Най-големият сайт за бойни спортове

Помощ!Болки в коляното

Всякакви други теми, които не попадат в останалите форуми може свободно да се дискутират тук.

Помощ!Болки в коляното

0     Мнениеот Yoan777 на 15 Апр 2013, 23:17

Здравейте!От около седмица чувствам странна прималяваща болка в дясното коляно,почвам да се притеснявам защото не съм го удрял нито нищо.Днес на тренировката ,като правя маваши и ме боли.Дайте някакъв съвет.Благодаря предварително!
Yoan777
Yoan777

Град: Nesebar

Re: Помощ!Болки в коляното

0     Мнениеот goldenglory на 16 Апр 2013, 00:48

Пробвай да му дадеш почивка и ако не стане ще направиш друго. Ако си здравно осигурен, направи си ЯМР на колянната става и от там при някой физиотерапевт и си готов.
Аватар
goldenglory

Град: Хасково

0     Мнениеот Yoan777 на 16 Апр 2013, 13:16

Не ми се спира тренировка въобще,но щом се налага ще видим :cry:
Yoan777
Yoan777

0     Мнениеот goldenglory на 16 Апр 2013, 13:33

Моят съвет е, че докато не се установи проблема си длъжен да спреш, недей рискува. По-добре да изтървеш 1 месец, отколкото да стане нещо и да ти забранят да тренираш за цял живот като мен. Болеше ме гърба много време е аз си тренирах, накрая бях в състояние пред дискова херния на 2 места на гръбначния стълб и сега освен гимнастика и плуване, друго всичко ми е забранено :(
Аватар
goldenglory

0     Мнениеот barakuda на 16 Апр 2013, 16:55

goldenglory написа:Моят съвет е, че докато не се установи проблема си длъжен да спреш, недей рискува. По-добре да изтървеш 1 месец, отколкото да стане нещо и да ти забранят да тренираш за цял живот като мен. Болеше ме гърба много време е аз си тренирах, накрая бях в състояние пред дискова херния на 2 места на гръбначния стълб и сега освен гимнастика и плуване, друго всичко ми е забранено :(

От какво си прецака гърба, ако не е тайна ?
barakuda
barakuda

Град: tryavna

0     Мнениеот Yoan777 на 16 Апр 2013, 20:56

Благодаря за съвета,ще си взема малко почивка и ще видим как е.
Yoan777
Yoan777

0     Мнениеот goldenglory на 16 Апр 2013, 23:33

barakuda написа:
goldenglory написа:Моят съвет е, че докато не се установи проблема си длъжен да спреш, недей рискува. По-добре да изтървеш 1 месец, отколкото да стане нещо и да ти забранят да тренираш за цял живот като мен. Болеше ме гърба много време е аз си тренирах, накрая бях в състояние пред дискова херния на 2 места на гръбначния стълб и сега освен гимнастика и плуване, друго всичко ми е забранено :(

От какво си прецака гърба, ако не е тайна ?

Нямам идея. Болеше ме мускула от едната страна на гръбнака, после и от другата ме заболя. Мазила, масажи, почивка, медикаменти - нищо не помогна. Накрая си направих ЯМР и ми излезе протрузия на 2 диска на гръбнака. Това просто обяснено е ,че гръбнака е изграден от прешлени, между които има дискове. Когато диска започне да излиза, се нарича протрузия, а когато излезе нацяло - дискова херния, което може да доведе и до парализиране. Това беше края с активния спорт и тежките натоварвания при мен.
Протрузии често се срещат при щангистите и трибойците. Аз често ходих на фитнес и правих мъртви тяги, чукове и клекове. Тези упражнения с голяма тежест ти разбиват гръбначния стълб от всякъде. С лека тежест са полезни и го заздравяват. Пазете се момчета, загрявайте и разтягайте преди това. Сърцето също има нужда от подготовка /лек крос, бързо ходене/. Масажа на главата е задължителен,при разнасяне на съсиреци и тромби, които се получават когато поемате удари на тренировки и състезания. Масажирайте скалпа задължително, че един мой приятел пострада много тежко.
Аватар
goldenglory

0     Мнениеот barakuda на 17 Апр 2013, 08:25

Полезни съвети даваш :) Аз като правя тяга и клек 2 пъти в седмицата, усещам, че прешлените ми се набиват и като се облегна назад на стола и пукам отсякъде. И сега намалих тягата на 1 път на 2 седмици, а на клека колан и по полека. Ако се приема Animal Flex има ли шанс да се оправят заедно със ставите и прешлените ?
barakuda
barakuda

Град: tryavna

0     Мнениеот goldenglory на 18 Апр 2013, 20:07

barakuda написа:Полезни съвети даваш :) Аз като правя тяга и клек 2 пъти в седмицата, усещам, че прешлените ми се набиват и като се облегна назад на стола и пукам отсякъде. И сега намалих тягата на 1 път на 2 седмици, а на клека колан и по полека. Ако се приема Animal Flex има ли шанс да се оправят заедно със ставите и прешлените ?

Да, глюкозамина и хиалуроновата киселина са задължителни, когато нещо започне да се обажда, а калция /млечните продукти, семената и ядките/ се ограничават. Глюкозамина под каквато и да е форма се приема 2 месеца и после 1 месец се почива и така се прави поне 8-9 месеца.
Аватар
goldenglory

Назад към Общи дискусии