Най-големият сайт за бойни спортове

Проблема на българските мма бойци

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Re: Проблема на българските мма бойци

0     Мнениеот шамари на 22 Яну 2013, 18:29

nhikolla написа:
шамари написа:Поред на номерата- това за Недков чул ли си го или си го видял?
На треньора му по бокс до преди време- Евгени, баща му ме е тренирал навремето, лека му пръст. Сега доколкото знам тренира с тренера на ТЕРВЕЛ, но не съм чувал да е играл спаринги с него.
Мача му го гледах на живо в Макао, не можеше да диша и то беше естествено, като цял мач се опитва да държи по- голям противник на клетката (даже и да беше успял, пак нямаше да му присъдят мача, защото нито ползва мръсен бокс на клетката, нито пък отбеляза нещо докато бяха в центъра- балтията не се брои, защото съдиите не го отбелязоха като нокдаун).
Кой изобщо му измисли тая стратегия, като Тиаго Силва има средни умения на ударна дистанция?!
Спокойно можеше да играе 3 рунда муетай и да вземе срещата.
Христо Христов и близнаците не се бият в Белатор или ЮФЦ, аз не говоря за тях.
Кубрат Пулев не го пипай- човека е боксьор, не ММА състезател и няма какво да му се оправя- сигурен съм че тая година ше сцепи тиквата на Кличко.
Багата има един хубав мач- последния му, в който изкара добър бокс, кардио и стратегия. Това при Ранди Коутур ли трябваше да го учи, че ги нямаме тея специалисти в БГ?
Имаме добре подготвени за нивото в България и Европа. Не и за Белатор и ЮФЦ.
Ей затова се занимавам да ги пиша тея работи, защото знам че доста народ около тях четат тук и се надявам вместо да вадят всевъзможни извинения, да вземат да се възползват от безплатните съвети.
Като подпишат с големи организации, трябва да са наясно че това идва с голяма отговорност- представят държавата пред милиони хора. Ако не знаят как да привлекат спонсори за покриване на подготовката си, да се обадят, и това ше им обясня.

Само с последната част не съм 100% съгласен, представляват главно себе си и в по-малка част България, все пак това е частна организация, а не световно първенство, и те не са национални състезатели, а се бият за себе си. Донякъде представляват и България, но главно себе си, казвам го от гледна точка на това, че представянето им не се спонсорира от министерство или федерация, както е при други спортове.

Андерсон Силва като се бие, кого представлява?
Като завърши мач на кого благодари?
Руските състезатели с какво се надъхват?
ВСЕКИ състезател представя държавата си на международни изяви, без значение частни организации или световни първенства.
И ЮФЦ, и Белатор се водят световни първенства, между другото...
За кардиото:
ОК, значи всеки който тръгне агресивно ще завърши мача в първия рунд?
Ами какво става ако не успее?
Треньорския щаб предвидил ли е подобно развитие?
Тренирали ли са за този вариант?
шамари
шамари

Град: надалеко

0     Мнениеот angelbab на 22 Яну 2013, 23:01

Има достатъчно добри кондиционни треньори в България ама още не се сеща някой да се обръща към тях.Най добрия за мен е Милко Георгиев от SpiderSport. Бойните спортове не са само техника и сила....
angelbab
angelbab

0     Мнениеот nhikolla на 23 Яну 2013, 01:55

шамари написа:Андерсон Силва като се бие, кого представлява?
ВСЕКИ състезател представя държавата си на международни изяви, без значение частни организации или световни първенства.
За кардиото:

Ако кристиано роналдо пропусне дузпа какво си милиш, португалците са адски слаби футболисти, срам за португалия, така ли? по същия начин и никой американец не си казва, България е много зле, когато падне стъки...примерно. Както и да е, не ми се спори за това, представляват БГ но до една степен, подготовката им не е работа на министерството на младежта и спорта защото не са национални състезатели. А за издържливостта, според мен треньорите им са наясно когато правят стратегия за мача, че ако мине средата на 2ри рунд, мача е загубен, вината е в тях, поне аз така го виждам, едва ли живеят в заблуда че техния човек може да изкара 3 рунда и да бие с дисижън.
Аватар
nhikolla

Град: София

0     Мнениеот шамари на 23 Яну 2013, 03:54

nhikolla написа:
шамари написа:Андерсон Силва като се бие, кого представлява?
За кардиото:

Ако кристиано роналдо пропусне дузпа какво си милиш, португалците са адски слаби футболисти, срам за португалия, така ли? по същия начин и никой американец не си казва, България е много зле, когато падне стъки...примерно. Както и да е, не ми се спори за това, представляват БГ но до една степен, подготовката им не е работа на министерството на младежта и спорта защото не са национални състезатели. А за издържливостта, според мен треньорите им са наясно когато правят стратегия за мача, че ако мине средата на 2ри рунд, мача е загубен, вината е в тях, поне аз така го виждам, едва ли живеят в заблуда че техния човек може да изкара 3 рунда и да бие с дисижън.

Професионалните боксьори също не се подготвят с държавни средства, значи според теб не представят държавата, така ли?
Питай Кубрат за мнението му тогава!
Ако на Андерсън Силва треньорите му изчисляваха мачовете по 1-2 рунда, отдавна щеше Сонен да е шампион!
Същото е и при всички бойни спортове- като не можеш да биеш с нокаут/ събмишън, търсиш доминация.
Ако състезателя не е подготвен да изкара всички рундове, какво изобщо прави в клетката?
шамари
шамари

Град: надалеко

4     Мнениеот Stark на 15 Мар 2013, 11:46

Не знам защо изобщо спорите като положението е абсолютно ясно на почти всички.Човека ви го каза няколко пъти...Тренирал съм доста и познавам ММА бойци така че ще рискувам и ще коментирам.В момента в България е модерно да си ММА боец или какъвто и да е боец,ходим представляваме се наляво надясно имаме си тука няква измислена организация в която половината мачове са наредени ,докарваме някакви палячовци от Сърбия примерно и трупаме победи ама на хартия...не се отнасяме достатъчно сериозно с тренировъчния процес и това е проблем...не зная защо изобщо стравняваме УФС бойците с нашите като те тренират по 6 часа на ден!!!!! Кой Български боец тренира по 6 часа на ден ?Кой?И после се чудим къде е проблема..Друг е въпроса ,че наистина реалността ни е такава,че трябва да работим и нещо друго не можем да живеем само от ММА :) Имаме няколко момчета който имат талант и средсва да стане нещо от тях ама трябва да забравят Син Сити и Преслава и да живеят в залата...там се става боец ...там се става мъж ...там се става шампион.Трябва да се ходи на лагери в чужбина и да се тренира с наистина класни бойци не може да тренираш с едни и същи хора и да очакваш да просперираш :) и най-важното смятам ,че всеки трениращ боен спорт го знае ,но ще го кажа....влезеш ли в залата оставяш егото навън!
Болката е слабост която напуска тялото!
Stark
Stark

Град: Sofia

Предишна

Назад към ММА турнири и събития