Най-големият сайт за бойни спортове

ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

0     Мнениеот Вълкът на 05 Юни 2013, 12:11

Здравейте!От доста време на сам ме човърка един въпрос!Реших днес да се допитам до вашето мнение ! ЗА ИЛИ ПРОТИВ СЛУШАЛКИТЕ И СЛУШАНЕТО НА МУЗИКА ПО ВРЕМЕ НА ТИЧАНЕ(спринтове или крос),СТЪЛБИ ИЛИ ОБЩО КАЗАНО ТРЕНИРОВКА!
Много хора твърдят,че не е добре да се тича със слушалки,защото те разконцетрира и нарушава дихателния такт,а и не се получава ефекта от тренировката,било то за въздух и издръжливост!
Други смятат,че е по-добре,защото те откъсва от негативните мисли като,дали ще успея,няма да ми стигне въздуха и т.н,!

Моля да си дадете мнението,защото за мен е много важно!Тук не говорим за обикновенно тичане за здраве а за сериозна подготовка!
Да простиш,е като да дадеш допълнителен куршум на някой,който е искал да те убие,но е пропуснал с първият изстрел!
Аватар
Вълкът

Град: Пловдив

Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ?

0     Мнениеот capone на 05 Юни 2013, 15:12

От голямо значение е и видът на слушалките. Най-опасни са малките по-размер, които се поставят изключително близо до ушния канал. Звуци по-силни от 110 децибела могат да предизвикат сериозни проблеми, вкл. временна загуба на слух или тинитус! :roll: Нервните клетки, които предават електрически сигнали от ухото към мозъка, имат особено покритие, наречено миелинова обвивка - то помага на сигнала да минава през клетката. Въздействието на силен звук може да лиши клетката от тази обвивка, в резултат на което се влошава преминаването на електрическите сигнали, така че се губи ефективността на предаване на информация от ухото към мозъка.
С прости думи оглушаване малко по малко но трайно!
Студийните слушалки са съвсем друго нещо, но едва ли някой ги ползва по време на тренировка!

:roll: Та ако си с гръб към някой, и той изтърве тежест лост към теб или се затисне...!!! може и да не реагираш...
Лично аз съм против... слушалките не те мотивират а напротив, пречат с постоянното им нагласяне, кабелаци, телефони и тн. lol
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
capone

Град: София

0     Мнениеот nhikolla на 05 Юни 2013, 17:12

Не мисля, че има голямо значение. Аз лично предпочитам да слушам музика вместо да се слушам как се давя като бясно куче, даже като си ги сваля се учудвам колко шумно дишам, явно си е до човека. При мен съм забелязал че с времето дишането ми се стабилизира според темпото, недай си боже да почна да мисля за това как дишам, ще издъхна. Важно е да не ти падат от ушите слушалките и да не ти пречат, и да не ги усилваш прекалено много така че някой ако ти вика или ако ти свирка кола да я чуеш. Щом съм виждал по клипчетата че има емемейци да бягат със слушалки, значи не е болка за умиране, някои хора се мотивират с музика.
Аватар
nhikolla

Град: София

1     Мнениеот jamski на 06 Юни 2013, 04:37

Музиката определенно е уникален мотиватор и слушайки музика някой постигат много повече отколкото без...тъй че за мотивация определено ти трябва музика.Сега разбира се ако си във фитнеса или на улицата би трябвало да знаеш мерките за безопасност.Но има и нещо друго като в мач (среща) няма да има музика да те мотовира и съответно резултатите няма да са толкова добри като не тренировка.А до колкото до правилното дишане би трябвало да си се научил ако преди си правил много спринтове и стълби, и слушалките няма да пречат.Но ако не си първо давай 2 седмици без слушалки да свикнеш с дишането да си го чуваш и после ги слагай
Аватар
jamski

0     Мнениеот Вълкът на 06 Юни 2013, 10:12

Не очаквах да прочета толкова конкретни,качествени и изчерпателни коментари и мнения!Изключително съм ви благодарен за което ! Май няма да взимам слушалки,поради няколко причини,защото увреждат ''бавно,но трайно'' и ,защото наистина на мач(среща)нямам слушалкич,а
чувам викове,писъци и дълбокото и често дишане ! Имах желание за слушалки,защото рано сутрин няма жива душа и е едно много депресиращо!Иначе тази идея ми хрумна,защото видях как доста бойци бягат със слушалки...,не знам с каква цел...,но е факт!
Да простиш,е като да дадеш допълнителен куршум на някой,който е искал да те убие,но е пропуснал с първият изстрел!
Аватар
Вълкът

0     Мнениеот KCD2 на 06 Юни 2013, 22:22

Редувай....няколко дни със,няколко без...Не много силно,колкото да можеш да чуеш ако някой ти говори,а и дишането ако това е важно за теб...Аз като съм с приятел почти винаги съм без слушалки,но когато съм сам винаги съм с тях...
Аватар
KCD2

0     Мнениеот Вълкът на 07 Юни 2013, 12:55

Там е работата,че аз тичам винаги сам,защото на никой не му се правят мощни спринтове със стълби скоци и т.н!Като чуе някой..,че правиш спринтове и т.н и ти вика ти си луд,защо не си бягаш лекичко!МЪРЗЕЛ ТРЕСЕ НАРОДА !
Аватар
Вълкът

Назад към Общи дискусии