Най-големият сайт за бойни спортове

Възможно ли е ?

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Възможно ли е ?

0     Мнениеот fun4me на 15 Май 2013, 17:12

Възможно ли е за 15 дена да сваля 6-7 килограма и как ? Тренирам ММА и искам да влезна в по-долна категория.Моля избягвайте отговори от сорта на "да , може ..яко тренировка и диета"(без аргументи) това го знам ;) Тренирам здраво и започнах правилно хранене(избягване на мазно , газирано , сладко и много въглехидрати).Моля за още някакъв съвет.Вечер пия зелен чай , сутрин на гладно ходя да бягам :) ако някой се сети за нещо ще съм му благодарен :P
Аватар
fun4me

Град: Стара Загора

Re: Възможно ли е ?

1     Мнениеот rck8888 на 15 Май 2013, 18:09

На директния ти въпрос пряк отговор - не може за половин месец да свалиш 7 килограма. Според мен максимум 3-4 и то при много зверски режим. Щом тренираш ММА се готвиш най-вероятно за аматьорското в Пловдив. По-добре заедно със стриктния режим си прави и здраво кардио - тичай си сутрин наистина. Вярно си се ориентирал за сладко, мазно и газирано. Надявам се, че си се сетил за хляба. Колкото можеш ограничи въглехидратите и ще постигнеш максималното сваляне в твоя случай.
Отделно бягането ще ти помогне за издръжливостта на състезанието. Другото, което може да ти помогне са интервалните спринтове - те помагат в подготовката за състезание.
rck8888
rck8888

0     Мнениеот fun4me на 15 Май 2013, 21:20

Да , за аматьорското в пловдив се готвя , но много не приятно за мен има категория до 90 кг , а в стара загора беше до 93 където ...от 96 да свалиш до 93 е доста по-лесно , но от 96 до 90 е много по-трудно ,за хляба е ясно споменах леко приемане на въглехидрати(ориз и картофи)
за спринтовете е ясно :) Ти ще се явяваш ли на състезанието @rick8888 ? Някакви други идеи ?
Аватар
fun4me

0     Мнениеот rck8888 на 16 Май 2013, 00:06

Да, мисля да се явявам и аз. Друго, което да кажа като идея - наблягай си повече на техниката. За категориите - всеки организатор май си има своя идея за категориите, така че премърдват леко. Така си е - до 93 можеш да свалиш. Ама ти ако си чистил за държавното в Стара Загора, и си влязъл в тая категория, би следвало да нямаш проблем да досвалиш за това в Пловдив.
И пак аз си мисля, че това да си максимално техничен и да си имаш добра тактика и стил на игра ще ти бъде най-важно.
rck8888
rck8888

0     Мнениеот Dream на 16 Май 2013, 00:41

Аз лично не спазвам никакъв режим. Дори пуша, пия, ходя по дискотеки. От 2 месеца ходя на тренировки по бокс и сам си тренирам кик-бокс по едни клипчета. В университета като организираха турнир в стил лайт-контакт за 2 седмици смъкнах от 66 на 58.
Може би при човек, който поддържа някаква форма е по-трудно. Не съм специалист, но сутрешните кросове, докато си разхождам кучето, май ми помагаха най-много. Ако си от близо до планина(примерно си софиянец), качвай се горе да тичаш.
Dream
Dream

Град: Варна/Разград/Austin TX

0     Мнениеот MartOh на 16 Май 2013, 18:17

Пробвай с преварена вода и я пий докато е топла (колкото по-топла, толкова по-добре), този метод го знам от Петър Дънов, изчиства и мазнини.
Аватар
MartOh

Град: София

0     Мнениеот fun4me на 19 Май 2013, 16:27

MartOh написа:Пробвай с преварена вода и я пий докато е топла (колкото по-топла, толкова по-добре), този метод го знам от Петър Дънов, изчиства и мазнини.

Благодаря, това е нещо ново което научих :) Може би ще остана в тежка, ако се явявам трябва до края на деня да помисля дали да се явявам или не :x
Много трудно решение за мен...
Аватар
fun4me

Назад към Общи дискусии