ходих при него понякога и ми разправяше какви ли не истории... какво е преживял като е бил млад... всички казваха че не съм бил наред, приятелката ми също, но на мен не ми пукаше особено :)
Аватар
JonJones

Град: Бургас

Re: Споделете ваша героична постъпка !!!

6     Мнениеот mmagringo на 19 Юли 2014, 19:37

В нашата махала имаше една бандичка улични кучета и създаваха проблеми.
Имаше нахапани няколко човека.
Беше зимно време и се прибирам една вечер от тренировки и ги чувам как лаят в същото време и женски писъци. Притичах зад нашия блок, бяха обградили жена и дете, които бяха от съседните блокове. Хвърлих един камък по тях и размахах сака който носих и тръгнаха към мен и го отнесох аз. Белезите по краката и лошия спомен ми останаха и до ден днешен.
Раните бяха само повърхностни, нищо сериозно, по-скоро уплахата беше по-неприятното.
Не съжалявам, че се намесих, защото можеше пораженията върху жената и най-вече детето да са много по-сериозни от моите. ;)
Аватар
mmagringo

Град: София

3     Мнениеот goldenglory на 20 Юли 2014, 22:53

БЯх пряк свидетел на зверска катастрофа около 3 през нощта по пътя Димитровград-Стара Загора и бях единствения, който спря да помогне.
Беше грозна картинка. Успях да натоваря трима човека в моята кола и с бясна скорост тръгнах към Стара Загора. Само те оцеляха. Другите четири човека бяха живи след удара, но починаха на мястото на произшествието, защото първата линейка е пристигнала след 50 минути. Размотаваха ме после дни наред в полицията да давам показания, по разпити и други простотии. Дори взеха да ме обвиняват, че съм нямал право да местя тежко пострадали хора, понеже съм можел да им влоша състоянието при преместването.
Обясних им, че няма как да не реагирам, когато гледаш човек обезобразен и натрошен, как плаче и те гледа в очите и ти казва " Моля те, закарай ме в болницата, не си чувствам крайниците, студено ми е, не искам да умирам" ......
Аватар
goldenglory

Град: Хасково

2     Мнениеот nhikolla на 23 Юли 2014, 10:18

goldenglory написа: Дори взеха да ме обвиняват, че съм нямал право да местя тежко пострадали хора, понеже съм можел да им влоша състоянието при преместването.
Обясних им, че няма как да не реагирам, когато гледаш човек обезобразен и натрошен, как плаче и те гледа в очите и ти казва " Моля те, закарай ме в болницата, не си чувствам крайниците, студено ми е, не искам да умирам" ......

Не искам да омаловажавам постъпката ти, но не трябва да местиш пострадал ОСОБЕНО ако не си чувства крайниците - това значи че има опасност да има увреждания по гръбначния стълб които местенето може МНОГО да влоши. Радвам се, че хората са се спасили, но въпреки това те съветвам не дай си боже някога пак да се случи да се придържаш към това което си научил на БЧК курсовете, много по зле ще се чувстваш ако навредиш на някой без да искаш.
Аватар
nhikolla

5     Мнениеот goldenglory на 23 Юли 2014, 10:57

По-късно се запознах с повече подробности около това да преместваш пострадал човек с тежки травми и осъзнах, че съм действал изключително рисковано. Имал съм голям късмет, че не е станала някоя голяма беля.
Аватар
goldenglory

Град: Хасково

-3     Мнениеот KCD2 на 24 Юли 2014, 11:57

Веднъж вдигнах опаковка от вафла от земята и я пуснах в кошчето за боклук.
Аватар
KCD2

-1     Мнениеот pipo на 24 Юли 2014, 14:24

KCD2 написа:Веднъж вдигнах опаковка от вафла от земята и я пуснах в кошчето за боклук.

