БОРБА - българската техника за ръкопашен бой.
Re: БОРБА - българската техника за ръкопашен бой.
Вчера един клиент занимавал се със карате и тай-бокс реши да си поиграе с мене ей така за кеф. Понеже го знам с какво се е занимавал веднага го прецаках. Скъсих доближавайки се плътно до него дистанцията между нас двамата и той не можеше нито да замахне с ръка, нито с крак. Опита да си вдигне кракът, но започна да губи равновесие.
Като го хванах през кръста и оня омекна. Остана доста учуден, колко неефективни са нещата, които е тренирал и ме попита с какво съм се занимавал. Отговорих му с борба, като повечето българи в България от където съм.
Като го хванах през кръста и оня омекна. Остана доста учуден, колко неефективни са нещата, които е тренирал и ме попита с какво съм се занимавал. Отговорих му с борба, като повечето българи в България от където съм.
-
- Град: milano
Битката за Одрин и тази твоята ще останат изписани със златни букви в книгите.
-
- Град: София
Мишок ти си уникален просто.Много ме радват хора като теб (Иновативни,нетрадиционни).Не си като повечето тук,чийто знания и умения са въз основа на години прекарани в скучни зали и тренировки,сред хора които знаят как да ги научат.Ти си различен,тренировъчния ти метод е нестандартен и това ти дава психическо приимущество.Учиш се с роднини и близки,което е още един плюс,защото така си подобряваш взаимоотношенията с тези хора.Изграждаш една духовна връзка,а и току виж си научил леля си или съседа как да отправят някой друг смъртоносен удар.
-
- Град: Панагюрище
KcD написа:Мишок ти си уникален просто.Много ме радват хора като теб (Иновативни,нетрадиционни).Не си като повечето тук,чийто знания и умения са въз основа на години прекарани в скучни зали и тренировки,сред хора които знаят как да ги научат.Ти си различен,тренировъчния ти метод е нестандартен и това ти дава психическо приимущество.Учиш се с роднини и близки,което е още един плюс,защото така си подобряваш взаимоотношенията с тези хора.Изграждаш една духовна връзка,а и току виж си научил леля си или съседа как да отправят някой друг смъртоносен удар.
Ne ne съм уникален, нормален българин съм, малко по-умен, ама нормален и скромен.
Инноваре е глагол чуждица и значи нововъвеждам. Ти защо мърсиш българският език с чуждици бе ? Правиш се на умен ли а ? Еми не си бе !!! Па гледам не си и особено образован!!!
Не бе не съм бил по залите, никога, само 25г. - това е малко ли а ? Подобрявал съм си взаимоотношенията - викаш? В някакъв тъпанарски филм със шаблонни реплики ли ме вкарваш а ? Ми пробай се със друг, а не със мене.
А сега по темата.
При борбата се получава голяма издръжливост, която прави даден човек , много добър войник.
Не случайно, конните народи, които са най-добри на война, както и народите на Кавказ, пак страшни войници : се занимават от древни времена със борба.
-
Джу-джицуто не е вид борба и самурайте не са били сред най-страшните войни за времето си, нали?
Не разбирам, защо го обръщаш на история и правиш жалки напъни да спориш с мен, при положение, че аз това ще завърша(видиш ли, отличник съм), а ти си селски бек?
Не разбирам, защо го обръщаш на история и правиш жалки напъни да спориш с мен, при положение, че аз това ще завърша(видиш ли, отличник съм), а ти си селски бек?
Който побеждава другите е силен; победилият себе си е могъщ.-Лао Дзъ
-
Aramis - Мнения: 456
mishok написа:KcD написа:Мишок ти си уникален просто.Много ме радват хора като теб (Иновативни,нетрадиционни).Не си като повечето тук,чийто знания и умения са въз основа на години прекарани в скучни зали и тренировки,сред хора които знаят как да ги научат.Ти си различен,тренировъчния ти метод е нестандартен и това ти дава психическо приимущество.Учиш се с роднини и близки,което е още един плюс,защото така си подобряваш взаимоотношенията с тези хора.Изграждаш една духовна връзка,а и току виж си научил леля си или съседа как да отправят някой друг смъртоносен удар.
Ne ne съм уникален, нормален българин съм, малко по-умен, ама нормален и скромен.
Инноваре е глагол чуждица и значи нововъвеждам. Ти защо мърсиш българският език с чуждици бе ? Правиш се на умен ли а ? Еми не си бе !!! Па гледам не си и особено образован!!!
Не бе не съм бил по залите, никога, само 25г. - това е малко ли а ? Подобрявал съм си взаимоотношенията - викаш? В някакъв тъпанарски филм със шаблонни реплики ли ме вкарваш а ? Ми пробай се със друг, а не със мене.
А сега по темата.
При борбата се получава голяма издръжливост, която прави даден човек , много добър войник.
Не случайно, конните народи, които са най-добри на война, както и народите на Кавказ, пак страшни войници : се занимават от древни времена със борба.
Ти му казваш колко си горд да комуникираш с него той започва да те напада,като луд звяр вкусил прясна човешка или животинска кръв.И веднага скача в опит да убие безпомощният и заслепен от геният му нищо неподозиращ "аз"...Във филми съм го вкарвал...Човек ти си по-филмиран от Къци.Просто нещата,които говориш много ми напомнят за един тука при нас,дето не е добре в главата човека.Ама то не е за смях.Та ти казвам само че много ти се кефя ама не си прав.
-
- Град: Панагюрище
Да джу-джицо е вид борба, добра за ключове и някои душения, но със доста слаби места. Напримерно Красимир Младенов победи с лекота един от джу-джицо на име Любомир Геджиков или нещо подобно. Ти за Бог ли се имаш та опита за спор с тебе да е жалък опит а ? Да не си друсан а ?Aramis написа:Джу-джицуто не е вид борба и самурайте не са били сред най-страшните войни за времето си, нали?
Явно самураите не са били достатъчно страшни войни за времето си , щом не са дали отпор на запада , когато в 19-ти век са ги налетяли.ячоСамураите са номер едно само по филмите бе палчо

KcD кой е този Къци бе ? като съм филмиран не чети темата ми.
-
nerozavar написа:Битката за Одрин и тази твоята ще останат изписани със златни букви в книгите.
хахахахахахахахахаха ох от 5 минути се хиля на тоя коментар и не мога да спра

мишок, ти знаеш че историите ти са измислени, ние знаем че са измислени, защо ги разправяш

-
nhikolla - Мнения: 136
Не историите ми не са измислени и са се случили. Като не вярвате ваша си работа.nhikolla написа:nerozavar написа:Битката за Одрин и тази твоята ще останат изписани със златни букви в книгите.
хахахахахахахахахаха ох от 5 минути се хиля на тоя коментар и не мога да спра![]()
![]()
![]()
мишок, ти знаеш че историите ти са измислени, ние знаем че са измислени, защо ги разправяшверно е че ни веселиш, ама вече кофти става да се смеем всички на твой гръб
Ще те помоля да пишеш по темата, а тя е за борбата, а не за мене лично.
-