От голямо значение е и видът на слушалките. Най-опасни са малките по-размер, които се поставят изключително близо до ушния канал. Звуци по-силни от 110 децибела могат да предизвикат сериозни проблеми, вкл. временна загуба на слух или тинитус!

Нервните клетки, които предават електрически сигнали от ухото към мозъка, имат особено покритие, наречено миелинова обвивка - то помага на сигнала да минава през клетката. В
ъздействието на силен звук може да лиши клетката от тази обвивка, в резултат на което се влошава преминаването на електрическите сигнали, така че се губи ефективността на предаване на информация от ухото към мозъка.
С прости думи оглушаване малко по малко но трайно! Студийните слушалки са съвсем друго нещо, но едва ли някой ги ползва по време на тренировка!

Та ако си с гръб към някой, и той изтърве тежест лост към теб или се затисне...!!! може и да не реагираш...
Лично аз съм против... слушалките не те мотивират а напротив, пречат с постоянното им нагласяне, кабелаци, телефони и тн. 
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
ЗА ИЛИ ПРОТИВ?
0
от Вълкът на 05 Юни 2013, 12:11
Много хора твърдят,че не е добре да се тича със слушалки,защото те разконцетрира и нарушава дихателния такт,а и не се получава ефекта от тренировката,било то за въздух и издръжливост!
Други смятат,че е по-добре,защото те откъсва от негативните мисли като,дали ще успея,няма да ми стигне въздуха и т.н,!
Моля да си дадете мнението,защото за мен е много важно!Тук не говорим за обикновенно тичане за здраве а за сериозна подготовка!