Ти си най-забавният човек на тази земя! Аплодисменти! :)
Аватар
pipo

1     Мнениеот tatoo на 26 Юли 2014, 00:09

ПРЕЗ 1996 Г. БЯХМЕ НА РЕПУБЛИКАНСКО ПО КИКБОКС ВЪВ ВАРНА И НАШ СЪОТБОРНИК ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА СИ ПОЛУЧИ МНОГО ЛОША ТРАВМА В ГЪРБА ПРИ НАВЕЖДАНЕ eek eek И БУКВАЛНО ОСТАНА НА ПОДА И ПОВЕЧЕ НЕ МОЖА ДА СТАНЕ eek . НОСИХМЕ ГО ДО СЪБЛЕКАЛНИТЕ И ЛЕКАРЯ МУ ИНЖЕКТИРА ОБЕЗБОЛЯВАЩО ДА ГО ОТПУСНЕ. ИЗГЛЕЖДАШЕ КАТО ПАРАЛИЗИРАН eek . НА ВРЪЩАНЕ ТОЙ БЕШЕ ЛЕГНАЛ НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА В МОЯТА КОЛА И СПЕШЕ. ПО ПЪТЯ ВАЛЕШЕ ДЪЖД И АЗ ИЗТЪРВАХ ВОЛАНА И ВЛЕЗНАХ В ОГРОМНА КАНАВКА И КОЛАТА ОТ УДАРА ПОДСКОЧИeek И КАТАСТРОФИРАХМЕ. ТОЙ БЕШЕ ПАДНАЛ ДОЛУ В СТЕЛКИТЕ И СЕ ИЗПРАВИ ВЕДНАГА. ГЛЕДАШЕ ВТРЕЩЕНО И КАЗА ЧЕ МУ Е ИЗПУКАЛ ГЪРБА И НЯКАК СИ ГО Е ОТПУСНАЛО И БЕШЕ НАПЪЛНО ПОДВИЖЕНeek . СЛЕД КОЕТО СЕ ИЗПРАВИ И ЗАПОЧНА ДА КРЕЩИ ЧЕ МУ НЯМА НИЩО eek . ОТ УДАРА ИЗГЛЕЖДА СЕ Е УСУКАЛ И МУ СЕ Е НАМЕСТИЛО ВСИЧКО eek. ОТ ТОГАВА КАТО ИМАХМЕ НЯКОЙ С БОЛКИ В КРЪСТА ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е, И ТРЕНЬОРА СЕ МАЙТАПЕШЕ , КАЧЕТЕ СЕ ПРИ САШО ДА ВИ ПОВОЗИ МАЛКО И ЩЕ ВИ НАМЕСТИ ВСИЧКО lol

СОРКА ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ ПИША ОТ ТЕЛ НА ПРИЯТЕЛ
Последна промяна tatoo на 26 Юли 2014, 10:07, променена общо 1 път
tatoo
tatoo

-1     Мнениеот faro на 26 Юли 2014, 01:35

tatoo написа:ПРЕЗ 1996 Г. БЯХМЕ НА РЕПУБЛИКАНСКО ПО КИКБОКС ВЪВ ВАРНА И НАШ СЪОТБОРНИК ПО ВРЕМЕ НА СРЕЩАТА СИ ПОЛУЧИ МНОГО ЛОША ТРАВМА В ГЪРБА ПРИ НАВЕЖДАНЕ eek eek И БУКВАЛНО ОСТАНА НА ПОДА И ПОВЕЧЕ НЕ МОЖА ДА СТАНЕ eek . НОСИХМЕ ГО ДО СЪБЛЕКАЛНИТЕ И ЛЕКАРЯ МУ ИНЖЕКТИРА ОБЕЗБОЛЯВАЩО ДА ГО ОТПУСНЕ. ИЗГЛЕЖДАШЕ КАТО ПАРАЛИЗИРАН eek . НА ВРЪЩАНЕ ТОЙ БЕШЕ ЛЕГНАЛ НА ЗАДНАТА СЕДАЛКА В МОЯТА КОЛА И СПЕШЕ. ПО ПЪТЯ ВАЛЕШЕ ДЪЖД И АЗ ИЗТЪРВАХ ВОЛАНА И ВЛЕЗНАХ В ОГРОМНА КАНАВКА И КОЛАТА ОТ УДАРА ПОДСКОЧИeek И КАТАСТРОФИРАХМЕ. ТОЙ БЕШЕ ПАДНАЛ ДОЛУ В СТЕЛКИТЕ И СЕ ИЗПРАВИ ВЕДНАГА. ГЛЕДАШЕ ВТРЕЩЕНО И КАЗА ЧЕ МУ Е ИЗПУКАЛ ГЪРБА И НЯКАК СИ ГО Е ОТПУСНАЛО И БЕШЕ НАПЪЛНО ПОДВИЖЕНeek . СЛЕД КОЕТО СЕ ИЗПРАВИ И ЗАПОЧНА ДА КРЕЩИ ЧЕ МУ НЯМА НИЩО eek . ОТ УДАРА ИЗГЛЕЖДА СЕ Е УСУКАЛ И МУ СЕ Е НАМЕСТИЛО ВСИЧКО eek. ОТ ТОГАВА КАТО ИМАХМЕ НЯКОЙ С БОЛКИ В КРЪСТА ИЛИ КЪДЕТО И ДА Е, И ТРЕНЬОРА СЕ МАЙТАПЕШЕ , КАЧЕТЕ СЕ ПРИ САШО ДА ВИ ПОВОЗИ МАЛКО И ЩЕ ВИ НАМЕСТИ ВСИЧКО lol

Е защо с главни букви уе мен, не сме кьорави ...
Аватар
faro

1     Мнениеот faro на 08 Яну 2016, 23:26

Ей сега преди по - малко от час, намерих забравена на банкомат карта, обадих се на оператора, той се свърза с въпросния човек, след няма и 5 минути той дойде, оказа се че сме си аверчета и отдавна не се бяхме засичали хахахах :D :D :D

Светът е малък ;)
Аватар
faro

Следваща

Назад към Общи дискусии