Как да започна?
16 мнения • Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Как да започна?
Защото ако искаш да се научиш да се биеш или защитаваш (както искаш го разбирай) ще ти трябват много тренировки и спаринги, а и зависи от условията на улицата дали ще можеш да го приложиш. Докато ако започнеш самбо след 1,2 месеца тренировки ще ги търкаляш като парцали 

-
RIOT88 - Мнения: 83
- Град: Sofia
RIOT88 написа:Докато ако започнеш самбо след 1,2 месеца тренировки ще ги търкаляш като парцали
Да...добре! Така ще стане! Разбрахме, че си голям фен на самбото и че много ти се иска да го надъхаш момчето за самбо (въпреки, че вече ясно се е ориентирал към кикбокса), но реално не му казваш нищо. С всяко бойно изкуство/спорт ще може да се защитава, просто в някои случаи акцентът е поставен точно върху самозащитата. А тренирането на психиката (и от там умението да се прилага наученето на улицата) зависи не от спорта, а от конкретната школа и треньор.
FCJuventusTorino написа:Абе нямах в предвид точно да се защитавамда кажем, че искам да се науча да се бия,
Не съм запознат с всички бойни изкуства, но не мисля, че някъде те тренират "да се биеш" на общо основание. Обикновено зад този "бой", стои някаква идея. Тук говорим за спортно трениране, или самозащита, защото под подразбиране не ходим наляво-надясно да търсим кого да набием. Ако имаш желание да се биеш, просто се събери с повечко съмишленици и тръгвайте - ще има повече полза от тренирането на каквото и да е

"Ah, arrogance and stupidity all in the same package! How efficient of you!"
Ambassador Londo Mollari
Babylon 5
Ambassador Londo Mollari
Babylon 5
-
Odysseus - Мнения: 25
- Град: София
Едно нещо не мога да разбера...от какъв зор само защото човек тренира нещо, иска и другите да тренират същото?
Със самбото 2-3 месеца и си машина, с останалите бойни изкуства...години ти трябват
В няколко теми видях пича да подканва някой да тренира самбо, куцо, кьораво, сакато - всичко на самбо!
Момчето се е ориентирало към кик-бокс/муай тай....пак самбо та самбо

Със самбото 2-3 месеца и си машина, с останалите бойни изкуства...години ти трябват

В няколко теми видях пича да подканва някой да тренира самбо, куцо, кьораво, сакато - всичко на самбо!

Момчето се е ориентирало към кик-бокс/муай тай....пак самбо та самбо

-
Хич не ми се нрави идеята на младите диванета да започват да тренират каквото и да е бойно изкуство с единствената мотивация да са непобедими по улиците. Повярвайте ми няма да свършите добре. В най-добрия случай ще пострадате физически - в най-лошия ви чака затвор.
Тренирайте за да имате добро здраве, самочувствие и удовлетвореност от постигнатото.
Ако искате повече адреналин се запишете в спец частите или в полицията. Улицата се използва само за шофиране на автомобили и трябва да се спазват правилата за движение, защото когато те удари кола - боли!
Тренирайте за да имате добро здраве, самочувствие и удовлетвореност от постигнатото.
Ако искате повече адреналин се запишете в спец частите или в полицията. Улицата се използва само за шофиране на автомобили и трябва да се спазват правилата за движение, защото когато те удари кола - боли!
-
tanovsky - Мнения: 102
Не ми изопачавайте думите, не съм казал, че искам да ходя по улиците и да пребивам хората без причина, всеки знае, че понякога просто се получават физически схватки в който човек може изобщо да не е виновен, едва ли някой от вас ще се обади на полиция ако някой сграбчи приятелката му и започне да я дърпа и целува насила, не ми се е случвало, просто давам пример. Винаги съм харесвал бойните изкуства, но съм от град в който няма възможност да се практикуват, нагодина ще уча в София и за това искам да получа мненията на по-запознати от мен. Чух мнение от приятел, че Муай Тай е по сложен спорт за трениране и е по-добре да започна с кик-бокс, вие как мислите?
-
16 мнения • Страница 2 от 2 • 1, 2