Счупен нос ?
8 мнения • Страница 1 от 1
Re: Счупен нос ?
Ами така като гледаш всички със счупени носове ли са с деформирани и криви носчета или на някои са просто по широки станали ? Кво да става.. отиваш наместват ти го, спираш спарингите за известно време и така.
-
- Град: tryavna
Еми моя единственото му изменение че получих малък ръб отгоре, като зарастваше се натрупа повече калций.Иначе ако няма някакви усложнения няма кой знае какво, но виж например Росен Петров..той получи някаква инфекция или нещо подобно след като му се счупи носа и сега още се бори да си го оправи.Иначе аз отидох да ми го наместат в Пирогов и лежах една вечер там с тампони като на другия ден дойдоха и ми ги махнаха, по доста болезнен начин.Тази вечер след наместването съм изпил 4 прахчета аулин и не можах да спа от болки
но няма страшно не е кой знае какво не се страхувам дори пак да ми го счупат.Стига да няма деформаций.Ако някой друг има история да разкаже 

-
jamski - Мнения: 251
Мерси за отговорите,радвам се,че поне не се деформира много,след счупване.. 

-
- Град: София
Забрави да тренираш сериозно бокс и да ти е здрав носът. Борците също забравят за ушите. И винаги ще имаш някое ръбче поне, дори да не ти го счупят, той калцира. Моят беше счупен и с изкривена преграда, затова трябваше да се оперирам - за 27 години, като съм спортувал много, не съм имал сериозни контузии или счупвания, нито операции и заболявания, но боксът си е бокс. Носът ми не е идеално прав, както беше преди, просто си беше хубав, сега е с леко ръбче и хрущялът ми е леко по-сплескан, но на пръв поглед, ако не го кажа на хората, дори не се забелязва. Отказах козметична корекция, защото нямах и парите, а и няма смисъл, както ме посъветваха няколко различни хрирузи, единият от които естетичен, докато не спра с боя.
-
българиец - Мнения: 289
Колко е една козметична корекция и тя за премахване на ръбче ли е? 

-
jamski - Мнения: 251
jamski написа:Колко е една козметична корекция и тя за премахване на ръбче ли е?
Не знам, честно казнао. Във ВМА отидох с направление при УНГ (д-р Златанов) и той ми каза, че съм за операция, което си го знаех. И ми вика да си избирам в тетрадката свободна дата и да внеса 600 лв. Аз го питам защо, след като септопластиката (операция за изправяне на носна преграда, може на някой да му е полезно да го знае) е безплатна и в деня ще има дежурен хирург, той: "Защото си си избрал екип." - демек него и колегите му. А аз не съм, просто ми уговориха преглед при тях. Но това е за легалния рекет по здравните ни заведения. Платих, но ме оперираха в МБАЛ Сердика (частна), зад Министерството на земеделието. Там разбрах, че ако искам и корекция цената е друга. Не ти ли понамирисва на 600 лв. за преградата и да закръгилм с още 400 за гърбицата/ръбчето, ако не и повече? Естествено, всеки хирург ще вземе различно. Поразгледай в интернет, най-добре по форуми, примерно tialoto.bg.
-
българиец - Мнения: 289
Аз имах същия проблем.Изкривена ностна преграда от едната ноздра неможех да дишам изобщо а от другата много малко.Оперираха ме в болница Каспела в Пловдив.Частна е но работи и по здравна каса,цялата операция ми струваше 200лв които включват (3 нощувки + храна) Много съм доволен както и двама мои приятели които също се оперираха там.Минаха 6 месеца от тогава и сега си правя спаринги и нямам никакви проблеми.
Прощавам на враговете си тогава,когато ги видя на бесилото.
-
- Град: Varna
8 мнения • Страница 1 от 1