Здравейте. От много скоро тренирам бокс и не мога да реша с каква стойка да се бия. Интересното е че имам забележителна разлика между дължината, силата, широчината на двата си крака - където левият ми крак е по-голям и по-силен от десния. По-голямо бедро, по-голям прасец, по-голямо стъпало имам при лявата част. Цялото тва усложнение се получи поради една операция преди години.
А за ръцете - нямам по-силна или по-сръчна ръка. 50/50 съм. Пиша с лява, играя с тенис с лява. Удрям чук с дясна, хвърлям камъни с дясна.
За сега ми е по-удобно на Orthodox, но на теория ако Southpaw-a ще ми дава повече възможности, сега е момента да се сменя.
По-дълъг - колко да е по-дълъг? Определено ще слушаш треньора ти, като ще споделяш и как се чувстваш по-добре в стойка и в кой гард кое ти куца повече. И правилно са ти казали по-горе - и според съперника.
Orthodox или Southpaw, при по-дълъг крак
1
от Greeny на 06 Фев 2013, 00:49
А за ръцете - нямам по-силна или по-сръчна ръка. 50/50 съм. Пиша с лява, играя с тенис с лява. Удрям чук с дясна, хвърлям камъни с дясна.
За сега ми е по-удобно на Orthodox, но на теория ако Southpaw-a ще ми дава повече възможности, сега е момента да се сменя.
Всяко едно мнение е добре дошло.