Най-големият сайт за бойни спортове

Проблема на българските мма бойци

Дискусии, новини и материали относно различни турнири, събития и семинари по смесени бойни изкуства (MMA) в България и чужбина.

Проблема на българските мма бойци

0     Мнениеот mmagringo на 19 Яну 2013, 14:28

Вижда се че голяма част (ако не и всички) от българските мма бойци имат проблем с издръжливостта. Всичките ни бойци - като започнем от Багата, Стъки, Джамбазов, Станчев, Караджов, Любо Симеонов и много други, имат проблеми с издръжливостта. На какво се дължи това? На не правилна подготовка ли или има и други причини., Ако някой е запознат и има някакво становище и мнение по този въпрос, нека го сподели.
Последна промяна mmagringo на 19 Яну 2013, 21:18, променена общо 1 път
Аватар
mmagringo

Град: София

Re: Проблем на българските мма бойци

0     Мнениеот KcD на 19 Яну 2013, 15:55

Големите бойци се съдират от тренировки,нашите-НЕ :)
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот VAm на 19 Яну 2013, 16:39

Откаде вадиш изводи че нашете не си късът гъза от тренировки,ти съмия тренираш ли?
VAm
VAm

Град: Стара Загора

0     Мнениеот KcD на 19 Яну 2013, 17:14

VAm написа:Откаде вадиш изводи че нашете не си късът гъза от тренировки,ти съмия тренираш ли?

Да,но не ММА...Ако примерно Стъки тичаше по 10 км на ден едва ли въздуха щеше да му свърши още 2 pунд...За разлика от топ бойците,които го правят.Не вярвам чуждите бойци да са чак толкова по-добри от нашите просто ей така,без причина.
KcD
KcD

Град: Панагюрище

0     Мнениеот VAm на 19 Яну 2013, 18:36

Мисля че това е още една бесмислена тема,която не може да се дискутира,това някакви хора почват да коментират неща който не разбират и даже не са влизали в такава зала,че чак и знаят как тренират нашите най-добри бойци,че чак и дават съвети как да тренират,без да е компетентен,просто трябва да се сложи някакъв контрол вече.
VAm
VAm

0     Мнениеот Delqn на 19 Яну 2013, 19:07

Работата е в това,че на бойците от УФЦ им е осигурено всичко и не им се налага да работят по 12 часа,да се чудят откъде да вземат пари.Те просто работят това-да бъдат бойци от УФЦ.И в никакъв случай не мисля,че ако на някой на боец му се наливат толкова пари,той няма да стане на това ниво.Не мислете,че другите са повече от нас.Просто нещата са поставени под друг ъгъл.
Delqn
Delqn

Град: Пловдив

0     Мнениеот VAm на 19 Яну 2013, 19:28

Аз имам наблюдения,и мога да твърдя че класните ни бойци се занимават само ММА
VAm
VAm

0     Мнениеот jamski на 19 Яну 2013, 20:25

Темата не е безмислена напротив....нашите имат проблем всичките се задъхват прекалено много за Багата не съм сигурен но другите направо им спира въздуха и това си е факт. Да тичаш по 10 км на ден не е толкова трудно не ти трябват пари или нещо такова но и не мисля че само това ще им помогне.Може би другите взимат по-добра химия ?
Аватар
jamski

0     Мнениеот darkenen на 19 Яну 2013, 20:42

Може би просто нашите бойци наблягат повече на мускулната маса и силата от колкото на издържливостта. Просто днешните бойците в България олицетворяват един мутренски персонаж. Гледат да изглеждата нацепени да вдъхват респект на 15 годишните лапета и да забият някоя дискотечна фея или по-позната ни като българска кифла. С "две думи" не го правят за спорта!!!

Давам веднага един пример с Любо Симеонов. На последния си мач едвам не припадна от недостиг на въздух, ама виж к'ви мускули има :DD .

Това е просто един мой възглед и искам да знаете, че не слагам всички под общ знаменател, пък и не следя отблизо българските мма бойци така че може да греша.
darkenen
darkenen

Град: Кърджали

0     Мнениеот mmagringo на 19 Яну 2013, 21:12

VaM защо мислиш че темата е безсмислена? Аз тренирам мма и искам да разбера защо така се получава и ако някой е запознат с методите им на тренировка преди състезания да напише нещо по въпроса. За да се разбере от къде идват тези проблеми. Това не се случва с един или двама български бойци, а с почти всички.
И Багата сме виждали как в края на 2ри рунд започва да държи ръцете долу и да диша тежко.
Аватар
mmagringo

Град: София

Следваща

Назад към ММА турнири и събития